GENEL - 08 Ağustos 2020 Cumartesi 16:12

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu

A
A
A
Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) ve Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) tarafından 7 kez “Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali” seçilen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 21’inci kez coşkulu ve renkli etkinliklere sahne oldu.

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) ve Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) tarafından 7 kez “Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali” seçilen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 21’inci kez coşkulu ve renkli etkinliklere sahne oldu.


21. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı’na festival çelengi sunumuyla başladı. Taksim Meydanı’nda gerçekleşen tören ardından Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisinin dans gösterisi ile devam etti. Pandemi nedeniyle festivale katılamayan ülkelerin bayraklarının da yer aldığı, halk oyunları ve çağdaş dans gösterileri ile görsel bir şölene dönüşen açılış töreni, Taksim Meydanı’na tarihi günlerinden birini daha yaşatırken, festival kapsamında gerçekleştirilen “Uluslararası Güler Ertan Fotoğraf Yarışması” sergi açılışı Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde yapıldı.



“Dünyanın en iyi festivali ödülünü 7 kez aldık”


Dünya Festivaller Birliğinin (CIOFF) A kategorisinde ilk ve tek festivali olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Hep birlikte ülke ve dünya olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu meydanda 1999 yılından bu yana 20 kez gerçekleşen etkinlik, bu sene 74 ülkeden gelecek olan 2 bin 600’den fazla sanat dostlarımızla olacaktı. Ancak korona virüsü buna da engel oldu. Ama tüm dostlarımız sanal ortamda 1 günde olsa bizleri izleyecekleler. Kültür hayatı insanın var olduğu günden beridir vardır ve olmalıdır. Yerel demokrasiler de toplumun kültür hayatına destek olmalıdır. Bizde bu desturla yola çıkarak. Uluslararası kültür ve sanat festivalimizi 1999’yılından başlatarak, Dünya Festivaller Birliği (CIOFF)’un A kategorisinde ilk ve tek festivali olduk. Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF)’ın en büyük festivali olduk. Bütün dostlarımızın katkısıyla bu 7 kez bizde varız dedik. Dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan toplantılara bizleri de çağırdılar ve dünyanın en iyi festivali ödülünü 7 kez aldık” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.