SPOR - 13 Temmuz 2020 Pazartesi 15:33

İstanbul BBSK Erkek Voleybol Takımı sezonu açtı

A
A
A
İstanbul BBSK Erkek Voleybol Takımı sezonu açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Erkek Voleybol A Takımı, yeni sezon çalışmalarına başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Erkek Voleybol A Takımı, yeni sezon çalışmalarına başladı.


Geçtiğimiz sezonun pandemi nedeniyle tamamlanmadan tescil edilmesinin ardından uzun süre takım çalışmalarından ayrı kalan turuncu-lacivertli takım ilk kez bir araya geldi. Yeni sezon çalışmaları da Başantrenör Hasan Körfez yönetiminde, İBB Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde başladı. Pandemi döneminin ortaya çıkardığı olumsuzlukları bir an önce geride bırakmayı hedeflediklerini söyleyen Başantrenör Hasan Körfez, "Pandemi geride bıraktığımız sezonun yarıda kalmasına neden oldu. Bu durum tüm takımları, gerek ekonomik gerekse mental olarak etkiledi. Biz de bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak, en doğru planlama ile yeni sezona hazırlanma çabasındayız. Yolumuza genç ve yerli oyunculardan kurulu bir kadro ile devam ediyoruz" şeklinde konuştu.


Başantrenör Körfez, genç oyuncu ağırlıklı bir kadro yapılanmaları olduğunu belirterek, "Zaman zaman zorluklar yaşayacağız. Ama geçmişinde, şampiyonlukları ve kupaları olan bir takımız ve mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayacağız. Yeni sezonda takım sayısı 12’den 16’ya çıktı. Çok yoğun bir tempo bizi bekliyor. Burada kadro genişliği çok önemli olacak. Bu ligin söz sahibi takımlarından biri olarak, İstanbul BBSK ismine yakışır mücadeleyi sahaya yansıtacağız" ifadelerini kullandı.


Önlerindeki süreç ile ilgili de konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Şu anda pandemiden dolayı belirsiz bir ortam var. Bu belirsizliğin ortadan kalkması, bizim de önümüzü görmemizi sağlayacaktır. Temennim süreci doğru bir şekilde atlatıp, sahalara sağlıklı bir şekilde dönmek" ifadelerini kullandı.



Kaptan Özkan Hayırlı: "Yeni sezonda çok mücadele eden takım olacağız"


Takım kaptanı Özkan Hayırlı ise çok zor bir süreç yaşandığına değinerek, "Bu durum aslında tüm dünyayı etkileyen bir süreç oldu. Sporcular olarak biz de dönemi zorlu geçirdik. Ama kurallara uyarak yavaş yavaş normalleşmeye dönüyoruz. Sezon öncesi çalışmalarımız en iyi şekilde yapıp, eksiklerimizi kapatarak hazırlanacağız. Yerli oyunculardan kurulu bir takımız ve genç arkadaşlarımız oldukça fazla. Tecrübeli oyuncular olarak onlarla birlikte yeni bir oluşum içindeyiz. Genç arkadaşlarımızın da etkisiyle yeni sezonda çok mücadele eden bir takım olacağımız düşünüyorum" diye konuştu.



Serhat Coşkun: "Genç oyuncularla daha iyi sonuçlar alacağız"


Tecrübeli oyuncu Serhat Coşkun da yeni sezon çalışmalarının değerlendirerek, "Pandemi sürecinde spordan oldukça uzak kaldık. Yeni sezon hazırlıklarını iyi geçirmemiz lazım. Bu dönemde eski formumuza kavuşabilmemiz için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Takım sayısının artması yoğun bir sezon yaşatacak. Yeni sezonda genç ve dinamik arkadaşlarımız aramızda olacak. Voleybol bir takım oyunu ve genç arkadaşlarımız takıma katkı verdiklerinde daha iyi sonuçlar alacağız. Umarım güzel bir sezon geçirip, hedeflerimize ulaşırız" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.