ÇEVRE - 17 Mayıs 2021 Pazartesi 09:15

Başakşehir’de vektörlere geçit yok

A
A
A
Başakşehir’de vektörlere geçit yok

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelinde vektörlerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelinde vektörlerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 7 gün 24 saat esasına göre çalışan ekipler, son teknoloji ürünü ekipmanlarla Başakşehirlilerin sağlık ve huzuru için görev yapıyor.


Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bağlı ilaçlama birimi ekipleri, Başakşehirlileri haşerat ve vektörlerden korumak için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Ekipler dere, kanalizasyon, park ve bahçeler, su kanalları ve rögarlar başta olmak üzere Başakşehir’in her bölgesini kontrol altında tutuyor.



Kontrol edilmedik nokta bırakılmıyor


İlçe genelinde son teknoloji ürünü ekipmanlarla ilaçlama yapan ekipler, çalışmalarında insan ve çevre sağlığına hiçbir zararı olmayan ürünleri kullanıyor. Çevre sağlığının korunması için Başakşehir’in dört bir yanında çalışma yaptıklarını ifade eden İlaçlama Birimi Sorumlusu Eyüp Şaş, “Ekiplerimiz gün içerisinde ya da daha öncesinde tespitini yaptığımız ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) üzerinden kayıt altına aldığımız sivrisinek üreme alanlarındaki günlük görevlerini yerine getiriyor. Ayrıca Başakşehirlilerden gelen talepleri hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Alınan taleplerin ardından saha içerisindeki gelişmelere bakılarak ilaç uygulaması, fiziki çalışma veya biyolojik mücadele seçeneklerinden hangisine ihtiyaç duyulduğunu tespit ediliyor. Arazi yapısı dikkate alınarak gerekli ilaçlama çalışmaları yapılıyor” ifadesini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısı ile ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali Sarı ve İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesini ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri Necmiye Simliova, Mehmet Döğer, Yılmaz Tezcan, Ertal Küçükaslan, Nizam Aksoy ile beraber Şehit Ali Sarı’nın annesi Nihal Sarı ve ağabeyi İbrahim Sarı ve şehit Özcan Mutlu’nun annesi Süheyla ve babası Necmi Mutlu ile bir araya gelerek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci’de İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in ailesini ziyaret etti. Meclis üyeleri Nevin Sayman, Güneş Durgut, Erdoğan Dursun ile birlikte Şehit annesi Serpil Özdil’e başsağlığı dileklerini iletti. Toplum olarak şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, “Şehitlerimizin fedakarlıklarını ve vatanımız için canları pahasına gösterdikleri ulvi mücadeleyi bir kez daha anma fırsatı bulduk. Ailelerimizin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri başımızın tacıdır. Emanetlerinin her daim yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.