- 16 Haziran 2021 Çarşamba 10:10

Esnafın gururu engelli şampiyon

A
A
A
Esnafın gururu engelli şampiyon

16 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Para Badminton turnuvasında çift erkeklerde 33 ülke 155 sporcunun katıldığı müsabakada şampiyon olan Sedat Tümkaya, Isparta esnafının gururu oldu.

16 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Para Badminton turnuvasında çift erkeklerde 33 ülke 155 sporcunun katıldığı müsabakada şampiyon olan Sedat Tümkaya, Isparta esnafının gururu oldu.


Kategorisinde 8 yıldır Türkiye şampiyonu olan ve Avrupa 2.’liği ve dünya 5.’liği bulunan Tümkaya, aynı zamanda esnaflık yapıyor. Yöresel lezzetler dükkanı bulunan Milli Badmintoncu, antrenmanlarıyla birlikte ticaretini de sürdürüyor.



Asla pes etmedi, sürekli mücadele etti


Doğuştan sağ bacağı diğerinden kısa olan Milli Badmintonu Tümkaya, 14 yıl boyunca geçirdiği 30 ameliyatın ardından başladığı badminton sporunda kazandığı başarılarıyla göz dolduruyor. Henüz 8 aylıkken ilk ameliyatını olan ve 12 yıl boyunca bacağının uzatılması ve bileğindeki eksikliğin giderilmesi için 30’un üzerinde ameliyat geçiren Sedat Tümkaya’nın iki bacağı arasındaki 16 santimlik fark 6 santime indi. Sedat Tümkaya, 2008 yılında sona eren ameliyatların ardından 2011 yılında badminton sporu ile tanışmış ve o tarihten itibaren dereceleriyle göğsümüzü kabartıyor.



KOSGEB desteğiyle işyerini açtı


Hem ticaretini yapıyor hem de aktif spor hayatını sürdürüyor. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in de kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Milli Badmintoncu Tümkaya, “Aldığımız altınlarla bizi cesaretlendirdi bir sonraki müsabakalar için. Daha hırslı bir şekilde çalışacağız. Öncelikle ben bu gururu yaşamama ve yaşatmama vesile olan hocalarıma çok teşekkür etmek istiyorum. Onlar olmasa yapamazdık zaten bu başarının arkasında sadece Sedat Tümkaya yok hocalar var, aile var, il müdürü var, başkan var herkes var. Sesimi duyan herkes bu başarıda emeği vardır muhakkak. Esnaf olarak bu iş zor oluyor biraz yani sponsor arayışı bir zamandır bulamadığım için mecburen bir yol düşünmem gerekiyordu kendi işletmemi açtım KOSGEB desteği ile orada ki kazançla bir şekilde tıngır mıngır da olsa ilerlemeye çalışıyorum. Zor oluyor tabi sabah oradayız akşam buradayız kolay değil ama Türkiye’de zaten çoğu şey zor. Bizde zoru seviyoruz zoru başarmayı seviyoruz. Elimizden geleni yapacağız” dedi.



"Hedefim Olimpiyatlara katılmak"


Hedefinin dünya derecesi ve olimpiyatlar olduğunu söyleyen Milli Badmintoncu Tümkaya, “Hedefim zaten her yerde söylüyorum başkanla da dile getirdim bu gün. Hedefim kesinlikle dünyada ilk 3’e girmek ve olimpiyatlara gitmek. Tabii her sporcunun hedefidir, olimpiyatlara gitmek Bende olimpiyatlara gidip orda bir derece almayı istiyorum çok istiyorum hem de. Başkanda dile getirdi zaten büyük bir gurur. İstiklal marşını orada okutmak, bayrağımızı en tepede dalgalandırmak kadar gurur verici bir şey yoktur. O duyguyu anlatacak kelimede yoktur zaten hedefim kesinlikle olimpiyatlara katılmak dünyada ve Avrupa’da derece elde etmek bununla beraber benimle birlikte aynı engeli taşıyan insanlara da umut olabilmek onları da spora çekebilmek hayata bağlayabilmek onların arasında da dünya şampiyonu çıkabilir olimpiyata gidecek sporcu çıkabilir bunu da sağlamak buna özgürlük sağlamak kesinlikle, benim dünya sıralamam 30 önümde çok rahat 15 belki de 20 sporcu çıkarabilirim çok rahatlıkla yenebileceğim ama şöyle bir durum var sene de 10 turnuva oluyorsa ben bunun 2’sine katılıyorum.



“Engelimiz varken engeli kaldırmaya çalışıyoruz”


10 da 10 yapan sporcular var benden daha kötü performans göstermelerine rağmen puan yani tamamen müsabakaya katılsanız gruptan çıksanız puan alsanız bile sayı alsanız bile puan alıyorsunuz bu da otomatikman sizi ön sıralara atıyor. Bu ön sıralara atmak ne demektir. Avrupa şampiyonasında dünya şampiyonasında sizin seri baş olmanızı sağlıyor seri başı da sizi yarı finallere atıyor. Eklemek istediğim şey şu imkânsızlıktan imkan üretmeye çalışıyoruz. Engelimiz varken engeli kaldırmaya çalışıyoruz. İnsanların bize engelliye de destek olmasını istiyoruz. En büyük isteğimiz arzumuz budur” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Başkan Tavlı, seçim öncesinde barıştırdığı kırgın esnaflarla buluştu Ordu’nun Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı seçim çalışmaları sırasında, kırgın olduklarını öğrendiği ve barıştırdığı iki esnafın misafiri oldu. Başkan Hüseyin Tavlı, Kaledere Mahallesi 20 Temmuz Caddesi’nde bulunan esnaflarla bir araya geldi. Seçim çalışmaları sırasında birbirlerine kırgın olduklarını öğrendiği esnafları barıştıran Başkan Tavlı, seçim sonrası da esnaflarla bir araya gelerek dostluklarını pekiştirdi. Cadde esnaflarından Süleyman Tez ve Turan Demir ile buluşan Tavlı keyifli sohbet gerçekleştirdi. Cadde esnafının da katıldığı buluşmada konuşan Başkan Tavlı, “Allah bize seçim sürecinde Ramazan ayında, bu kardeşlerimizle birlikte kucaklaşmayı nasip etti. Bu birliktelik neticesinde de esnaflarımızdan Muharrem Som kardeşimiz bayram sonrası kahvaltı programına bizleri davet etmişti. Biz de esnaflarımızla bir araya gelerek sohbet ettik. Her iki esnaf kardeşimize bizlerle beraber kucaklaştığı için, ev sahipliği yapan Muharrem kardeşime de ikramları için teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Onların dostluklarıyla beraber bu sofra bereketlendi. Onların birbirine olan sevgileriyle biz de lezzet aldık. Küslükten bir şey çıkmaz. Birlik, beraberlik ve dostluk bakidir. Kendilerine bunu sağladıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Keyifli sohbet çay ikramlarının ardından sona erdi.
Denizli Denizli OSB’de ‘Örme teknolojisi ve kumaş hataları’ konusu ele alındı DENİZLİ(İHA) – Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tekstil Mühendisliği işbirliğinde, “Örme Teknolojisi ve Kumaş Hataları” konulu seminer gerçekleştirildi. Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), tekstilin başkenti Denizli’de sektör paydaşları, sanayiciler ve personellerine yönelik önemli bir seminere ev sahipliği yaptı. Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tekstil Mühendisliği işbirliğinde, Denizli OSB Konferans Salonu’nda “Örme Teknolojisi ve Kumaş Hataları” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde Yuvarlak Örgü Satış Müdürü Mehmet Erdem Aktenk, Teknik Müdürü Atılım Kasapçopur ve Çorap- Triko ve Raşel Örgü Teknik Müdürü Muhittin Kaya konuşmacı olarak yer alırken, seminerin moderatörlüğünü PAÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Ali Serkan Soydan gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu seminerde katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktaran konuşmacılar merak edilen soruları da yanıtladı. Ev sahipliği için Denizli OSB yönetimine teşekkür Denizli’nin tekstil alanında önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Yuvarlak Örgü Satış Müdürü Mehmet Erdem Aktenk, “Denizli’de tekstil sektöründeki paydaşlarımızla