ASAYİŞ - 09 Şubat 2018 Cuma 14:56

Çocuğunu öldüren baba: “Nasıl oldu, nasıl bitti anlamadım”

A
A
A
Çocuğunu öldüren baba: “Nasıl oldu, nasıl bitti anlamadım”

Fatih’te 10 yaşındaki oğlunu bıçaklayarak öldüren katil zanlısı baba, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada gözyaşları içinde, “Çocuğumun her istediğini yapan bir babaydım.

Fatih’te 10 yaşındaki oğlunu bıçaklayarak öldüren katil zanlısı baba, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada gözyaşları içinde, “Çocuğumun her istediğini yapan bir babaydım. Nasıl oldu, nasıl bitti anlamadım. Polisler söyledi inanamadım” dedi.


Fatih’te 5 Kasım 2017’de 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan Türkoğlu’nu 12 yerinden bıçaklayarak öldüren Nezir Türkoğlu’nun yargılanmasına başlandı. İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Türkoğlu cezaevinden getirilirken, boşanma aşamasındaki eşi Neriman Türkoğlu’nun avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı da hazır bulundu. Duruşmanın başlamasıyla söz alan müşteki anne Neriman Türkoğlu’nun avukatı, olaydan sonra travma geçiren müvekkilinin sanıkla yüz yüze gelmemek için duruşmaya katılmadığını kaydetti. Avukat, tedavisi devam eden annenin sanığın olmadığı bir celse arasında ifade vermek istediğini söyledi.


Kimlik tespitinden sonra savunmasına geçilen katil zanlısı baba gözyaşları içerisinde savunma yaptı.



“Oğlumun ölmeden önce verdiği ifadeyi kabul etmiyorum”


Böyle bir baba olmadığını savunan sanık Naziroğlu, “Nasıl oldu bitti anlamadım. Polisler söyledi inanamadım. Neriman Türkoğlu ile 2006’da evlendik. Diğer evliliğimden de bir çocuğum vardı. Neriman ile evliliğimden ise rahmetli Yiğitcan olmuştu. 2017 Kurban Bayramı’nın 2’inci günü eşim Neriman ile aramızda sözlü tartışma oldu. Neriman, Yiğitcan’ı da alarak dayısının evine gitti. O günden itibaren fiili olarak ayrıydık. 14 Eylül 2017’de oğlum Yiğitcan ile kardeşimin evine gittim. Ama oğluma tokat atmadım, koluna vurmadım. Oğlumun ölmeden önce bu yönde verdiği ifadeyi kabul etmiyorum” dedi.



“Doğalgaz vanasını kısa süreliğine açtım, oğlumu zehirlemeye çalışmadım”


Yine ölümünden önce oğlu Yiğitcan’ı iddia edildiği gibi doğalgaz vanasını açarak zehirlemeye çalışmadığını söyleyen katil zanlısı baba, “Mutfak penceresi açıktı. Eşimle görüşmek amacıyla WhatsApp’tan arayarak mutfaktaki ocağın vanasını açıp kapatma şeklinde 1-1,5 dakika sürecek kadar açtığım doğrudur. Eşim Neriman’ın gelmesini istedim. Polis memurlarının müsaadesiyle eşim Neriman eve geldi, 10-15 dakika görüştük. Görüşme birkaç dakika uzayınca polisler kapıyı kırıp içeri girdi. Polisler kapıyı kırıp içeri girdiğinde oğlum Yiğitcan ile eşim Neriman baygın değildi” dedi.



“Olaydan sonra telefon ile ablama haber verdim”


Ölüm olayının olduğu 5 Kasım’da mahkeme kararına göre oğlunun kendisiyle görüşme günü olduğunu anlatan sanık Neziroğlu, “Olayı nasıl yaptım hatırlamıyorum. Nasıl oldu bitti bilmiyorum. Olaydan sonra telefon ile ablama haber verdim. Anahtarı ona verdim, oradan çıktım. Polis beni aradı, yerimi söyledim, gelip beni oradan yakaladı. Evladım gitti, canım parçam gitti. Ne diyebilirim ki? Nasıl konuşabilirim bu durumda?” diye konuştu.


Sanık Neziroğlu, “Boşanma davasından önce 2017 Eylül ayı içerisinde karşıya Kadıköy’e gittiğimiz doğrudur. Köprüden geçerken Neriman’a telefon açıp, fotoğraf çekip, oğlumun yanımda olduğunu söyleyerek, şaka olarak Neriman’a intihar etmek istediğimizi söyledim. Ama bu şakaydı. İntihar amacıyla böyle bir hareket yapmadım. Yine iddia edildiği gibi olaydan sonra 1-2 kez Neriman ile telefonla görüşmemde oğlumun duyacağı şekilde ‘Onu öldüreceğim’ diye bir beyanım olmadı. Oğlum benim yanımdan ayrılarak annesinin yanına gitmiş” dedi.



