EKONOMİ - 23 Mayıs 2022 Pazartesi 14:30

IDC’den Eczacıbaşı’na yedi ödül

A
A
A
IDC’den Eczacıbaşı’na yedi ödül

International Data Corporation (IDC) tarafından düzenlenen ‘IDC CIO AWARDS 2022’ etkinliğinde Eczacıbaşı Holding Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı Gürkan Papila ‘Yılın CIO’su’ seçildi.

International Data Corporation (IDC) tarafından düzenlenen ‘IDC CIO AWARDS 2022’ etkinliğinde Eczacıbaşı Holding Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı Gürkan Papila ‘Yılın CIO’su’ seçildi. Topluluk çalışanları için geliştirilen uygulamalarla birlikte beş kategoride altı ödülün sahibi de Eczacıbaşı Holding oldu.



International Data Corporation (IDC) tarafından düzenlenen ve bu yıl 68 kurumun 208 proje ile katıldığı ‘IDC CIO AWARDS 2022’ etkinliğinde ödüle değer markalar açıklandı. 150 jüri üyesinin değerlendirmesi ile yapılan ‘IDC CIO AWARDS 2022’ etkinliğinde Eczacıbaşı Holding Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı Gürkan Papila ile ‘Yılın CIO’su’ seçildi. Beş kategoride altı ödülün sahibi de Eczacıbaşı Holding oldu.



Yapılan açıklamaya göre, Eczacıbaşı Bilişim, Dijital Kültürde Sürdürülebilir Çalışan Bağlılığı adlı projesiyle Değişim Yönetimi kategorisinde ve Uçtan Uca Dijital Yönetişim Dönüşümü adlı projesi ile BT Yönetişim kategorisinde birinci, Paperzero adlı projesiyle ise Geleceğin İşi-Otomasyon kategorisinde ikinci olurken, Eczacıbaşı Esan da Balya Enerji Yönetimi (BEY) adlı proje ile İş Etkinliği kategorisinde ikinciliği kazandı.



Eczacıbaşı Topluluğu bünyesine 2017 yılında katılan, 2020 yılında Eczacıbaşı Holding Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı ve Eczacıbaşı Bilişim Murahhas Aza unvanını alan Gürkan Papila, IDC jürisi tarafından ‘Yılın CIO’su seçildi. Topluluk bünyesinde yürütülen bütünsel altyapı, veri ve iş modeli dönüşümü projeleri ile oluşturulan iş etkisinin yanı sıra sektöre yaptığı katkıları, Gürkan Papila’nın IDC jürisi tarafından bu ödüle layık görülmesinde etkili olduğu belirtildi.



Topluluk çalışanları için mobil uygulama: e-live


Eczacıbaşı Topluluğu, e-live adını verdiği çalışanlarına özel olarak hayata geçirdiği mobil uygulama ile, çalışanlarının kurumsal uygulamalara ve gerekli tüm bilgilere anında ulaşmasını sağlıyor. Eczacıbaşılıların önerileri ve talepleriyle oluşturulan uygulama ile çalışanlar, uygulama üzerinden birbirleriyle etkileşimlerini sürdürürken kendileri ile ilgili süreçleri dijital olarak yürütebiliyor. Türkiye’deki Eczacıbaşılıların kullanımına açılan e-live’ın, çok yakında farklı dil seçenekleri ile yurtdışı ofisler için de canlıya alınması planlanıyor.



Pandemi öncesinde uzaktan çalışma sistemini başarılı bir şekilde uygulayan topluluk; üretkenlik, iletişim ve cihaz gereksinimleri için artan talep ile Office 365’e taşınmaya ve çalışanları platformun üretkenlik özellikleriyle güçlendirmeye karar verildi. Bir dijital dönüşüm projesi olarak ele alınan projede ilk fazda Exchange Online, Teams ve OneDrive’a geçişler iki ay gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. Eczacıbaşı Holding İK, Kurumsal İletişim, Hukuk İşleri ve IT ekiplerinin Microsoft, Netaş, BDH ve Eczacıbaşı Bilişim ile çalıştığı proje, Microsoft Fast Track dağıtım hızlandırıcı bütçesi tarafından finanse edildi. Güçlü iletişim kampanyasının da yardımıyla çok yüksek kullanım oranlarına ulaşılan proje kapsamında çalışan üretkenliği ve deneyim iyileştirmeleri konusunda çarpıcı kazanımlar sağlandı.



