GENEL - 23 Ocak 2020 Perşembe 16:07

Isparta’daki 30 STK’dan eğlence mekanı kapanış saatinin erkene çekilmesine destek açıklaması

A
A
A
Isparta’daki 30 STK’dan eğlence mekanı kapanış saatinin erkene çekilmesine destek açıklaması

Isparta’da 30 sivil toplum kuruluşunun başkan ve temsilcileri, eğlence merkezlerinin kapanış saatini öne çeken belediye encümeni kararına destek vererek ortak basın açıklaması yaptı.

Isparta’da 30 sivil toplum kuruluşunun başkan ve temsilcileri, eğlence merkezlerinin kapanış saatini öne çeken belediye encümeni kararına destek vererek ortak basın açıklaması yaptı.


Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak’taki El Ele Derneği’nde yapılan açıklamada, “Kültür yozlaşmasına hayır”, “Eğlence de bir yere kadar”, “Isparta’nın geleceği için destek ol” diyen sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e de destek olduklarını ifade etti.


Açıklamaya Memur - Sen Isparta İl Temsilciliği, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Mekke Eğitim Vakfı, Eğitime Destek Platformu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Hak - İş, Cihannüma, Birlik Vakfı, El Ele Derneği, İmam Hatip Mezunları Derneği, ÖNDER, GÜLBU, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Hayırlar Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), UYUMDER, CANSUYU, DİNBİRDER, İYİLİKDER, İlim Yayma Cemiyeti, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Yeşilay, Kızılay, Gülistan Çevre Kültür ve Ahlak Derneği, Kültür Eğitim Vakfı, 15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği, HAYRAT, UDEF ve HASAD başkan ve temsilcileri katıldı.



"Alkol ve uyuşturucudan uzak bir toplumun inşası için yerel yönetimlerin yaptığı ve yapacağı her türlü çabayı destekliyoruz”


’Eğlence merkezlerinin kapanış saatini öne çeken belediye encümeni kararını’ desteklediklerini söyleyen sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Salih Arslan, “İlimiz Valiliğinin ve Emniyet Müdürlüğünün tespitleri doğrultusunda, Isparta Belediyemizin ilimizde bulunan, alkollü içki satışı yapan mekânların kapanış saatiyle ilgili saatlerin öne çekilmesi kararını Isparta sivil toplum kuruluşları olarak yerinde ve doğru bir karar olarak görüyoruz. Hatta şehir dışına uygun alanlara taşınmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Yerel yönetimlerin, şehrin insanının ihtiyaç duyduğu altyapı hizmetleri yanında, şehirde yaşayan insanların akıl ve ruh sağlığı açısından büyük önem arz eden alkol ve türevleri ile ilgili şehrimizin insanlarının iyiliğine olan, bir nevi şehrin insanlarını korumaya yönelik böyle olumlu bir tavrı bir başlangıç olarak karar altına almalarını canı gönülden destekliyoruz. STK’lar olarak temennimiz odur ki kötülüklerin anahtarı olan alkol ve uyuşturucudan uzak bir toplum inşası için yerel yönetimlerin yaptığı ve yapacağı her türlü çabayı destekliyoruz. İnanıyoruz ki belediye hizmetleri o bölgede yaşayan insanların beden sağlığı açısından büyük önem arz eden alt yapı çalışmalarının yanında şehrin insanın akıl ve ruh sağlığı açısından da gerekli tedbirlerin alınması aynı derecede büyük önem arz etmektedir. Böyle bir karar alarak Isparta’mızın insanına hayırlı bir hizmetin ilk adımını yapmış olan Isparta Belediyemizi, belediye başkanımız Şükrü Başdeğirmen’i ve belediyemizin belediye meclis üyeleri ve idarecilerini canı gönülden tebrik ediyoruz. Halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.



“Huzurlu yaşamanın, insanların kazançlarından daha önemli olduğunu bildiklerini düşünüyoruz”


Ortak açıklamada işletmeciler konusuna da değinen Arslan, “Bu konuda bu işletmelerin sahibi olan değerli hemşerilerimizin de böyle önemli ve hassas meselenin, bir baba - bir anne olarak onları da yakından ilgilendirdiğini ve böyle olumlu bir tavırdan onların da memnuniyet duyması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, o insanların da yaşamış oldukları bölgede huzurlu ve mutlu bireyler olarak yaşamalarının insanların kazançlarından çok daha büyük bir öneme sahip olduğunu bildiklerini düşünüyoruz. Onların da böyle olumlu güzel bir kararı tüm Isparta halkı gibi destekleyeceklerini canı gönülden inanıyoruz. Bu değerli hizmette katkısı olan tüm insanlara Isparta STK’ları olarak tekrar canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bu kararlarından dolayı değerli belediye başkanımızı ve değerli belediye yöneticilerimizi tekrar tebrik ediyoruz ve bu saat düzenlemesini desteklediğimizi ve takipçisi olacağımızın şehrimizin kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu vesileyle yine bu vesileyle tüm halkımıza en kalbi hürmetlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.