ASAYİŞ - 12 Eylül 2018 Çarşamba 19:54

Isparta’da yanan 2 katlı ahşap ev kullanılamaz hale geldi

A
A
A
Isparta’da yanan 2 katlı ahşap ev kullanılamaz hale geldi

Isparta’nın Gönen ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ahşap ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

Isparta’nın Gönen ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ahşap ev yanarak kullanılamaz hale geldi.


İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gönen’in Güneykent beldesine bağlı Gümüşgün Mahallesi’nde bugün saat 18.00 sıralarında Cihan Ç.’ye ait 2 katlı evde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Müstakil evin mutfak kısmında başlayan yangın, vatandaşların müdahalesi de sonuç vermeyince kısa sürede büyüyerek evin diğer bölümlerine sıçradı. Durumun haber verilmesi üzerine yangına ilk müdahaleyi Güneykent Belde Belediyesine ait itfaiye ekipleri yaptı.


Yangını söndürmek için söz konusu yere Isparta Organize Sanayi Bölgesi’nden ve Gönen ilçesinden de toplam 3 takviye ekip daha sevk edildi. Yaklaşık yarım saat süren çalışmalar sonucu yangın güçlükle kontrol altına alınırken, olayın sonunda 2 katlı müstakil ev kullanılamaz hale geldi.


Olayla ilgili tahkikat başlatılırken, yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırma sonunda netlik kazanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.