ASAYİŞ - 24 Mayıs 2019 Cuma 16:23

Avcılar’da riskli görülen 2 binada oturan vatandaşlar tahliye edildi

A
A
A
Avcılar’da riskli görülen 2 binada oturan vatandaşlar tahliye edildi

Avcılar’da bulunan 5 katlı 2 bina yıkılma riski bulunduğu ve kolonlarında korozyon tespit edildiği gerekçesiyle belediye ekiplerince boşaltıldı.

Avcılar’da bulunan 5 katlı 2 bina yıkılma riski bulunduğu ve kolonlarında korozyon tespit edildiği gerekçesiyle belediye ekiplerince boşaltıldı. Boşaltılan 2 bina havadan da görüntülendi.


17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde en çok yıkımın olduğu Avcılar’da riskli binalar son zamanlarda gün yüzüne çıkıyor. Denizköşkler Mahallesi’nde Haluk Sokak’ta bulunan 5 katlı bir binanın kolonlarında oluşan korozyonlar nedeniyle belediye ekiplerine haber verildi. Akşam saatlerinde bina önüne gelen belediye ekipleri, Mecit Apartmanı ve yanındaki diğer 5 katlı binanın riskli olabileceği nedeniyle boşaltılmasına karar verdi. Binada oturan vatandaşların geceyi yakınlarının evinde geçirdiği öğrenildi. Öte yandan Haluk Sokak ise araç trafiğine kapatıldı.


Binaların yıkılıp yıkılmayacağına önümüzdeki günlerde karar verileceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.