ASAYİŞ - 29 Nisan 2019 Pazartesi 13:39

Öğrenci apartlarında uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

A
A
A
Öğrenci apartlarında uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Isparta’da narkotik polisinin sokak satıcılarına yönelik apart dairelerde düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli yakalandı.

Isparta’da narkotik polisinin sokak satıcılarına yönelik apart dairelerde düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 3’üne uyuşturucu kullanmaktan işlem yapılırken, diğer 3’ü ise ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca esrardan 20 kat daha tehlikeli ve şizofreniye yol açtığı belirtilen 7 parça halinde 213 gram skunk maddesi ele geçirildi.


Isparta Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Fatih, Yedişehitler ve Sermet mahallelerinde sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı.


Alınan istihbari bilgiler doğrultusunda, önceden belirlenen 4 ayrı adresteki apart dairelere gece operasyonu düzenleyen narkotik ekipleri, T.B.D., D.C.A., B.N., A.C., B.B. ve E.E. isimli 6 kişi ile birlikte 7 parça halinde 213 gram skunk maddesi, 2 adet hassas terazi, 2 adet öğütücü makine ve 7 adet uyuşturucu kullanım aparatı ele geçirdi.


Konuyla ilgili şüphelilerden T.B.D., D.C.A. ve B.N.’ye ‘Uyuşturucu madde kullanmak’ suçundan işlem yapan ekipler, diğer şüpheliler A.C., B.B. ve E.E.’yi ise ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçlamasıyla gözaltına aldı.


Gözaltında bulunan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sonrasında adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.