- 20 Ekim 2020 Salı 10:14

Asis CT ve İstanbul Üniversitesi’nden akıllı şehirler alanında iş birliği

A
A
A
Asis CT ve İstanbul Üniversitesi’nden akıllı şehirler alanında  iş birliği

2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nda yer alan eylemlerin gerçekleştirilmesi, akıllı şehir çözümleri, yerel akıllı şehir stratejisi ve yol haritası hazırlanmasına rehberlik edilmesi konusunda açılan akıllı şehir ihalesini kazanan Asis CT-City Technologies, akıllı şehirler ve yeni teknolojiler konusunda çalışmaları bulunan İstanbul Üniversitesi ile iş birliğine gitti.

2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nda yer alan eylemlerin gerçekleştirilmesi, akıllı şehir çözümleri, yerel akıllı şehir stratejisi ve yol haritası hazırlanmasına rehberlik edilmesi konusunda açılan akıllı şehir ihalesini kazanan Asis CT-City Technologies, akıllı şehirler ve yeni teknolojiler konusunda çalışmaları bulunan İstanbul Üniversitesi ile iş birliğine gitti. Üniversite sanayi işbirliklerinin gelişmesi adına çıktılar üretecek bu işbirliği ile geleceğin akıllı şehirlerinin standartları ortaya konulmuş olacak.



Asis CT, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hayata geçirmek amacıyla, Coğrafi Bilgi Sistemler Genel Müdürlüğü’nce açılan ve Türkiye’de 81 ilin akıllanmasına rehberlik edeceği ihaleyi kazanmasının ardından, İstanbul Üniversitesi ile iş birliği yaptı. Türkiye’nin tüm şehirlerinde yürüttüğü faaliyetleriyle adından söz ettiren şirket, bu iş birliğiyle yerel yönetimlere yönelik akıllı şehirler ve yeni teknolojiler konusunda üniversite görüşüyle ilerleyecek.



İstanbul Üniversitesi Teknokent binasında düzenlenen iş birliği protokolünün imza törenine, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Şeker, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Alper Okyar ve Asis CT Genel Müdürü Dr. Fatih Gündoğan katıldı.



İmzalanan protokole ilişkin olarak bir değerlendirme yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Ülkemizin akıllı şehirler alanında başlattığı hamleyi yarının Türkiye’sini inşa etmek ve daha yaşanabilir şehirler inşa edebilmek adına çok önemli buluyorum. Projeyle şehirleri teknolojiyle akıllı hale getirmek üzere yola çıkan Asis CT’ye destek olmaktan üniversite olarak gurur duyuyoruz” dedi.



"Bu protokol kapsamında, 81 ilimize akıllı şehirler anlamında eğitimler vereceğiz"


