GENEL - 13 Mart 2019 Çarşamba 14:33

Mahrukatçılar Sitesi’ne doğalgaz ve asfalt

A
A
A
Mahrukatçılar Sitesi’ne doğalgaz ve asfalt

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, Davraz Mahallesinde bulunan Mahuratçılar Sitesini ziyaret etti.

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, Davraz Mahallesinde bulunan Mahuratçılar Sitesini ziyaret etti. Günaydın, siteye en kısa sürede uygun fiyatla doğalgaz hattının bağlantılarının tamamlanacağını ve bundan esnafın en iyi şekilde faydalanacağını umduğunu belirterek, doğalgaz çalışmalarının hemen ardından da ağır tonajlı araçlara dayanıklı asfalt dökümünün gerçekleştirileceğini kaydetti. Günaydın tüm bu çalışmaların programının yapıldığını ve bahar ile birlikte bu çalışmaların başlatılacağını duyurdu.


Isparta Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, beraberinde belediye meclisi üyesi adayları ile birlikte Davraz Mahallesi Mahrukatçılar Sitesinde esnafla bir araya geldi. Esnaf, Başkan Günaydın’ın çalışmalarından memnun olduklarını belirtirken, ‘yapılan çalışmaları görmemek olmaz’ derken, ekonomik sorunlar yaşadıklarını ve iş yapmakta güçlük çektiklerini ifade etti.


Mahrukatçılar Sitesi ziyaretinin ardından değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, her gittiği yerde dile getirilen işsizlik ve ekonomik sorunların Mahrukatçılar Sitesi için de geçerli olduğunu söylerken bu durumdan dolayı duyduğu üzüntüyü belirtti.


Belediye Başkanı Günaydın, Mahrukatçılar Sitesinde yaklaşık 18 yıl önce bir asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini hatırlatarak şunları söyledi; “İlerleyen dönemlerde altyapı, doğalgaz ve diğer çalışmaları düşünerek geçici kabul edebileceğimiz bir asfalt dökmüştük. Bu asfaltımız bugüne kadar iş gördü. Bu sitemize hat gelmiş, doğalgaz verilmemiş. Firma ile görüştüm buraya öncelikle doğalgaz bağlantılarını yaptırıyoruz. Belediye olarak doğalgaz firmasının da ortağıyız. Bu çalışmaların başlayacağını esnafımıza söyledim. Esnafımızdan doğalgazı herkesin bağlamasını istedim. Sitemizi ağır tonajlı araçlar kullanıyor. Bundan dolayı doğalgaz çalışmasının hemen ardından da dayanıklı, kalıcı bir asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalardan sonra asfaltın kırılmasını, kazılmasını istemiyoruz, bu bir milli servet. Araçların park yerlerini, trafik yollarının çizgilerine varıncaya kadar çizeceğiz. Doğalgaz bağlantı ücretleri esnafımıza çok gelmiş. Firma ile esnafımız arasına girerek bu fiyatları normale çektirerek yapılmasını sağlıyoruz. Bahar ayında doğalgaz çalışması ile birlikte asfalt çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz” .

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması Mersin’de 1. sınıf öğrencilerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni büyük ilgi gördü. Minik kalpler, Mersin Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenini, salonu dolduran öğretmen ve velilerini gösterileri ile gururlandırdılar. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Mersinli Ahmet İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, büyük bir coşkuyla kutladı. Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, okul idarecileri, öğretmenleri, velileri ve öğrenciler birlikte çalışarak unutulmaz bir bayram kutlaması organize ettiler. Program, öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri,müzik performansları,izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Öğrenciler, sahnede yeteneklerini sergilerken, veliler de gururla izlediler. Ulusal egemenliğin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü olduğunu belirten Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, "Bugün toprakları yağmalanan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Kutlu olsun" dedi. Baltacıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugünlere kolay gelmediğini, bu kutsal topraklar uğruna yüz binlerce şehit ve gazi verildiğini aktararak, "23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalı ve düşünmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk’ü büyük kılan sadece bıraktığı eserler değildir. Aynı zamanda yıllar öncesinden bugünü okuyabilmesi ve bugünlerimize de ışık tutan adımları atarak, ülkemize çağdaş medeniyetin yolunu açmasıdır" diye konuştu.