Dijital kültürde sürdürülebilir çalışan bağlılığı


Pandemi döneminin, belirsizlikleri ve alışılagelenin dışındaki çalışma koşullarını hayatımıza getirmesi ile Eczacıbaşı Bilişim tarafından kültürün ve bağlılığın etkilenmemesi için çalışmalar gerçekleştirildi. Proje kapsamında öncelikle her ay Genel Müdür moderatörlüğünde yapılan online toplantılar, tüm çalışanların bir araya geldiği ve iş dışında sosyalleştiği “happy hour” seansları, online kafe, oyun geceleri, kültür ve sanat etkinlikleri, açık hava buluşmalarını içeren sosyal kulüp ve her ay her çalışanın söz hakkına sahip olduğu, birçok etkinliğin sektör çalışanları ile paylaşılabileceği dergi ile iş stresini azaltma, ekipler arası iletişimi artırma ve çalışma kültürünü pekiştirme için adımlar atıldı. Bunlara ek olarak haftada 2 gün öğleden önce çalışan takvimleri kapatılarak zaman yönetiminde verimliliğin artmasına katkı sağladı. Tüm bu uçtan uca planlanan deneyimler ve platformlar ile ekipler arası iletişim kuvvetlendirildi, iş ve özel hayat dengesinin sağlanmasına katkıda bulunuldu. Böylelikle bağlılığı arttırmaya yönelik çalışmaların dijital projelerle desteklenebileceği kanıtlandığı belirtildi.



Uçtan uca dijital yönetişim dönüşümü, sürekli iyileştirme, risk yönetimi, fikir paylaşımı, denetim yönetimi, tedarikçi yönetimi gibi yönetişim süreçlerinin online bir sistem üzerinde yönetilmesini kapsıyor. Bu entegre sistem tüm öğelerin uçtan uca ilişkilendirilmesi, dashboard’lar aracılığıyla takip edilmesi, yönetişim öğelerinin bütünsel olarak izlenmesi ve stratejilerden beslenmesi üzerine kuruldu. Denetimlerden ve en iyi pratiklerden sürekli iyileştirme prensibi ile elde edilen bulgu ve iyileştirmeler, aksiyonlar ve projelerin aynı platformda entegre takibi sağlanarak uçtan uca etkin yönetişim ve şeffaf raporlama sağladığı belirtildi.



10 saniyede tamamlanan imza süreçleri


Dokümanların tek bir platform üzerinden imzası veya onayı talep edilen taraflar ile paylaşılmasını, yasal geçerli şekilde imzalanmasını veya onaylanmasını ve saklanmasını sağlayan dijital platform Paperzero sayesinde belgeler elektronik imza veya mobil imza ile imzalanarak 10 saniye içinde taraflara teslim ediliyor.



Balya Enerji Yönetimi Projesi, Esan Balya Kurşun Çinko Tesisinde, yer altı ve yer üstünde bulunan enerji altyapısının izleme ve kontrolünü, enerji sarf eden varlık ve süreçlerin analizini ve yardımcı sistemler olarak adlandırabileceğimiz su çevrimi ve hava hatlarının kontrol ve izlemesini gerçekleştirerek enerji verimliliği oluşturmayı ve Esan’ın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasını amaçlıyor. Esan Balya tesisinde enerji alt yapısının uzaktan kontrolü ve online izlenmesi ile operasyonun güvenli hale getirilmesi, enerji kayıplarının azaltılması, enerji kaynaklı duruşların en düşük seviyeye gelmesi, kaçakların engellenmesi, enerji sarflarının azaltılması sağlıyor. Enerji altyapısının uzaktan yönetimin sağlanmasıyla beraber ihtimal olan acil durumlarda sistemlere hızlı müdahale ile sıfır kaza hedefine ve iş güvenliğinin artırılmasına katkıda bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da aranan 9 şüpheli jandarmanın operasyonuyla yakalandı Aksaray’da çeşitli suçlardan aranması ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 9 şüpheliye yönelik operasyon düzenleyen jandarma ekipleri şüphelileri yakaladı. Edinilen bilgiye göre, aranan şahıslara yönelik bir çalışma yapan İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şubesi ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri çeşitli suçlardan aranan 9 şahsın peşine düştü. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şüphelilerin adres bilgilerine ulaşan jandarma ekipleri operasyon için düğmeye bastı. İkametlere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda “kasten öldürme” suçundan aranan ve hakkında 7 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.O., “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan aranan ve hakkında 5 yıl 6 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan K.S., “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan aranan ve hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan F.D., “çocuğun cinsel istismarı” suçundan aranan ve hakkında 5 yıl 6 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.Ç., “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılama” suçundan aranan ve hakkında 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.Ç., “uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan aranan ve hakkında 10 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Z.A., “hırsızlık” suçundan aranan ve hakkında 4 yıl 9 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ç.A., “cebir tehdit veya hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan aranan ve hakkında 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.G. ve “yağma, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma, silahla tehdit” suçlarından aranan ve hakkında 6 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.A. isimli şahıs olmak üzere toplam 9 aranan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Karaman Karaman, Türkiye’de suyu en tasarruflu kullanan 3 ilden birisi Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, Türkiye’de suyu en tasarruflu kullanan üç ilden birisi olan Karaman’da arazilerin yüzde 99’a yakınında modern sulama yapıldığını söyledi. Mehmet Bayram, sulu tarımın oldukça fazla yapıldığı illerden birisinin Karaman olduğunu belirterek, “Elma bahçeleri ve bitkisel ürün desenleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon dekarın üzerinde bir alanda sulu tarım yapılmaktadır. En büyük sorunumuz su ve bunu da her daim dile getiriyoruz. Karaman’ın farklı bir özelliği var. Türkiye geneline baktığımız da suyun o kadar kıymetli olduğu bir dönemde her yerde vahşi sulama yapılırken, Karaman’da yüzde 99’a yakın modern sulama yapılıyor. Karaman ise Türkiye’de suyu en tasarruflu kullanan üç ilden birisidir. Bu anlamda üreticimiz suyun kıymetini fazlasıyla biliyor. Yeraltı kaynaklarından başka da su olmadığı için sıkıntısı çekiyoruz dedi. “KOP bölgesinde tarım için yeraltından yılda 8 milyar metre küp su çekiliyor” Konya ovası başta olmak üzere Karaman ve Aksaray’ın da içinde bulunduğu KOP bölgesinde sulu tarım için yerin altından çekilen yıllık su miktarının yaklaşık 8 milyar metreküp olduğunu ifade eden Bayram, “Yerin altını besleyen su miktarının ise 4 milyar metreküp olduğunu görüyoruz. Baktığımız vakitse kullanılan sudan bu yıl için 4 milyar metreküp açık verdiğini düşünüyoruz. Böyle giderse sonuç hüsran olur. Bu ülkenin tek gerçeği var o da tarımdır. Özellikle Türkiye’yi besleyen KOP bölgesindeki illere dış havzalardan su getirme projelerinin biran evvel tamamlanıp ovayı suyla buluşturmamız gerekiyor. Bereketli topraklarımız susuzluktan ağlıyor ve obruklar oluşuyor. Suyu az tüketen ürünler ekin denilmesi doğru bir düşüncedir ancak çiftçimiz bunu isteyerek ekmiyor. Çiftçimiz de suyu az tüketen ürün desenlerine destek verilmesini istiyor. Yoksa üretici sular bitinceye kadar sulu tarım yapmaya devam edecektir. Bu arazilerde başka bir şey yetişmez. Su sorununun çözülmesinden başka çare yok. Biz her zaman söylüyoruz ülkenin tek kurtuluşu var tarımdır, onun da suya ihtiyacı vardır” dedi.
