EKONOMİ - 06 Aralık 2018 Perşembe 12:48

Allianz Emeklilerine özel program

A
A
A
Allianz Emeklilerine özel program

‘Allianz Emeklilik Dünyası’ programı başladı.

‘Allianz Emeklilik Dünyası’ programı başladı. Program ile müşterilerinin emekli olduktan sonra da yaşam kalitelerini artırmaya destek olmayı hedeflediklerini belirten Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez, “Katılımcılarımızın Bireysel Emeklilik Sistemi’nden emekli olduktan sonra da sistemde kalmalarını sağlayarak hayatlarını kolaylaştırıyoruz” dedi.



Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) emeklilik hakkı kazanan müşterilerini sistemde tutarak birikimlerine devam etmelerine olanak sağlamak amacıyla hayata geçirilen Allianz Emeklilik Dünyası programından, emeklilik hakkını elde etmeye yaklaşan ya da hali hazırda emeklilik hakkını elde etmiş Allianz müşterileri faydalanabiliyor. Yapılan şirket açıklamasına göre program ile ileri yaşlarda artan sağlık hizmetleri konusunda destek vermenin yanı sıra kişilerin emeklilik dönemi tasarruflarını artırıcı etki sağlayacak alışveriş, sağlık, seyahat gibi giderlerini azaltıcı imkanlar sunarak müşteri ihtiyaçlarını karşılamak amaçlanıyor.



Allianz Emeklilik Dünyası kapsamında Allianz müşterilerine birikim tutarlarına göre; ‘Kolay Yaşam’, ‘Güvenli Yaşam’, ‘Rahat Yaşam’, ‘Keyifli Yaşam’, ‘Mutlu Yaşam’ olmak üzere 5 farklı pakette seçenekler sunuluyor. Paketlerde sağlıktan alışverişe, sosyal ve kültürel yaşam hizmetlerinden ulaşıma kadar birçok alanda emeklilerin hayatını kolaylaştıracak hizmetler yer alıyor. Göz sağlığı hizmetleri ile emeklilere yılda 1 defa ücretsiz göz taraması, diğer tüm tetkik ve ameliyatlarda ise yüzde 30’a varan indirim sağlanıyor. Diş sağlığı hizmetleri kapsamında yılda 1’er defa olmak üzere ücretsiz diş hekimi muayenesi, diş taşı temizliği, diş röntgen filmi avantajı sunuluyor. Emekliler diğer dental hizmetlerde ise Türk Diş Hekimleri Birliği Taban Fiyat Tarifesi indiriminden yararlanıyor. ‘Konut Asistans’ kapsamında dahili su tesisatı ve elektrik tesisatı, çilingir ve cam hizmeti ile güvenlik hizmetleri veren program ‘Check-Up’ hizmetlerini de kapsıyor. Bu kapsamda emeklilere; doktor değerlendirme, tam kan sayımı, akciğer grafisi, tam idrar tahlili, sedimentasyon, açlık kan şekeri, total kolestrol ve EKG hizmetleri sunuluyor. Allianz Emeklilik Dünyası, seyahat indirimleri hizmeti ile tarife üzerinden yüzde 20 indirimli deniz taksi, yüzde 30’a varan indirimli tekne kiralama, seyahat danışmanlık ve indirimli araç kiralama avantajı sunuyor. Allianz Emeklilik Dünyası kapsamında sunulan paketlerde ayrıca konut sigortası indirimi, 700’ü aşkın restoranda yüzde 50’ye varan indirimleri kapsayan Gastro Club üyeliği, kombi ve klima bakım hizmetlerinin yanı sıra halı yıkama ve kuru temizleme hizmetleri, araç bakım hizmetleri, ücretsiz seyahat sağlık sigortası, hobi kulüplerinde yüzde 40’a varan indirim ve yurtdışı danışmanlık gibi seçenekler de yer alıyor.



Ömrü uzayan Türk toplumunun emeklilik dönemi ihtiyaçları da artıyor


TÜİK’in Mart 2018’de açıklanan “İstatistiklerle Yaşlılar, 2017” çalışmasına göre; Türkiye’de yaşlı nüfus oranı son beş yılda yüzde 17 arttı. 65 ve daha yukarı yaş nüfusu 2013 yılında 5 milyon 891 bin iken 2017 yılında 6 milyon 895 bin kişi oldu. Nüfusun yüzde 8,5’inin 65 yaşın üstünde olduğu ülkemizde nüfusumuz yaşlanmaya devam ediyor. Türkiye’de yaklaşık iki çalışanın bir emekliyi finanse ettiği sosyal güvenlik sisteminde çalışanların emekli olduklarında mevcut maaşlarının ortalama yüzde 55’ini alabildiğine dikkat çeken Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez, “Emeklilik ile birlikte, insan hayatında bir yandan yeni bir dönem başlarken bir yandan da ekonomik, sosyal, kültürel ve sağlıkla ilgili ihtiyaçlarında artış görülüyor. Bu nedenle aktif olarak gelir elde edildiği çalışma hayatı süresince disiplinli bir şekilde birikim yapmak, yarınları güvence altına almak açısından son derece önemli. İşte bu noktada, tasarruf açığının kapatılmasında en önemli unsur Bireysel Emeklilik Sistemi. Allianz Türkiye olarak katılımcılarımızın sistemden emekli olduktan sonra da sistem içinde kalmalarını sağlayarak hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Allianz Emeklilik Dünyası programını başlattık” diye konuştu.