İş birliğine yönelik değerlendirme yapan Asis CT Genel Müdürü Dr. Fatih Gündoğan ise, İstanbul Üniversitesi ile önemli bir iş birliğine imza attıklarını belirterek, “İmzalanan bu protokol kapsamında, 81 ilimize akıllı şehirler anlamında eğitimler vereceğiz. Bu protokolün ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Üniversite sanayi iş birliğini önemsiyoruz. Bu projeyle birlikte Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayacağız. Akıllı şehirlere; verimli, sürdürülebilir ve teknolojiyi doğru bir şekilde kullanan şehirler olarak bakıyoruz. 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nda yer alan eylemlerin gerçekleştirilmesi, akıllı şehir çözümleri, yerel akıllı şehir stratejisi ve yol haritası hazırlanmasına rehberlik edilmesi ile ülkemizde akıllı şehirler konusunda kapasitenin geliştirilmesine yönelik açılan ihaleyi kazandık. Şirketimiz, önümüzdeki bir yıllık süreçte, danışmanlarla birlikte bir dönüşüm projesine liderlik edecek. Bu sorunların bertaraf edilmesinde ve hatta çeşitli durumlarda kentsel kalkınmaya yönelik fırsata dönüştürülmesinde, akıllı şehir kavramı büyük önem taşıyor. Kazandığımız ihaleyle hedeflenen ve şehirlerde ekonomik büyümeyi ve sosyal gelişmeyi teşvik ederek çevresel koşulları teknolojiyi kullanarak iyileştirmek amacı taşıyan akıllı şehirlere katkı sunarak, yol haritaları belirleyeceğiz.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs’ta yapılacak Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in başkanlığında gerçekleştirildi. Kahvaltılı düzenlenen toplantıda, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Yibur, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Çetinçağlar, Kayseri OSB Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Yusuf Sarıalp, Kayseri OSB Bölge Müdürü Abdulmenap Esko, il protokol üyeleri ve sanayiciler yer aldı. Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, teknolojideki gelişmelerin, hayatın her alanına temas ettiğini ve yaşam standartlarını değiştirdiğini söyleyerek; "Yapay zekâ, robotlar ve üç boyutlu yazıcılar süratle hayatımıza dâhil olmaktadır. Teknolojiye yatırım yapma konusunda gelişmiş ülkeler birbirleriyle yarış halindedir. Teknolojinin damga vurduğu bir dünyada ve bilgiye dayalı ekonomide, ülkemizi ileri taşıyacak adımların atılması kaçınılmazdır” dedi. İş dünyası olarak zorlu rekabet şartlarında ayakta kalmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Başkan Yalçın; "Her alanda olduğu gibi sanayide yaşanan yenilikler istihdam üzerinde de bir baskı oluşturmaktadır. Kayseri OSB Başkanı olarak, her zaman ve her platformda sanayicilerimizin nitelikli eleman ihtiyacına vurgu yaptık. Kıymetli Valimiz bu yöndeki düşüncelerimize ve taleplerimize her zaman destek oldular. İstihdam fuarı yapılması konusunda bizleri yönlendirdiler ve güç verdiler. Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek beyefendiye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de konuşmasında, istihdamın artırılmasının önemine vurgu yaptı ve düzenlenmesi planlanan Kayseri İstihdam Fuarı için katılımcıların görüşlerini önemli bulduklarını belirtti. Vali Çiçek’in konuşmasının ardından İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak tarafından düzenlenecek fuara ilişkin sunum yapıldı. İstişare toplantısında, Kayseri’de üretim yapan firmalar ve işverenler ile iş ihtiyacı olan vatandaşların buluşacağı Kayseri İstihdam Fuarı’nın kamu kurum ve kuruluşları, meslek örgütleri ve firmaların katılımlarıyla 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Merkezi’nde yapılması kararlaştırıldı.
Düzce Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı Zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı. Kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibari ile sona erdi. Ramazan ayı sebebi ile durgunluk yaşayan lastikçilerde hem yaz lastiği yoğunluğu hem de bayram sonrası yoğunluğu başladı. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü Ümit Sel, “Artık zorunlu kış lastiklerini değiştirmeye başladık. Yoğun bir şekilde değişim çalışmalarımız devam ediyor. Lastik alacak vatandaşlar lastiğin etiketlerini kontrol etmeli. Bu şartlarda en çok zorlayan ekonomi oluyor vatandaşlarda fiyatlar çok yüksek olduğu için sorun yaşanabiliyor. Maliyet ve etiket kıyaslaması yapılması gerekiyor. Lastiğin etiketleri önemli, yol tutuşu önemli, ses desibeli önemli bunlara dikkat edip doğru seçim yapılması gerekiyor. Kış lastiği ile yazın devam edilmesi çok sağlıklı bir durum değil. Çünkü kış lastiği kalın ve yapısı yaz lastiğine göre biraz daha farklı. Sıcak havalarda tutunma özelliğini kaybediyor kış lastikleri. Artı fazla yakıt harcatıyor araçlara. Ayrıca gürültüsü, sesi uğultusu çok oluyor. Kış lastiği yazın sürüş keyfini ve konforu bozuyor. Eksisi ise lastik aşınıyor. Kış aylarında da lastiği kullanmak istiyorsanız yazın lastiğin kullanılmamasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.