GENEL - 27 Eylül 2019 Cuma 20:20

“Isparta’mızın değerlerini yaptığınız çalışmalarla ortaya çıkarıyorsunuz”

A
A
A
“Isparta’mızın değerlerini yaptığınız çalışmalarla ortaya çıkarıyorsunuz”

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Doğancı Mahallesindeki Isparta Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursunu (ISMEK) ziyaret etti.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Doğancı Mahallesindeki Isparta Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursunu (ISMEK) ziyaret etti. Yeni dönem için yetişkinlere yönelik açılan kursta Isparta yazılı şehri tanıtıcı gül ve lavanta motifli, kokulu taş, magnet yapımı ve bibloları da inceleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bizim ihtiyacımız Isparta’yı tanıtan bu güzel şeyler. Bu çalışmaları önemsiyoruz, destekliyoruz. Bu yaptığınız iş ile hem Isparta’yı tanıtıyorsunuz, hem de ailenize ekonomik destek sağlıyorsunuz” dedi.


Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Doğancı Mahallesinde açılan ISMEK’i ziyaret etti. Doğancı Mahallesi ISMEK El Sanatları Öğretmeni Dudu Kosat, yapılan çalışmalara ilişkin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bilgiler verdi. Mahallede 23 kursiyerin bulunduğunu dile getiren Kosat, kurs kapsamında gül ve lavanta motifli kokulu taş, magnet yapımı da gerçekleştirdiklerini dile getirdi.


Bir hafta gibi kısa bir sürede güzel ve önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bizim ihtiyacımız Isparta’yı tanıtan bu güzel şeyler. Önemli olan Isparta ismini çok daha farklı yerlerde sunabilmek, duyurabilmek, gösterebilmek, tanıtımını yapabilmek şehrimizin bilinirliğini arttırabilmektir. Bu yapılan çalışmalarda, gülümüz, lavantamız Isparta’mız var. Bu bizim için önemli. Dışardan gelen bir misafir ilimizden bir şeyler götürmek istediğinde çok pahalı olmayan sizlerin el emeği ile yaptığınız bu güzel şeylerden alıp evlerinin köşelerine koyuyorlar. Üzerinde Isparta yazıyor, bizim için de önemli olan budur. Bu çalışmaları önemsiyoruz, destekliyoruz. Meslek edindirme kurslarımız bizim için önemli. Isparta’mızın değerlerini yaptığınız çalışmalarla ortaya çıkarıyorsunuz. Bu kurslar olmasaydı, evinizde ya birisiyle sohbet ediyor olacaktınız, ya da başka bir arkadaşınızı ziyarete gidecektiniz. Ama buraya gelerek zamanınızı değerlendirmiş, güzel şeyler çıkarmışsınız. Bu yaptığınız iş ile hem Isparta’yı tanıtıyorsunuz, hem de ailenize ekonomik destek sağlıyorsunuz. Evinizin ekonomisine destek veriyorsunuz. Bu çalışmaları, modelleri daha da çoğaltın. Bizlerde yaptıklarınızı alıp gelen misafirlerimize dağıtmak isteriz. Isparta Belediyesi olarak yaptığınız çalışmaları destekliyoruz” şeklinde konuştu.


Mahallelerinde böyle bir kurs açılmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getiren ve buna vesile olan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden kursiyerlerden Fikriye Çetinkaya, Nurten Kaya ve Emel Akın da duygularını aktardılar. Kursiyerler, “Bu kurslara katılmamızın en önemli nedenlerinden birisi evde boş oturmamaktı. Bu kursta en güzeli de magnet yapmaktı. Hem kendimize hem de ailemize faydalı olmak için kurslara katıldık. Bir hafta gibi kısa bir sürede çok şeyler yaptık. Bu işleri yaparak hem evimize katkıda bulunuyoruz, bunu bize sağladığı için başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avrupa’da derbi haftası Tivibu ekranlarında Tivibu, futboldan basketbola, dövüş sporlarından tenise birçok içeriğini sporseverlere sunmaya devam ediyor. İspanya’da El Clasico karşılaşması heyecanla beklenirken İtalya’da Milano derbisi ile şampiyon belli oluyor. Bundesliga’da ise şampiyon belli olurken sıralamayı belirleyecek maçların heyecanı devam ediyor. Türk Telekom’un televizyon platformu Tivibu, dünyanın en çok seyredilen derbilerini seyircilerle buluşturuyor. Futbol şöleninin yaşanacağı Avrupa’nın en büyük liglerinde puan tablosu şekillenirken liderler yerlerini korumaya devam ediyor. La Liga’da El Clasico heyecanı yaşanırken Serie A’da Milano derbisi sahne alacak. Bundesliga’da şampiyonluğunu, ligin bitimine beş hafta kala ilan eden Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund’a konuk oluyor. Avrupa’nın devlerini seyircilerle buluşturmaya devam eden Tivibu, futbolun yanı sıra basketbol, dövüş sporları, tenis gibi en sevilen spor içeriklerini ekrana taşıyor. Arda Güler’li Real Madrid’de El Clasico heyecanı İspanya’nın devlerinin sahne alacağı ligin son El Clasico’su büyük heyecana sahne oluyor. La Liga’da zirvede farkı açan Real Madrid, arkasından gelen Barcelona’yı konuk ediyor. Puan farkını sekize çıkartan Real Madrid, şampiyonluk yolunda kritik mücadeleye çıkıyor. Carlo Ancelotti’nin süre vermesi halinde sahada görev alacak milli oyuncu Arda Güler’in de yer aldığı Real Madrid, sezonu istediği gibi götüremeyen Katalan ekip Barcelona’yı konuk ediyor. El Clasico, 21 Nisan Pazar akşamı saat 22.00’da Santiago Bernabeu’da oynanıyor. Serie A’da şampiyonluk maçı heyecanı İtalya’da ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluk kutlamalarına hazırlanan Inter, Milan karşısında alacağı galibiyetle kupayı kaldırmak için sahaya çıkıyor. Milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu’nun ilk kez ulaşacağı Serie A şampiyonluğu için nefesler tutulurken başarılı teknik adam Inzaghi Süper Kupa’nın ardından Serie A Kupa’sı için hazırlıklarını sürdürüyor. Şampiyonluk için sahaya çıkan Inter’in Milan karşısında oynayacağı Milano derbisi 22 Nisan Pazartesi günü saat 21.45’te başlayacak. Xabi Alonso şampiyon olarak Dortmund karşısında Bundesliga’da 11 yıllık Bayern Münih hegemonyasını yıkan genç teknik adam Xabi Alonso ve takımı Bayer Leverkusen, Werder Bremen karşısında çıktığı mücadeleyle ilk kez Bundesliga şampiyonluğuna ulaşırken sezonu da namağlup tamamlayarak adını tarihe yazdırmak istiyor. Geçtiğimiz sezon ortasında takımın başına geçen Xabi Alonso, kısa sürede ortaya çıkardığı başarılı takım ile oyunculuk kariyerinin ardından teknik adamlık kariyerinde de başarısını kanıtladı. Bayer Leverkusen’in sezonu beklenenin çok altında götüren Borussia Dortmund karşısında çıkacağı mücadele 21 Nisan Pazar günü saat 18.30’da başlayacak.
Elazığ Elazığ’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 35 kişi yakalandı Elazığ’da polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 35 kişi yakalandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahısların yakalanmasına yönelik 14-19 Nisan 2024 tarihleri arasında çalışma gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda, taklit anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık suçundan 28 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten öldürme, yağma ve hırsızlık suçlarından 16 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, hırsızlık suçundan 11 yıl, 10 yıl, 6 yıl 8 ay ve 5 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 4 şahıs, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ve uyuşturucu madde kullanma suçundan 10 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, çocuğun cinsel istismarı suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 8 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, silahla yağma suçundan 7 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, dolandırıcılık suçundan 6 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama suçundan 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, 6136 sayılı kanuna muhalefetten 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs ile 0-5 yıl arası çeşitli suçlardan aranması olan 19 şahıs olmak üzere kesinleşmiş hapis cezası ile aranan toplam 35 şahıs tespit edilerek yakalandı. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.