POLİTİKA - 16 Mart 2019 Cumartesi 01:43

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sancaktepelilerin tapu ve imar sorularını cevapladı

A
A
A
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sancaktepelilerin tapu ve imar sorularını cevapladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sancaktepe’de Milli Emlak ve Tapu Sorunları Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sancaktepe’de Milli Emlak ve Tapu Sorunları Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Sancaktepelilere imar ve tapu konusunda bilgi veren Bakan Kurum " Amacımız hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde tapu sorununu çözmek. Tapularınız en kısa zamanda alıp, evlerinizde huzurlu bir şekilde oturun istiyoruz " dedi.


Sancaktepe’de tapu ve imar sorunları ile ilgili vatandaşları bilgilendirme ve sorularını dinleme amacıyla ’Milli Emlak ve Tapu Sorunları Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Av. Şeyma Döğücü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve çok sayıda Sancaktepeli vatandaş katıldı. Sancaktepe’ye 150 dönümlük millet bahçesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, Sancaktepe’de ikamet eden vatandaşların gelecek dönemde imar ve tapu sorunlarının çözüleceğinin altını çizdi.


‘Tapularınız en kısa zamanda alıp, evlerinizde huzurlu bir şekilde oturun istiyoruz’


Sancaktepelilerin tapu sorunlarını bildiklerini ve bu sorunları aşmak için ne gerekiyorsa yapılacağını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " Bizim başkanımızın tespit ettiği sorunları 1 Nisan sabahı sırayla çözüp sizin problemlerinizi aşmamız gerekiyor. Buna ilişkin kanunsa kanun hazırlanacak, arsa satışı ise arsa satışı yapılacak, imar planı ise imar planı yapılacak ve o imar planı üzerine konut yapılması gerekiyorsa onu da hep birlikte yapacağız. Sizlerin yaşadığı bu tapu sorunlarını biliyoruz. Belediye başkan adayımız Şeyma Hanım bize bunlardan bahsetti. Amacımız hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde bu süreci yönetmek. Tapularınız en kısa zamanda alıp, evlerinizde huzurlu bir şekilde oturun istiyoruz " diye konuştu.


‘Sancaktepe’ye 150 dönümlük millet bahçesi’


Sancaktepe’de yaşam standardını yükseltecek millet bahçesini bakanlık olarak yapacaklarını ifade eden Bakan Kurum “ Sancaktepe’ye ilişkin önemli bir projemiz daha var. Bu bölgede 4200 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. O şehir hastanesinin hemen yanında da Sancaktepeli vatandaşlarımızın kullanması için 150 dönüm üzerine bir millet bahçesi yapıyoruz. Bu bahçemizin içinde gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın oynayacağı alanlar olacak. Millet kıraathaneleri olacak. O kıraathanelerde gençlerimiz ders çalışabilecekler. İçinde bisiklet yolları, yürüyüş yolları olacak. Sancaktepe’deki yaşam standardını çok daha yukarıya çekecek bu projeyi de bakanlık olarak biz yapımını gerçekleştireceğiz “ şeklinde konuştu.


Yılda 300 bin konut yapılacak


Kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında tüm Türkiye’deki riskli binaların dönüşümünü yapmak istediklerini belirten Kurum “ Tüm Türkiye’de kentsel dönüşüm seferberliğini başlattık. Bu seferberlik içerisinde yılda 300 bin konut üreteceğiz. Bu konutların yüzde 15’ini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yapacak. Kalanı ise belediyelerimiz ile iş birliğiyle yapacağız. 20 yıl içerisinde bu ülkede, bu şehirde ne kadar riskli bina var ise bu binaların dönüşümünü yapmak istiyoruz “ dedi.


Sancaktepe’deki belli bölgelerde var olan imar sorununu belirlediklerini ve bu sorunları kalem kalem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilettiklerini söyleyen Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Av. Şeyma Döğücü, "Sancaktepe’nin imar probleminin çoğunluğu çözüldü. Ama kronikleşmiş birkaç meselesi kaldı. Biz onların röntgenlerini çektik. Daha önce sizlerle yapmış olduğumuz görüşmelere istinaden problemleri belirledik. Bakanlığımıza kalem kalem sunduk. Onlarda çalışmalarını yapacaklar ve kısa zamanda da bunun çözüm önerileriyle bizlere müjdeli haberlerle dönecekler " dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Erzincan’da “iyilik” farkındalığı sloganıyla Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, çocuklarla buluştu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu koordinasyonunda hazırlanan “Erzincan’a İyilik Yakışır” organizasyonunda Erzincanlı çocuklar ve ebeveynlere yönelik interaktif seminer programları, depremzede çocuklar için oyuncak hediye kampanyası ve “Mutlu Çocuklar İçin Özgür Filistin” temalı uçurtma farkındalığı düzenlenecek. Erzincan’ın semalarında ve deprem bölgesinde eş zamanlı olarak uçurulacak olan Filistin temalı uçurtmalarda vefat eden Filistinli çocukların isimleri yazacak. Yerli ve milli ürünlerin önemi, kültürlerarası diyalog, dezavantajlı yaşamda farkındalık ve oyunun iyileştirici etkisini anlatmak amacıyla hazırlanan Türkiye’nin yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, Erzincan Valiliğinin düzenlediği programa konuk oldu. Türkiye’den dünyaya açılan ilk ve tek yerli kitap karakteri, iyilik kahramanı, kültür elçisi Şakrak ve yapımcı, yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun hazırlayıp sunduğu interaktif programda “kitap okumanın önemi, kitap okumanın iyi insan olmaya etkisi, yerli üretmenin farkındalığı, başarının altın anahtarları, değerler ve hayal kurmanın geleceğe etkisi anlatılarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda mutluluğun paylaşılarak artacağı eğitici oyunlarla aktarıldı.
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz