ASAYİŞ - 08 Kasım 2019 Cuma 13:14

Fatih’te hayatını kaybeden kardeşlerin arkadaşı Adli Tıp Kurumuna geldi

A
A
A
Fatih’te hayatını kaybeden kardeşlerin arkadaşı Adli Tıp Kurumuna geldi

Fatih’te hayatını kaybeden 4 kardeşin arkadaşı Serpil Alkan, Adli Tıp Kurumuna geldi.

Fatih’te hayatını kaybeden 4 kardeşin arkadaşı Serpil Alkan, Adli Tıp Kurumuna geldi. Alkan, cenazeleri Adli Tıp Kurumundan alıp ikindi vakti defnetmek istediğini söyledi.


İstanbul Fatih’te evlerinde ölü bulunan 4 kardeşin 33 yıllık arkadaşları Serpil Alkan, avukatı Aydın Egemen ile birlikte cenazeleri almak için Adli Tıp Kurumuna geldi. Serpil Alkan, evrak işlemleri için Adli Tıp Kurumuna girdi. 40 dakika süren işlemlerin ardından çıkışta Alkan, bir an önce cenazeyi almak istediklerini belirterek, “Bugün işlemleri halledersem inşallah cenazeyi ikindiye kaldıralım. Hatta duyduğum kadarıyla da iki kişi de Adana ve Mersin’e yolladık, akrabalarını arıyorlar. 4 tane kardeşleri var babasının ikinci evliliğinden, onlar sonradan ortaya çıktılar. Ben ifade verdim, suç duyurusunda bulundum ev sahibi için. Satılan evden 60 milyar borç para almışlar, bankada borçları vardı. Herhalde onları vereceklerdi” dedi.


Serpil Alkan’ın avukatı Aydın Egemen ise, “Adli Tıp Kurumu Başkanlığına sabah izah ettim. Serpil Alkan ile ilgili müracaatın kapıdan alınmadığını izah etmiştim. Şimdi yazılan dilekçenin altına bende avukat olarak talep ettim cenazelerin alınmasını. Önce dilekçemiz kayda alınmak istenmedi, daha sonra evrak kayıt numarası verilerek evrakımız alındı. Cenazemizin teslimini bekliyoruz. Buradan da teslim alıncaya kadar da ayrılmayacağız. Cenaze nakil ve defin işlemleri burada işliyor, verilmemesi için hiçbir neden yok ama net bir şekilde verileceği söylenmedi. Aileye şu ana kadar ulaşılamadı, cenaze bizim dini inancımıza göre fazla beklemez. Biz cenazemizi bir an önce almak istiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.