GENEL - 20 Mayıs 2020 Çarşamba 16:07

Bayrampaşa’da kıyafetler kumbarada birikiyor

A
A
A
Bayrampaşa’da kıyafetler kumbarada birikiyor

Bayrampaşa Belediyesi, geri dönüşüm için başlattığı ‘kıyafet kumbarası’ uygulamasının büyük ilgi görmesi nedeniyle 25 olan kumbara sayısını 50’ye yükseltti.

Bayrampaşa Belediyesi, geri dönüşüm için başlattığı ‘kıyafet kumbarası’ uygulamasının büyük ilgi görmesi nedeniyle 25 olan kumbara sayısını 50’ye yükseltti. Uygulama ile bir yıl içinde 100 ton tekstil malzemesi toplandığı öğrenildi.


Bayrampaşa Belediyesi’nin ikinci el kıyafet, çanta ve ayakkabı gibi giyim ve aksesuar eşyalarının geri kazanımı için yaklaşık bir yıl önce başlattığı ‘kıyafet kumbarası’ uygulaması büyük ilgi görüyor. Belediye yetkilileri, gelen talepler doğrultusunda 25 olan kumbara sayısını 50 yükselterek bunları ilçedeki 11 mahalleye orantılı olarak yerleştirdi. Uygulama ile şu ana kadar toplam 100 ton tekstil malzemesinin toplanarak geri dönüşümünün sağlandığı belirtildi.


Bayrampaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulama ile vatandaşlar, ‘kıyafet kumbaralarına’ kullanmadıkları tekstil eşyaları ile ayakkabı ve çantalarını atabiliyor. Kumbaralarda biriken ürünler haftanın belirli günlerinde toplanarak geri dönüşüm fabrikasına gönderiliyor. Böylece hem ülke ekonomisine, hem de doğanın korunmasına katkı sağlanıyor. Öte yandan kumbaralar ilçede birçok noktada bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.