Malatya Malatya Valisi Yazıcı’dan kurum müdürlerine kamuda israf uyarısı 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Malatya Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında gerçekleştirildi. Burada konuşan Vali Yazıcı, kamu malının hakkaniyetli kullanılması uyarısında bulunarak, “Binlerce, yüzbinlerce kişinin imkanını, parasını kullanırken eğer kul hakkına giriyorsanız işiniz zor” dedi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yılın ikinci il koordinasyon toplantısına Vali Ersin Yazıcı Başkanlık etti. Kentteki tüm kamu kurum ve kuruluşların yatırımlarının ele alındığı toplantı öncesi söz alan Vali Ersin Yazıcı, devam eden ve tamamlanan yatırımlara ilişkin bilgiler verdi. Malatya’da 2024 yılı yatırım programında toplam 502 adet kamu yatırım projesinin bulunduğunu belirten Yazıcı, uygulanan bu yatırım projelerinin 408 adedinin genel ve özel bütçeli kuruluşlara ait olduğunu söyledi. Belediyeler tarafından yürütülen yatırım projesi sayısının 94 olduğunu da ifade eden Yazıcı, projeler için tahsis edilen 9 milyar 382 milyon 672 bin TL ödeneğin ise 2 milyar 758 bin TL’sin harcandığını belirtti. Yatırımlara ilişkin bilgiler verdikten sonra deprem sürecine de değinen Vali Yazıcı, asrın felaketinin Malatya’da oluşturduğu ciddi sorunlar olduğunu da belirtti. Halen devam eden inşaatların olduğunu ifade eden Yazıcı, “Farklı boyutlarda vatandaşlarımızın talepleri var bizlerden, sizlerden. Kış aylarının oluşturduğu olumsuzluklardan etkilenen vatandaşlarımıza her türlü kurum ve kuruluşumuz destek oldu, hepinize teşekkür ediyorum. Büyük bir sorun yaşamadık, yaşatmadığınız için de teşekkür ediyorum. Şimdi yazın gelmesi ile birlikte başka sorunlar başlayabilir, farklı istekler talepler olabilir. Vatandaşımızın çok büyük bir afeti yaşadı, yaşamaya da devam ediyoruz. Mutlaka 3 büyüklüğünün üstünde bir artçı deprem yaşanıyor. Fakat bu şartlarda yaşamamız gerekiyor, devam ettirmemiz gerekiyor. Bizler başta ben olmak üzere burada bulunan tüm arkadaşlarım bu şehrin insanlarına hizmet etmek için buradayız. Bizimle ilgili taleplerinde ve isteklerinde daha duyarlı olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Depremin yaşattığı travmalar içerisinde hayatını devam ettirmeye çalışan Malatyalılara ellerinden geldiğinin en fazlasını sunma mecburiyetinde olduklarını da ifade eden Yazıcı, “Bu noktada ben sahadayım, sık sık da dolaşıyorum. Çok büyük bir tepki yok yani, küçük bazı şikayetler, istekler mutlaka var. Ama genel anlamda sunduğumuz hizmetlerle ilgili ben kendimce de ölçüm yapmaya çalışıyorum, insanlar ne diyor diye. Hizmet alan insanlarımızın vatandaşlarımızın ne dediği önemli. Yani affedersiniz eşek arısı gibi çalışıyoruz, çok çalışıyoruz eşek arısı da çok çalışıyor bal vermiyor, bal üretilmiyorsa kusura bakmayın boşa çalışıyoruz. Dolayısıyla ben sahaya çıktığımda her türlü sorgulamayı kendi çapımda yapıyorum. Tabii ki bu bir her şeyi biliyorum anlamda değil ama hizmetlerle ilgili ölçmeye çalışıyorum” dedi. Konuşmasında kamu mallarının israflı kullanılması noktasında da kurum müdürlerini uyaran Vali Yazıcı, “Arkadaşlar lütfen kamu malını, kamunun imkanlarını kullanırken lütfen tasarruflu olun. Hak ettiğinizin ötesine geçmeyin. Lütfen kullandığınız araçtan, sizin talimatınız da sizin emrinizde sizin imzanız da harcanan paradan Malatyalıların tamamının hakkı olduğunu asla unutmayın. Ve öbür dünyaya inanıyorsanız ki inanıyorsunuzdur, bende inanıyorum. Binlerce, yüzbinlerce kişinin imkanını parasını kullanırken eğer kul hakkına giriyorsanız işiniz zor. İnancımız gereği yapıyoruz ya cenazelerde helallik vermeyi. Bütün Malatyalıların helallik alma şansımız var mı? Bence yok. Dolayısıyla size gelmiş size tahsis edilmiş her kuruşta size tahsis edilmiş araçta gereçte parada imkanda bu şehirde yaşayan bütün Malatyalıların hakkı var, bunu asla unutmayız. Lütfen kamu da tasarruf konusunun bizlerden başlaması sizlerden başlaması gerektiğini lütfen unutmayınız” diye konuştu. Vali Yazıcı’nın ardından yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri söz alarak projelere ilişkin detayları paylaştı.