GENEL - 23 Ocak 2020 Perşembe 17:11

Başkan Başdeğirmen: “Amacımız insana, memlekete hizmet”

A
A
A
Başkan Başdeğirmen: “Amacımız insana, memlekete hizmet”

Isparta Eğitime Destek Platformu Başkanı Salih Arslan ve platform üyeleri ile birlikte Voleybol İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, İl Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Hakkı Demiralay, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Isparta Eğitime Destek Platformu Başkanı Salih Arslan ve platform üyeleri ile birlikte Voleybol İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, İl Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Hakkı Demiralay, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette eğitim ve spor alanında yapılan çalışmalar ve karşılıklı işbirliği konuları ele alındı.


Eğitime Destek Platformu Başkanı Salih Arslan, platforma ilişkin bilgiler verirken, “Eğitim konusunda bütün çalışmalarda aktif rol alarak eğitimin daha iyi bir şekilde gelişmesi için uğraşıyoruz. Daha aktif bir şekilde şehrimize daha ne gibi faydalarımız olabilir konusunda toplantılarımız oldu. Belediyemizden de bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.


Sosyal ve kültürel anlamda karşılıklı istişare ile yapılabilecek çalışmalara da destek vermek istediklerini dile getiren Arslan, “Bizim üzerimize düşen ne varsa yardımcı olmaya hazırız” ifadesinde bulundu. Arslan ayrıca, alkollü mekanların kapanış saatlerinin öne çekilmesini de desteklediklerini dile getirdi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, belediye olarak eğitim ve spor alanında yaptıkları çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başdeğirmen, insana faydalı olabilecek her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarına değinerek, “Amacımız insana, memlekete hizmet. Milli ve manevi duygularımızı ne kadar canlı ve hissiyatı yüksek tutabilirsek geleceğimizi o kadar çok faydalı hale getirebiliriz düşüncesindeyiz. Aynı fikirdeyiz. Geçmişimizi unutmadan geleceğimizi, ufkumuzu daha iyi görerek hareket edebilirsek insanlarımıza faydalı olabileceğimiz inancındayız” şeklinde konuştu.


Isparta Belediyesi olarak eğitim alanındaki yaptıkları çalışmalardan da bahseden Başkan Şükrü Başdeğirmen, “Bin 200 öğrencimizi ücretsiz olarak liseye ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlıyoruz. Geçen hafta il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz, TÜGVA’nın desteğiyle 13 bin 700 öğrencimize yönelik deneme sınavı gerçekleştirdik. Güzel bir çalışma oldu. Çocuklarımızın geleceği, daha iyi yetişebilmeleri için yaptığımız bir çalışmadır” dedi.


Sosyal belediyecilik ve sportif anlamda yaptıkları hizmetlerden de bahseden Başdeğirmen, “Bu memlekette bu hizmetleri yapmak için görevler alıyoruz. Yüce Rabbim bunları nasip ettiği sürece hepimiz birlikte bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Sizlere yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyorum. Isparta Belediyesi olarak sizlerin yanındayız, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.