GENEL - 02 Temmuz 2019 Salı 17:54

’Hububat Timleri’ iş başında, fazla dane kaybını önleyerek, biçerdöver ihlallerine yaptırım uygulayacaklar

A
A
A
’Hububat Timleri’ iş başında, fazla dane kaybını önleyerek, biçerdöver ihlallerine yaptırım uygulayacaklar

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kentte 887 bin 318 dekarlık ekili dikili arazinin bazı bölgelerinde başlayan hasat döneminde biçerdöver denetimi başlattı.

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kentte 887 bin 318 dekarlık ekili dikili arazinin bazı bölgelerinde başlayan hasat döneminde biçerdöver denetimi başlattı. Görevli 14 ekip ve 44 teknik elemandan oluşan kontrol ekipleri, hububat tarlalarını gezerek en fazla yüzde 3 oranında dane kaybına müsaade edecekleri biçerdöverler denetimleri sırasında görülen ihlallere ise idari yaptırım uygulayacak.


Hububat Timleri hasat boyu tarlalardaki biçerdöverleri kontrol edecek


Konuya ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimizde 887 bin 318 dekar alanda üretimi yapılan ve büyük bir çoğunluğu biçerdöverle hasat edilmekte olan hububatın hasadı için biçerdöverler tarlalara girmeye başladı. Bu kapsamda, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kontrol ekipleri hububat hasatında dane kaybını en aza indirmek amacıyla çalışmalar yapmaktadır. İl genelinde hububat hasadı yapan biçerdöverler Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı’ doğrultusunda hazırlanan Valilik Makamının 2019/1 no’lu tebliğleri gereği, hasat dönemi boyunca, İl Müdürlüğümüzde görevli 14 ekip ve 44 teknik elemandan oluşan Kontrol Ekipleri ile Biçerdöver kontrolleri yapılacaktır. Biçerdöver hasatında dane kaybına dikkat edilmemesi sonucu büyük kayıplar meydana gelebilmekte ve bu kayıplar nedeniyle Milli Ekonomimiz zarar görmektedir” denildi.


Çiftçinin fazla dane kaybına yol açar biçerdövercilere idarim yaptırım uygulanacak


Açıklamanın devamında ise bu yılın müsaade edilebilir kayıp oranı belirtilerek, aksinin ortaya çıkmasına yol açan biçerdöver sahibi ve operatörlerine ise idari yaptırım uygulanacağı şöyle ifade edildi; “İlimizde 2019 yılında biçerdöver hasatında müsaade edilebilir kayıp oranı yüzde 3 olarak belirlenmiştir. Bu sebeple söz konusu oranın üzerinde kayıp yaptığı belirlenen ve hazırlanan Uygulama Talimatına uymayan biçerdöver sahipleri ile operatörlerine idari yaptırım uygulanacaktır”.


Yetkililer ayrıca, “Çiftçilerimize yıl boyunca verdikleri emeklerinin karşılığını alacakları, biçerdöver hasatında dane kaybının olmadığı verimli bir yıl olması dileriz” temennisinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi