- 04 Haziran 2021 Cuma 12:29

Anneannesiyle birlikte gittiği kursta heves edip 6 yaşında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi

A
A
A
Anneannesiyle birlikte gittiği kursta heves edip 6 yaşında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi

Isparta’da yaşayan 6 yaşındaki Ümran Kınalı, anneannesiyle birlikte başladığı kursta heves ederek Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendi.

Isparta’da yaşayan 6 yaşındaki Ümran Kınalı, anneannesiyle birlikte başladığı kursta heves ederek Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendi. Kınalı, kendisi gibi küçük arkadaşlarına da Kur’an okumayı öğrenmelerini tavsiye etti.


Mehmet Tönge Mahallesi’nde ikamet eden ve anne-babası çalıştığı için anneannesinin baktığı 6 yaşındaki Ümran Kınalı, heves ederek başladığı Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendi. 4 yaşındayken anneannesi Sebahat Kırmızı’nın yanında Kur’an kursuna giden Kınalı, daha sonra mahallede açılan İl Müftülüğü 4-6 yaş grubu Kur’an kursuna başladı. Kınalı, anneannesinin de yardımıyla Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenirken, arkadaşlarına da bu konuda tavsiyede bulundu.



“Arkadaşlarıma Kur’an-ı Kerim okumalarını tavsiye ediyorum”


Ümran Kınalı, anneannesi ile evde Kur’an okuduğunu belirterek, “Öğretmenimle de Kur’an-ı Kerim okumayı pekiştiriyorum. Merak ettim, anneannem bana öğretti sonra kursa gittim. Kursumu, öğretmenimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Arkadaşlarıma Kur’an-ı Kerim okumalarını tavsiye ediyorum” dedi.



“Benimle kursa gelir, devamlı soru sorardı”


Anneanne Sebahat Kırmızı, kendisinin kursa giderken Ümran’ın da geldiğini ve kendisine sürekli ‘Anneanne şöyle mi, böyle mi’ diye sorular sorduğunu söyledi. Kırmızı, “Ben kursa gidiyordum. Mahallemizde kursumuz açıldı. Çocuklarımız ve mahallemiz için çok güzel oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm anne ve babaların çocuklarını bu kurslara göndermesini istiyorum. Ben kursa gittiğim için açılan kursa götürdüm. Çok güzel gelişti. Pandemi ortamında eğitim evden devam etti. Şükür başarabildik. Gücüm yettiği kadar ben de çalıştırıyorum” dedi.



“Gayreti ve sabrı ile Kur’an-ı Kerim’i okumayı başardı”


İl Müftülüğü 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu eğitmeni Tuğba Poyraz da bu yaş grubuna verilen dini eğitimin müstakil bir din dersi şeklinde anlaşılmaması gerektiğini söyledi. Poyraz, “Din eğitimindeki amacımız öncelikle öğrencilerimize Hz. Peygamberimizin de yaptığı gibi sevgi, saygı, hoşgörü, değer verme, adaletli olma, doğru sözlü olma, selamlaşıp hal hatır sorma gibi değerleri çocuklarla olan doğal ilişkilerinde onlara kazandırmaya çalışmaktır. Bunun yanında gerekli olgunluğa erişmiş öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenebilmektedirler. Ümran da bu öğrencilerimizden birisi. Gayreti ve sabrı ile Kur’an-ı Kerim’i okumayı başarmıştır, 40 hadisimizi ezberlemiştir. 4-6 yaş arasındaki tüm çocuklarımızı kayıt dönemlerinde kurslarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz, görevi ecrin Naz Atar’a devretti Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu, İstanbul Lider Koleji 3. sınıf öğrencisi Ecrin Naz Atar’a devrettiği anlar renkli anlara sahne oldu. 23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesi, her yıl büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, bayramı özel bir etkinlikle kutladı. Ecrin Naz Atar’ı kapıda, “Hoş geldiniz Başkanım” diyerek karşılayan Başkan Avukat Umut Yılmaz, görevini bir günlüğüne İstanbul Lider Koleji 3. sınıf öğrencisi Ecrin Naz Atar’a devretti. Başkanlık koltuğuna oturan genç öğrenci, belediye başkanı olarak görev yaptı. Koltuğu devreden Başkan Umut Yılmaz, “Bugün, 23 Nisan. Sizin bayramınız. Makam sizin. Talimatlarınız varsa beklerim” dedi. Çaresiz kaldığınızda Atatürk gibi düşünün Koltuğa oturan Başkan Ecrin Naz Atar, “Ulusal egemenliğimiz için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığı günü biz çocuklara armağan eden ülkemizin kurucusu ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm dünya çocuklarının adına minnettar olduğumuzu bildiriyoruz. Bugünün küçükleri olan bizler, yarın genç bireyler olduğumuzda, bizlere emanet edilen Cumhuriyetimize, ilelebet sahip çıkacağız. Bugün, ülkemizi yöneten tüm büyüklerimize, sizlerin huzurunda Norveç atasözünü hatırlatmak istiyorum. “Çaresiz kaldığınızda Atatürk gibi düşünün.” Biz, büyüdüğümüzde de öyle düşüneceğiz. Dileğim; tüm dünya çocuklarının sevgi, barış, dostluk ve huzur içinde her günlerinde bayram coşkusuyla yaşamalıdır. Bugün bana koltuğunu devrederek onurlandıran Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a teşekkür ederim. Tüm dünyaya armağan edilen çocuk bayramı kutlu olsun” dedi. Ecrin Naz Atar, konuşmanın ardından ilçedeki yeşil alan miktarının artırılması için park ve sokak hayvanları için veteriner talimatlarını verdi.
İstanbul Şişli’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Şişli’de de törenle ve özel etkinliklerle kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın koltuğunu devrettiği Halide Edip Adıvar İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Doğa İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Halide Edip Adıvar İlkokulu öğrencileri saat 10.30’da Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Şahan, koltuğunu Doğa İçli’ye devretti. Ziyarette, 3’üncü sınıf öğrencisi olan Doğa İçli, Yağız Eren Balaban ve Kıvanç Üvez, Başkan Şahan’a çiçek takdim etti. Şahan, koltuğunu 9 yaşındaki Doğa İçli’ye bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. Programın sonunda hatıra fotoğrafının ardından ziyarete gelen öğrencilere Başkan Şahan tarafından hediye verildi. Maçka Sanat Parkı’nda tören Resul Emrah Şahan, Maçka Sanat Parkı’nda düzenlenen resmi törene de katıldı. Törende Şahan’ın yanı sıra Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve ilçedeki kamuya ait kurum ve kuruluşların müdürleri de hazır bulundu. Başkan Şahan, daha sonra Şişli Selahattin Eyyubi Ortaokulu’nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı. Çocuklar doyasıya eğlendi Öte yandan Şişli Belediyesi’nce Maçka Parkı’nda ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde “Çocuk Şenliği” programı ile birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Bilim ve deney gösterileri, dans, müzik ve okul gösterileri, sihirbazlık gösterileri, bubble şov gibi etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın da çocuklara eşlik etmesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı.