GENEL - 11 Ağustos 2019 Pazar 17:34

‘Şehir Buluşmaları’ adı altında bayramlaşma töreni

A
A
A
‘Şehir Buluşmaları’ adı altında bayramlaşma töreni

Isparta’da ‘Şehir Buluşmaları’ adı altında düzenlenen Kurban Bayramı bayramlaşma programında, protokol, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek vatandaşlarla bayramlaştı.

Isparta’da ‘Şehir Buluşmaları’ adı altında düzenlenen Kurban Bayramı bayramlaşma programında, protokol, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek vatandaşlarla bayramlaştı.


Isparta’da mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla valilik koordinesinde ‘Şehir Buluşması’ adı altında Kurban Bayramı Bayramlaşma Töreni düzenlendi.


Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı IYAŞ Park büyük salonda gerçekleştirilen törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İYİ Parti Milletvekili Dr.Aylin Cesur, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Garnizon Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Seymenoğlu: “Bu katılımdan büyük zevk ve keyif alıyoruz”


Bu yılki Kurban Bayramı’nda ‘Şehir Buluşmaları’ programının ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, gazetecilere açıklamalarda bulunan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, “Ramazan Bayramı’nda da ‘Şehir Buluşması’ adı altında ‘Bir toplu bayramlaşma yapabilir miyiz?’ diye bir düşüncemiz oldu. Sağ olsun, gerek sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gerek siyasi parti temsilcileri, gerek belediyemiz ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdürleri, bunu beraberce yaparsak, daha uygun olacağını söylediler. Vatandaşımızla hep bir arada olursak, daha anlamlı, birlik beraberliğimizin göstergesi olacağını söylemişlerdi. Bu duygularla, ben göreve başladıktan sonra Isparta’da bu buluşmaların ikincisini yapıyoruz. Onun için bu katılımdan büyük zevk ve keyif alıyoruz. Bugün kurban olduğu için katılım biraz daha az gibi. Çünkü, insanlarımız köylerinde, mahallelerinde kurban kesimi ile uğraşıyorlar. Ramazan Bayramı’nda daha kabalık bir grup vardı. Eminim ki, bir sonraki bayramlaşmalarda yoğunluğumuz daha da artacaktır. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan günlerdeyiz. Şu anda gerek Cumhurbaşkanımız, gerekse Bakanlarımız ülkemizin muhtelif yerlerinde sürekli vatandaşlarımız ve güvenlik birimlerimizle beraber, bir arada olduğumuzun işaretini veriyorlar. Vatandaşlarımızın, bu ülkenin, bu milletin geleceği için bekası için birlik mesajları veriyorlar, biz de bunun bir örneğini Isparta ilimizde gerçekleştiriyoruz. Bütün Isparta’mızın, Ispartalı vatandaşlarımızın, 12 ilçemizin, bütün köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın bu güzel Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum, Allah kestikleri kurbanlarını kabul etsin diyorum. Allah, bizleri tekrar nice nice bayramlara ulaştırsın temennisiyle tekrar herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Başdeğirmen: “Herkesle birlikte olmak çok güzel”


Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise “Çok güzel bir bayramda daha beraberiz. Kurban Bayramı’nın tüm ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Burada, hem protokolümüzle, hem kamu kurumlarımızla, hem de vatandaşlarımızla bir bayramlaşma durumundayız. Gerçekten, birlik ve beraberlik içerisinde, tüm herkesle birlikte olmak çok güzel. İnşallah, bu geleneğimiz haline gelir ve bu şekilde sürekli, Isparta’mızda bu birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz. Tüm konularda, tüm birimlerde olduğu gibi burada da her zaman, her şekilde Isparta’mız için bu birlik ve beraberliği sağlamamız inancındayız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum, daha nice bayramlarda mutlu, huzurlu olmayı ve bu güzel bayramları yaşamayı yüce rabbim bizlere nasip etsin inşallah” ifadelerini kullandı.


Bayramlaşma programı sunulan ikramların tadılmasıyla tamamlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı İzmir’de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan’a kaçan ve İnterpol’ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’nda yakalan cinayet zanlısı, Sırbistan’a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye’ye getirilmesinin ardından İzmir’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Urla ilçesi Özbek köyü yolundaki zeytinlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kendi arazisine ot toplamaya giden bir vatandaş, ağacın altında erkek cesedi gördü. Cesedi gördükten sonra durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu cesedin 19 yaşındaki Eyüp Çelik’e ait olduğu tespit edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışmaları sonucunda, Çelik’i öz abisi Erol Çelik’in (32) öldürdüğünü tespit etti. Sırbistan havalimanında yakalandı Ayrıca şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı Şube Müdürlüğünce aynı gün saat 16.10 kalkışlı Sırbistan Belgrad Nikola Tesla Havalimanına 17.15 varışlı uçağa binmiş olduğu, uçağın Sırbistan’a inişine yaklaşık yarım saat olduğu anlaşıldı. Olayın üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı, Interpol-Europol Daire Başkanı ve Dış İlişkiler Daire Başkanı arasında hızlı bir iletişim ağı kuruldu ve Sırbistan makamlarıyla ilgili daire başkanları iletişime geçerek şüphelinin Sırbistan ve Interpol polislerince uçaktan indiği esnada Belgrad Nikola Tesla Havalimanında muhafaza altına alınması sağlandı. İzmir polisi Türkiye’ye getirdi Urla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ise şüpheli Erol Çelik için kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Türkiye’den hareket eden İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Sırbistan ülkesine intikal ederek muhafaza altına alınan şüpheliyi Türkiye’ye havayolu ile getirdi. Aralarındaki husumetten dolayı kardeşini öldürmüş Cinayet şüphelisi Erol Çelik’in sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Urla Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.