“Kezzap atarım şeklindeki mesajları alkollüyken attım”


Duruşma savcısının, “Eşin Neriman Türkoğlu’na gönderdiğin mesajlarda ‘Seni eski eşim gibi yaparım. Yüzüne kezzap atarım’ gibi ibareler içeren mesajlar atmışsın" demesi üzerine sanık Türkoğlu, “Kurban Bayramı’nın ikinci günü eşime bu şekilde mesajlar gönderdiğim doğrudur. Bunları alkollüyken gönderdim. Eski eşime yönelik kezzap atma gibi bir olayla suçlandım. 14 gün hapis yattım ancak bu suçtan aklandım. Hırsızlıktan da sabıkam olduğu doğrudur” dedi.



“Yeğenim ’Dayı yetiş öleceğiz’ diyordu”


Duruşmada daha sonra tanık ifadelerine geçildi. Tanık olarak dinlenilen Neriman Türkoğlu’nun ağabeyi Adem Deniz, sanığın oğlunu doğalgazı açarak zehirlemeye çalıştığı iddialarına ilişkin, “Doğalgazla zehirlemeye çalışma günü sanığın ’Yiğitcan Türkoğlu’nun görüntüsünü kaydederek telefonla bana gönderdi.’ Kayıtta yeğenim ’Dayı yetiş öleceğiz’ diyordu. Ben de karakola gittim, polislere görüntüleri, ses kaydını gösterdim. Aile içi şiddet ekipleriyle eve gittik. Binada gaz kokusu vardı. Polisler dairenin vanasını kapattılar ve sanığı ikna etmeye çalıştılar. Kardeşimi istiyordu. Kardeşim gelerek komşuyla beraber içeri girdi. Bağrışmalar duyulunca polisler kapıyı kırarak daireye girdi. Sanık bana kapalı pencerenin fotoğraflarını atmıştı. Kapının altı da gaz çıkışını engellemek için kapalıydı. Kardeşim gördüğü şiddet ve ayrılmak istemesinden dolayı bu olay yaşandı. Kardeşimin aile hukukuna yakışmayacak herhangi bir şeyi yoktur" dedi.


Duruşmada tanık olarak dinlenen Neriman Türkoğlu’nun annesi Selime Deniz ise, “Sanık çalışmıyordu. Sürekli kavga ediyorlardı. Başka ne söyleyeyim. Benim Yiğitcan’ımı geri getirebilir misiniz? Yiğitcan’a nasıl kıydın. 10 yaşındaydı. Gelseydin bana yapsaydın” diye konuştu.


Mahkeme heyeti, talep doğrultusunda Yiğitcan Türkoğlu’nun annesi Neriman Türkoğlu’nun sanığın olmadığı ara celsede dinlenmesine karar verdi. Tutukluluk halinin devamına karar verilen Türkoğlu’nu ceza ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumuna sevk eden mahkeme, duruşmayı erteledi.