Tamamlayıcı emeklilik sistemlerinin önemi artıyor


Müşteri ihtiyaçlarına odaklanarak geliştirdikleri ürünlerle pazarda farklılaştıklarını belirten Taylan Türkölmez “Emekli olarak geçirilen sürenin ciddi anlamda uzamasıyla birlikte sosyal güvenlik sistemi üzerindeki artan yük, kişilerin hayat standartlarını koruyabilmeleri için bireysel tasarrufların ve tamamlayıcı emeklilik sistemlerinin önemini artırıyor. Yaşlılıkla birlikte; işin sağlık boyutunda; zihinsel ve fiziksel kayıpların yaşanması, kişinin günlük yaşam aktivitelerinde ve kişisel bakımında bağımsız hareket edememesi ve bir başkasına gereksinim duyması, yaşlılığı sıkıntılı bir döneme dönüştürüyor. Bu da, kişinin sosyo-ekonomik durumunu daha önemli kılıyor. Finansal riskler tarafında ise sağlık harcamalarının arttığı, çalışma imkanlarının ve gelirlerin azaldığı bir ortamda tasarruf bilincinin artırılması ve iyi bir emeklilik kurgusunun gerekliliği ortaya çıkıyor. Allianz Emeklilik Dünyası ile müşterilerimizin emekli olduktan sonra da yaşam standartlarını korumalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Programdan Bireysel Emeklilik Sistemi’nde emeklilik hakkını elde etmeye en fazla 60 ayı kalanlar ile emeklilik hakkını kazanarak birikimlerine devam edenler veya emeklilik gelir planına geçiş yapan müşterilerimiz faydalanabiliyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Taksim’de test sürüşüne çıkan akülü nostaljik tramvaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi Taksim ve İstiklal Caddesi’nin simgelerinden biri olan tramvayın yerine yapılan akülü nostaljik tramvay test sürüşüne çıktı. Vatandaşlar akülü tramvaya yoğun ilgi gösterdi. Beyoğlu’nda 1990 yılından beri Taksim - Tünel arasında hizmet veren nostaljik tramvaylar yerine kullanılacak akülü nostaljik tramvay test sürüşüne çıktı. Sabah saatlerinde başlayan test sürüşü sefer saati bitene kadar devam etti. Yeni akülü tramvayın, elektrik telleriyle teması bulunan eski tramvayların yerini alacağı öğrenildi. Akülü nostaljik tramvay test sürüşünde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yenilenen nostaljik tramvayın ilk yolcularından olan Hayri Taş, “Güzel olmuş, eskisi güzeldi ama bu daha güzel, orijinal olmuş. Etrafı kapalı olmuş, gerçekten güzel. Değişime uymak zorundayız, değişiklik her zaman iyidir. Gerçekten çok güzel olmuş, Beyoğlu’na yakışmış” dedi. Akülü nostaljik tramvayı beğenmediğini belirten Mahmut Genç, “Nostaljik tramvayı birçok sefer kullandım. Bu şekilde akülüye geçmesi belki eski formundan birazcık değişiklik, inovatif olmuş olabilir. Ama bazı şeylerin orijinal formunda kalması gerekiyor. Çevreci falan ama üstten o tellerin gidiyor olmasını takip etmek de garip bir heyecan katıyordu. Biraz da böyle binelim bakalım nasıl olacak. Trenin yeni formunda ön tarafta insanların ayaklarını koyup asılabilecekleri yerleri kaldırmışlar. Keza kapıların oradaki merdivenleri de kapatmışlar. Bu bence hoş bir şey değil. Çünkü bu birazcık aslında bu tramvayın kültürüne ait olan bir şeydi. Ben defalarca kez burada sallanarak Şişhane’ye inmişimdir, Şişhane’den Taksim tarafına çıkmışlığım var. Aslında akbil kullanan birisiyim ama bunun keyfi bambaşka oluyordu. Bunu kaldırıyor olmaları bence tamamıyla kültürü yok etti. Çünkü insanlar burada sadece tramvayın fotoğrafını çekmiyorlardı, buraya asılan insanların da fotoğraflarını çekiyordu. Bu belki birazcık tehlikeli tarafları kesinlikle var bunun ama bazı şeyler simgeseldir. Bu simgesel şeylere dokunmak birazcık orijinalliği yine bozan şeylerden birisi. Ben bunu kesinlikle hiç beğenmedim, hiç hoşlanmadım buraya insanların tutunabilecekleri yerlerin yapılmasını yeniden istiyorum” diye konuştu.
Erzurum Tortum ekşi pestili artık coğrafi işaretli Ülkemizde coğrafi işaretli ürün çeşitliliğinde Gaziantep ve Konya’dan sonra en çok ürüne sahip olan Erzurum’da Tortum ekşi pestili de TÜRKPATENT tarafından tescillendi. Tortum Belediyesi tarafından 2022 yılında mahreç işareti almak için TÜRKPANET kurumuna başvurusu yapılan Tortum ekşi pestili, Erzurum’un 55’inci coğrafi işaretli ürünü oldu. Erzurum’un Tortum ilçesine ait kızılcıklar özenle seçilerek marmelat haline getiriliyor. Daha sonra bu marmelat pestil şeklinde serilerek kurutuluyor ve ekşi kızılcık pestili elde ediliyor. Geleneksel üretim şekli bozulmadan üretilen ve tamamen doğal yöntemlerle hazırlanıyor. Tortum ekşi pestilinde şeker ve renklendirici bulunmuyor. Sadece su ve kızılcık kullanılıyor Tortum ekşi pestili, doğal olarak yetişen kızılcık meyvesi ve içme suyu kullanılarak Tortum ilçesinde üretiliyor. Tadı ekşi, rengi parlak kırmızı olan Tortum ekşi pestili endüstriyel ve geleneksel olmak üzere iki şekilde üretiliyor. Tortum ekşi pestilinin üretiminde, genel pestil üretimlerinden farklı olarak, nişasta, un, şeker, fındık veya ceviz kullanılmıyor. Şeker ilavesi yapılmadığı için de kızılcık meyvesinin verdiği ekşi tada sahip olup coğrafi sınırda “ekşi pestili” olarak adlandırılıyor. Tortum ekşi pestilinin geçmişi eskiye dayanıyor. Tortum ilçesinin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip ve ilave bileşen içermeyen, sadece kızılcık meyvesi kullanılarak üretilmesi coğrafi sınıra özgü olmasını sağlıyor.
İstanbul Taksim’de test sürüşüne çıkan akülü nostaljik tramvaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi Taksim ve İstiklal Caddesi’nin simgelerinden biri olan tramvayın yerine yapılan akülü nostaljik tramvay test sürüşüne çıktı. Vatandaşlar akülü tramvaya yoğun ilgi gösterdi. Beyoğlu’nda 1990 yılından beri Taksim - Tünel arasında hizmet veren nostaljik tramvaylar yerine kullanılacak akülü nostaljik tramvay test sürüşüne çıktı. Sabah saatlerinde başlayan test sürüşü sefer saati bitene kadar devam etti. Yeni akülü tramvayın, elektrik telleriyle teması bulunan eski tramvayların yerini alacağı öğrenildi. Akülü nostaljik tramvay test sürüşünde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yenilenen nostaljik tramvayın ilk yolcularından olan Hayri Taş, “Güzel olmuş, eskisi güzeldi ama bu daha güzel, orijinal olmuş. Etrafı kapalı olmuş, gerçekten güzel. Değişime uymak zorundayız, değişiklik her zaman iyidir. Gerçekten çok güzel olmuş, Beyoğlu’na yakışmış” dedi. Akülü nostaljik tramvayı beğenmediğini belirten Mahmut Genç, “Nostaljik tramvayı birçok sefer kullandım. Bu şekilde akülüye geçmesi belki eski formundan birazcık değişiklik, inovatif olmuş olabilir. Ama bazı şeylerin orijinal formunda kalması gerekiyor. Çevreci falan ama üstten o tellerin gidiyor olmasını takip etmek de garip bir heyecan katıyordu. Biraz da böyle binelim bakalım nasıl olacak. Trenin yeni formunda ön tarafta insanların ayaklarını koyup asılabilecekleri yerleri kaldırmışlar. Keza kapıların oradaki merdivenleri de kapatmışlar. Bu bence hoş bir şey değil. Çünkü bu birazcık aslında bu tramvayın kültürüne ait olan bir şeydi. Ben defalarca kez burada sallanarak Şişhane’ye inmişimdir, Şişhane’den Taksim tarafına çıkmışlığım var. Aslında akbil kullanan birisiyim ama bunun keyfi bambaşka oluyordu. Bunu kaldırıyor olmaları bence tamamıyla kültürü yok etti. Çünkü insanlar burada sadece tramvayın fotoğrafını çekmiyorlardı, buraya asılan insanların da fotoğraflarını çekiyordu. Bu belki birazcık tehlikeli tarafları kesinlikle var bunun ama bazı şeyler simgeseldir. Bu simgesel şeylere dokunmak birazcık orijinalliği yine bozan şeylerden birisi. Ben bunu kesinlikle hiç beğenmedim, hiç hoşlanmadım buraya insanların tutunabilecekleri yerlerin yapılmasını yeniden istiyorum” diye konuştu. (YEÇ-RU