GÜNDEM - 12 Ekim 2025 Pazar 11:04

’Gazze Fotoğraf Sergisi’ duygusal anlara sahne oldu

A
A
A
’Gazze Fotoğraf Sergisi’ duygusal anlara sahne oldu

Pendik Belediyesi tarafından şehit gazeteci Mariam Riyad Abu Dagga anısına düzenlenen Gazze Fotoğraf Sergisi, duygusal anlara sahne oldu. Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan sergi, Gazze’deki insanlık dramını belgeleyen karelerle yürekleri sızlattı.



Pendik’te, İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık suçlarını belgeleyen karelerin yer aldığı "Gazze Fotoğraf Sergisi" yoğun katılımla açıldı. Şehit Gazeteci Mariam Riyad Abu Dagga anısına düzenlenen sergi, duygusal anlara sahne oldu.10 Ekim 2025 Cuma günü saat 17.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programına çok sayıda vatandaş, sivil toplum temsilcisi ve sanatsever katıldı. Açılışta Gazze’de yaşanan insanlık dramını anlatan fotoğraflar ziyaretçilerin yüreğine dokundu. Savaşın ortasında gerçeği dünyaya duyurmak isterken şehit edilen cesur gazetecilerin anısına düzenlenen sergi, Filistin halkının yaşadığı acıları, yıkımı ve direnişi etkileyici fotoğraflarla gözler önüne serdi. Her bir kare, Gazze’deki sivil halkın yaşadığı zor günleri ve insanlığın vicdanına kazınan anları bir kez daha hatırlattı.


Serginin açılışına Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan, 12 Ekim 2025 Pazar gününe kadar açık kalacak olan sergi, üç gün boyunca Pendikli komşuları ağırlayacak.



"Gazze’de bina ve sokak kalmadı, her yer yerle bir oldu "


Sergiye katılan Harun Duran, "Pendik Belediyesi’ne böylesine anlamlı bir sergiyle bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Allah rahmet eylesin; fotomuhabiri Meryem kardeşimiz şehit oldu. Onun objektifinden yansıyan kareler, Gazze’de yaşanan insanlık dramını çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Fotoğraflardaki anlar yürek burkucu, din kardeşlerimiz Filistin’de, Gazze’de büyük bir imtihan veriyor. Ne bina kaldı, ne yol; her yer yerle bir olmuş durumda. Çocuklar, masum insanlar açlıkla ve yoklukla mücadele ediyor. İçimiz kan ağlıyor. Elimizden gelen sadece dua etmek ve bu acıyı gündemde tutmak. İnşallah ümmeti Muhammed birlik içinde olur, bu zulüm son bulur. Dün imzalanan ateşkes anlaşması da inşallah uzun ömürlü olur ve bizler Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam ederiz." diye konuştu.



’Gazze Fotoğraf Sergisi’ duygusal anlara sahne oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da beklenen sarı kodlu sağanak başladı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği tarafından pazar günü için yapılan sağanak gece saatleri itibariyle başladı. İstanbul’da sabaha karşı beklenen sağanak etkisini göstermeye başladı. İstanbul Valiliği tarafından su baskınlarına ve kuvvetli yağışa dikkat çekilerek sarı kodlu uyarı verilmişti. Gün içinde aralıklarla etkisini gösteren yağmur gece saatlerinde sağanak olarak şiddetini artırdı. Sağanak şeklinde ve gök gürültülü başlayan yağmur vatandaşları da zor durumda bıraktı. Taksim’de vatandaşların yürümekte zorlandığı ve açık olan dükkanlara sığınmak zorunda kaldığı görüldü. Şiddetli yağmur araçlara da zorluk çıkardı. Sağanağın özellikle sabah ve öğlen saatlerinde etkisini artırarak göstermesi bekleniyor. Valilik açıklama yapmıştı 7 Aralık Pazar günü için uyarı yayınlayan İstanbul Valiliği, beklenen kuvvetli yağışla birlikte kentte sel, su baskını, ani akıntılar ve trafikte aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği vurgulandı. Vatandaşların tedbirli olmaları, toplu taşıma ve ulaşım planlamalarını hava durumuna göre yapmalarını istedi. Yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, 7 Aralık Pazar günü İstanbul’da sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.
Kayseri Kaza yapan alkollü sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkardı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde otomobil ile ticari taksinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası ekipler tarafından alkolmetre üfletilmek istenen sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkarırken, kendisini görüntüleyen basın mensubuna da engel olmaya çalıştı. Yapılan kontrollerde sürücünün 1.42 promil alkollü olduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı Doktor Sami İpek Caddesi kesişiminde bulunan kavşakta meydana gelen trafik kazasında, Y.B. yönetimindeki, 06 ADZ 744 plakalı otomobille E.T. yönetimindeki 38 T 0338 plakalı ticari taksi çarpıştı. Kazada ticari taksi şoförü E.T. ile otomobilde bulunan bir yolcu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralanan 2 kişiyi ambulansla hastaneye kaldırdı. Kaza sonrası polis ekipleri tarafından alkol kontrolü yapılmak istenen Y.B. haber için olay yerine gelen gazetecinin görüntü alması halinde alkolmetreyi üflemeyeceğini söyleyerek, ekiplere zorluk çıkardı. Y.B. kendisini görüntüleyen gazeteciye engel olmaya çalıştı. Ekipler tarafından güçlükle ikna edilen Y.B. 1.42 promil alkollü çıktı. Y.B.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ suçundan 9 bin 267 TL idari para cezası uygulandı. Kazaya karışan otomobil ve ticari taksi çekiciyle kaldırıldı. Arkadaşları yaralanan taksiciler tepki gösterdi Öte yandan kazada yaralanan Y.B.’nin beraber çalıştığı arkadaşları olay yerine geldi. Kazayla alakalı konuşan taksi şoförleri, arkadaşlarının gece saatlerinde ekmeğini kazanmak için çalıştığını söyleyerek, alkollü şekilde araç başına geçen bir sürücü yüzünden arkadaşlarının yaralandığını ifade ederek, tepki gösterdi. Taksiciler kimsenin alkol alarak, direksiyon başına geçmemesi gerektiğini dile getirdi.
Bartın Dur ihtarına uymayan sürücü polisten 30 kilometre kaçabildi Bartın’da dur ihtarına uymayan sürücü ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre boyunca takip edilen araç, Büyükkızılkum plajında durduruldu. Kovalamaca esnasında aracın camından yol kenarına parçalar halinde paketler atan sürücü ve yanındaki şahıs, gözaltına alınırken, araç ise incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Bartın Gölbucağı Kavşağı yakınlarında polisin dur ihtarına uymayan 74 ABN 335 plakalı araç, polisin dur ihtarına uymadı. Hızla kaçan araç, önce sanayi tarafına ardından ise İnkumu yoluna doğru seyir etti. Arkasından polis ekipleri de aracı takip ederek, durdurmaya çalıştı. Araç İnkumu yolunu kapatan polis ekiplerini fark edeince Gürgenpınarı Köyü istikametine seyir etti. Patika ve ara yollardan Büyükkızılkum Köyü’ne doğru devam eden sürücü durdurmak için polis aracın gittiği tüm istikametlerde tedbir alan alarak yolları kapattı. Tıyırtı Rampasındaki kavşakta, bekleyen polis ekipleri, araçlar barikat kurulurken, yol kapanı da hazırlandı. Polisin kovaladığı araç, son olarak Büyükkızlkum Plajına doğru hareket etti. Plajı geçen araç, patika yola girdi. Yolun bitmesi üzerine areçtan inen şahıslar yürüyerek kaçmaya çalıştı. Arkasından gelen şehir içi trafik ekipleri tarafından şahıslar kıskıvrak yakalandı. Olay yerine gelen Asayiş ve Narkotik şube ekiplerinin de desteği ile şahıslar gözaltına alındı. Araç sürücüsünün M.Ö, yanındaki arkadaşının ise M.Y olduğu belirlendi. Kovalamaca esnasında polis ekipleri, kaçan şahısların araç penceresinden yol kenarına doğru küçük parçalar savurduğunu tespit ederken, narkotik polisleri ise paketlerin savrulduğu bölgelerde inceleme yaptı. Araç ise çekici yardımıyla Bartın Emniyet Müdürlüğü binası bahçesine gitirildi. Aracın narkotik ekipleri tarafından detaylı bir şekilde inceleneceği öğrenildi.