Duruşmanın ardından "Kadın Meclisleri" isimli grup üyeleri açıklama yaparak, olaya tepki gösterdiler. Açıklamada, sanığın en ağır şekilde cezalandırılarak ihmalleri olanların ortaya çıkarılması istendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Eğrigöl tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor Torosların zirvelerinde yer alan tabii güzellikleriyle cazibe merkezi olan Antalya’nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Güzelbağ Yaylası’nda bulunan Eğrigöl, görenleri hayran bırakıyor. Antalya ve Konya sınırında, Geyik Dağları’nın eteklerindeki Taşeli Platosu’nda yer alan Eğrigöl, tabii güzellikleriyle dikkat çekiyor. Toroslar’ın en yüksek zirvelerinden Geyik Dağları’nın eteğinde 2 bin 100 metre rakımda bulunan Eğrigöl, bitki çeşitliliği, farklı renklerdeki çiğdemler ve endemik bitkileriyle dikkati çekerken, yaylacılar, doğa ve fotoğraf tutkunları ile kampçıları misafir ediyor. Eğrigöl’ün ulaşım yolunun açılması ile yayla sakinleri ve bölgedeki doğaseverler, çevresinde kar kalınlığının yer yer 2 metreye yaklaştığı Konya’nın Bozkır ve Hadim ilçeleri istikametinden de ulaşım sağlayarak bölgeyi ziyaret edebiliyor. "İnsanlar çoluğuyla çocuğuyla herkes toplanmış gelmiş" Yolların açıldığı ilk günün sonrasında yoğun talep olduğunu belirten yayla sakinlerinden Emre Deveci, “Eğrigöl Yaylası’ndayız, burada ev sahibiyiz. Yolların açıldığını duyduk ve yaylamıza geldik. Tabii ki Gündoğmuş tarafından ve Payalar Yaylası tarafından birkaç yerde arazi aracınız yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz, yani ulaşım sağlayamazsınız. Ama şu an Akdam Yaylası tarafından yollar açık. Bozkır ve Hadim ilçeleri tarafından gelmek isteyenler Akdam Yaylası güzergahını kullanarak normal arabasıyla gelebilir. Eğrigöl’ümüz çok güzeldir ve şu an karların kalktığı alanlarda çiğdem ve benzeri çiçekler açıyor. İnsanlar bölgedeki bu güzellikleri görebilmek için şu an yoğun bir talep gösteriyor. İnsanlar çoluğuyla çocuğuyla herkes toplanmış gelmiş. Eğrigöl’ün seveni çok olduğu için, geleni gideni eksik olmuyor. Yaz akşamlarının güzelliğini buradaki herkes biliyor. Annem olsun, babam olsun burada sabit olarak duruyor ve bizler de işten fırsat bulabilirsek kafa dinlemeye geliyoruz. Buraya gelenlerin de amacı bu aslında. Çadır kuranlar, burada kafa dinlemek ve stres atmak amacındalar” dedi.
İzmir Maraton İzmir’de geri sayım başladı Beşincisi düzenlenen Maraton İzmir, 21 Nisan Pazar günü başlayacak. Teknik Direktör Ersun Yanal ile ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı da bu organizasyonda yer alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu yıl beşincisini düzenlediği Maraton İzmir’e 21 Nisan Pazar günü start veriliyor. Dev organizasyonda, Teknik Direktör Ersun Yanal ile Okyanus Yedilisi’nde dört kanalı yüzerek geçmeyi başaran ilk ve tek Türk kadını Bengisu Avcı da yerlerini alacak. Sidrex Koşu Takımı ve Bengisu Avcı, Sağlıkta Kalite Derneği’nin (SAĞKAL) İzmir Eczacı Odası ile birlikte düzenlediği “Hayat Kurtaran Bileklikler” kampanyası için koşacak. 600 sporcu mücadele edecek Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Road Race Label (Uluslararası Yol Koşusu Sertifikası) verilen Türkiye’nin en hızlı maratonu, saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden başlayacak. Atletler, 42 kilometrelik yarışta Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak sporcular, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak. Yarışta 38 farklı ülkeden toplam 600 sporcu mücadele edecek. Maraton İzmir kapsamındaki 10 kilometrelik yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.00’de verilecek. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak. 10 kilometrede 5 bin atlet start alacak. Kitler, Kültürpark içerisindeki kapalı tenis kortundan alınacak Toplam 5 bin 600 sporcu ile koşulacak maratona katılacaklar kitlerini, 18-19-30 Nisan tarihlerinde Kültürpark içerisindeki kapalı tenis kortundan teslim alabilecek. Sponsor ve spor firmaları ile oluşturulan etkinlik alanında kurulacak çeşitli stantlar ile firma etkileşimleri sağlanacak, spor aktiviteleri ve söyleşiler ile spor dolu üç gün geçirilecek. Öte yandan 2021 yılında 2:09:35’lik derece ile Tsegaye Getachew Türkiye rekorunu kırdı ve Maratonİzmir, Türkiye’de koşulan en hızlı parkur unvanını aldı. Maratonİzmir bu rekor ile 2021 yılı World Atlethics Dünya Sıralaması’na 20. sırada girdi. 2022’de ise 2:09:27’lik müthiş bir derece ile Kenyalı ünlü atlet Lanny Rutto rekoru daha da geliştirmeyi başardı.
İstanbul Büyükçekmece’de bir gece 4 bahçe kapısını çalan hırsızlar kamerada Büyükçekmece’de bayram tatilinin son gününü fırsat bilen hırsızlar, bir sokakta bulunan 4 ayrı apartmanın bahçe kapısını çaldı. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken Kapısı çalınan vatandaş, “ Hırsız kapıyı çalar, çaldı kapımızı” dedi. Olay, Fatih Mahallesi’nde geçtiğimiz Pazar günü sabah erken saatlerde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kamyonet ile sokağa gelen 2 hırsız, sokak üzerinde bulunan binaların bahçe kapılarını yerinden söküp götürdü. Uyandıklarında büyük bir şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlatırken yaşanan hırsızlık anları sokakta bulunan güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, şüphelilerin kapıları söküp gütürme anları yer aldı. Konuyla ilgili konuşan mahalle esnafı Mustafa Cengiz, “Olayı duyduğumda çok garipsedim. Kendimizi korumak için yaptırdığımız kapıları söküp götürüyorlar. Vahim durumdayız. Hırsız kapıyı çalmaz ama yerinden alıp götürüyor. Çalarsa kapıyı hırsız olduğu belli olur” dedi. “Hırsız kapıyı çalar, çaldı kapımızı” Bekir Gökmen isimli bir diğer vatandaş ise, “Sabah kalkıp baktığımda kapılar yok. Karşıya baktım komşu bağırdı, ‘bizimkini de çalmışlar’ dedi. Yan tarafa baktım onu da çalmışlar. Bunlar para da yapmıyor. Alıp götürmüşler hiç ahlaki değil bu durum huzur bozucu. Hırsız kapıyı çalar, çaldı kapımızı. Şikayetçi olduk” dedi.