birlikte olabilmek, onlara firmamızın son teknolojilerini sunabilmek ve ortak mesleki bir dil oluşturabilmek adına çok güzel bir fırsat oldu. Bizleri burada ağırlayanlara, ev sahipliği için Denizli OSB Yönetimine çok teşekkür ederiz.” diye konuştu. Etkinliğin moderatörlüğünü yapan PAÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Ali Serkan Soydan, “Etkinliğimizi Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile ortaklaşa düzenledik. Ev sahipliğimizi yapan Denizli OSB Yönetim Kurulumuza çok teşekkür ederiz.” dedi. “Düzenlediğimiz etkinliklere hız kesmeden devam edeceğiz” Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu ise bölge müdürlüğü olarak ev sahipliği yaptıkları etkinliklere katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, “Denizli’deki sivil toplum kuruluşlarımız ve Pamukkale Üniversitesi ile işbirliğinde pek çok etkinliğe imza atıyoruz. Sanayicilerimize yarar sağlayacak, kentimizin gelişiminde taş üstüne bir taş daha koyacak her türlü eğitim, seminer, panel vb. etkinliklerde yer almak ve ev sahipliği yapmak bizim için bir mutluluktur. Düzenlediğimiz etkinliklere hız kesmeden devam edeceğiz.” diye konuştu.
Erzurum Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrenci kongresinin ilki ETÜ’de gerçekleştirildi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde I. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi düzenlendi. Moleküler Biyoloji ve Genetik alanındaki güncel gelişmeleri konuşmak ve Türkiye’nin her bölgesinden akademisyenler ile öğrencileri bir araya getirmek amacıyla birincisi düzenlenen Ulusal Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi’nin açılışına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılışında konuşan ETÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Kara, moleküler biyoloji ve genetiğin modern bilimde önemli bir role sahip olduğunu ifade ederek, kongrenin öğrencilerin kariyer gelişimine önemli katkılar sunacağını dile getirdi. Prof. Dr. Kara’nın ardından konuşan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit İncekara, ETÜ Fen Fakültesinde eğitim kalitesinin ortalamanın oldukça üzerinde olduğuna dikkat çekerek, kısa zamanda önemli bir mesafe kaydettiklerini ve birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Rektör Çakmak ise öğrenci kongrelerini çok önemsediklerini söyleyerek: “Değerli arkadaşlar bu ve benzeri organizasyonlara katılımınız sizlere ilerleyen süreçlerde çok önemli kazanımlar sağlayacaktır. Kongre, sempozyum ve çalıştay gibi programlara katılımınız sizlerin aynı zamanda ortak çalışma kültürünü çok önemsediğiniz anlamına da geliyor. Nitekim iş hayatına adım atarken derslerde elde ettiğiniz başarıların yanı sıra bu ve benzeri programlara katılımınız size referans olacak. Eğitim öğretim hayatınız boyunca kendinizi geliştirmek için neler yaptığınız sorusu her zaman karşınıza çıkacak. ETÜ olarak Ulusal Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi’nin birincisini yaparak bir geleneği başlattık. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu kongrenin devamı da gelecek. Bu vesileyle kongremizin düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu Türkiye genelinden 13 üniversiteden 400’e yakın öğrencinin katıldığı kongrede çok sayıda poster ve sözlü sunumun yapılırken Bitki ve İnsan Çalışmalarında Bor, Nörodejeneratif Hastalıklar, Protein Mühendisliği ve Kanser Çalışmalarında hedef moleküllerin Tespiti ve Aday İnhibitörlerin Sentezi konuları ele alındı.