GENEL - 12 Nisan 2019 Cuma 15:41

Başkan Başdeğirmen’nden ISUBÜ’nün gelişimi için birlik beraberlik mesajı

A
A
A
Başkan Başdeğirmen’nden ISUBÜ’nün gelişimi için birlik beraberlik mesajı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve beraberindeki heyet Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Bugüne kadar üniversite ile işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Başdeğirmen ziyarette, ”Isparta’mıza ikinci üniversitenin çok daha güçlü ve etkin bir şekilde hizmet edebilmesi, ülkemize faydalı olabilmesi için belediye olarak elimizden gelen ne varsa sizlerle beraber olmak arzusundayız” dedi.


ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Genel Sekreter Sefer Kutlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Fakir ve Prof. Dr. İsa Telci, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.


Isparta’nın şehr’ül eminliğinin Şükrü Başdeğirmen’de olmasından ISUBÜ olarak oldukça mutlu olduklarına değinen Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, “Sizlerin geçmişte idarecilik anlamında oldukça tecrübeleriniz var. Isparta’mızı beklentilerimizin çok daha üzerinde iyi bir noktaya getireceğinizden eminiz” diye konuştu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, her zaman üniversite ile işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, “Isparta’mıza ikinci üniversitenin çok daha güçlü ve etkin bir şekilde hizmet edebilmesi, ülkemize faydalı olabilmesi için belediye olarak elimizden gelen ne varsa sizlerle beraber olmak arzusundayız. Isparta’mızda Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olmasının ayrıcalık ve güzellik olduğunu düşünüyorum. Şehrimizin ve ülkemizin çok daha iyi yerlere gelebilmesi amacıyla hem gençlerimizle hem hocalarımızla yapılması gereken her türlü çalışmaları işbirliği içerisinde yapmak istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda birlik beraberlik içerisinde sizlerle bu sonuçlara iyi bir şekilde ulaşmayı temenni ediyorum” görüşlerinde bulundu.


Diğer taraftan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen gün boyu belediyeye gelen vatandaşlar ile belediye daire müdürleri ve personelin tebriklerini kabul etmeye devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.