KÜLTÜR SANAT - 03 Mayıs 2019 Cuma 14:44

Isparta’daki 5 bin yıllık antik kent: Pisidia Antiokheia

A
A
A
Isparta’daki 5 bin yıllık antik kent: Pisidia Antiokheia

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bulunan Pisidia Antiokheia Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ederken, Hristiyanlar için kutsal sayılan hac mekanlarından olan St.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bulunan Pisidia Antiokheia Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ederken, Hristiyanlar için kutsal sayılan hac mekanlarından olan St.Paul Kilisesi ve çevresi de gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.


Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu Yalvaç’ta bulunan ve Hristiyanlık için kutsal sayılan Pisidia Antiokheia Antik Kenti’ni ziyaret ederek antik kentte devam eden kazı çalışmaları hakkında SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özhanlı’dan bilgi aldı.


Pisidia Antiokheia Antik Kenti kazı başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı’dan kentin yerleşim düzeni ve tarihi ile ilgili bilgiler alarak antik kentin caddelerinde ilerleyen Vali Ömer Seymenoğlu ve beraberindeki heyet restorasyon çalışmalarının devam ettiği tiyatroda incelemelerde bulundu.


Agustus Tapınağı alanını da gezen Vali Seymenoğlu, Hristiyanlık için kutsal sayılan ve günümüzde birçok yabancı turistin hac görevlerini yerine getirmek için geldikleri St. Paul Kilisesi’nde de incelemelerde bulundu, kilise çevresinde devam eden kazı çalışmalarıyla ilgi bilgi aldı.


Vali Seymenoğlu son olarak Pisidia Antiokheia Antik Kenti kazı merkezinde öğretim üyeleri ve öğrencilerle sohbet ederek, kendisine iletilen talepleri dinledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da ‘Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde ‘Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi’ kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı, programın Van ilindeki paydaşları olan firmaların temsilcilerinin katılımıyla Van’da DAKA merkez binasında gerçekleştirildi. DAKA’dan yapılan açıklamada, Rol Model Programı’na Van, Muş ve Bitlis illerinde metal, mobilya/ahşap ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firmanın seçildiği belirtilerek, “Seçilen firmalara başta kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, dış ticaret ve üretim süreçleri olmak üzere farklı alanlarda teknik ve idari eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Programın temel amacı, 6 ay boyunca verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile firmaların kurumsallaşmalarını ve üretim süreçlerini geliştirerek daha rekabetçi olmalarını sağlamaktır. Program, Muş ve Bitlis’te yapılacak toplantılarla devam edecektir” denildi.