GENEL - 22 Nisan 2019 Pazartesi 11:25

Cumhuriyet Parkı’nda 23 Nisan coşkusu

A
A
A
Cumhuriyet Parkı’nda 23 Nisan coşkusu

Maltepe Belediyesi tarafından Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde yüzlerce çocuk, animasyonlar, yüz boyama etkinlikleri, sahne, sihirbaz ve jonglör gösterileriyle doyasıya eğlendi.

Maltepe Belediyesi tarafından Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde yüzlerce çocuk, animasyonlar, yüz boyama etkinlikleri, sahne, sihirbaz ve jonglör gösterileriyle doyasıya eğlendi.


Maltepe Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Anadolu Yakası’nın en büyük parklarından biri olan 44 dönümlük Cumhuriyet Parkı’nda bir çocuk şenliği düzenledi. Ücretsiz gerçekleştirilen ve gün boyu devam eden birbirinden renkli etkinliklerle çocuklar, bayram coşkusunu erkenden yaşadı. Animasyonlar, yüz boyama etkinlikleri, sahne, sihirbaz ve jonglör gösterileriyle çocuklar doyasıya eğlendi. Minikler, kişisel gelişimlerine katkı sağlayan eğitici ve eğlendirici atölye çalışmalarıyla hayal güçlerini geliştirdi. Bu kapsamda Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi’nce çocuklara yönelik bilimsel deneyler gerçekleştirildi. Etkinliklerde düzenlenen yarışmalarda 5 çocuğa bisiklet hediye edilirken; Maltepe Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu, seslendirdiği eserleriyle minik dinleyicilerin alkışlarını topladı. Folklor ve çocuk dans gösterileri, sahne performansıyla minik izleyicilere bayram havası yaşattı.



“Ali, Veli, Maria” sahnelendi


Ayrıca etkinliklerde Mavi Kumpanya oyuncuları, “Ali, Veli ve Maria” isimli oyunu sahneledi. Oyunda Afrika’dan gelen siyahi bir çocuk olan Ali, annesi Londra’da yaşayan Maria ve Türk çocuğu Veli’nin sabahın erken saatlerinde bir parkta tesadüfen tanışmalarıyla birlikte yaşadıkları maceraları anlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.