ASAYİŞ - 20 Kasım 2020 Cuma 09:30

İstanbul Havalimanı’nda Trump’ın kullandığı Covid-19 ilacı yakalandı

A
A
A
İstanbul Havalimanı’nda Trump’ın kullandığı Covid-19 ilacı yakalandı

İstanbul Havalimanı polisi, düzenlediği operasyon ile Özbekistan’dan gelen iki kadın yolcuda, koronavirüs tedavisinde kullanılan, cam şişe içerisinde 23 adet ’Remdesivir’ adlı kaçak ilaç ele geçirdi.

İstanbul Havalimanı polisi, düzenlediği operasyon ile Özbekistan’dan gelen iki kadın yolcuda, koronavirüs tedavisinde kullanılan, cam şişe içerisinde 23 adet ’Remdesivir’ adlı kaçak ilaç ele geçirdi. ABD Başkanı Donald Trump’ın tedavisinde de kullanıldığı bilinen ilaçlara el konulurken, yolcular hakkında yasal işlem başlatıldı. Polisin operasyonu güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.


Edinilen bilgilere göre; İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ’Risk Analiz Timi’ne bağlı polis ekipleri, geçen salı günü Özbekistan’ın başkenti Taşkent’ten gelen iki kadın yolcuyu şüphe üzerine takibe aldı. Yolcuları terminalden çıkış yapmadan durduran ekipler, bavulları kontrol edilmesi için ’X-Ray’ cihazından geçirdi. Yapılan kontrollerde flakon adı verilen cam şişe içerisinde her biri 100 miligram olan 23 adet ilaç tespit edildi.



Kaçak ilaçlara el konuldu


Ayrıca bavullarda koronavirüs ilacının yanı sıra 13 karton elektronik sigara, 44 kilogram çay ve 21 karton sigara da tespit edildi. Başta ilaçlar olmak üzere yakalanan tüm kaçak ürünlere el konuldu. Hakkında yasal işlem başlatılan yolcuların, beraberlerinde getirdikleri koronavirüs ilaçlarını İstanbul’da yaşayan Özbek tanıdıklarının isteği üzerine beraberinde getirdiklerini ve onlara teslim edeceklerini söyledikleri öğrenildi.


ABD Başkanı Donald Trump’a koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından tedavi sürecinde kullanılan ilaçlar bizzat doktorları tarafından açıklanmıştı. Bu ilaçlar arasında ’remdesivir’ de olduğu kamuoyuna duyurulmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Turizm haftasında Çamlık gezisi Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat Valiliği önünde toplanan ATV ve Motosikletli vatandaşlar, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile birlikte Türkiye’nin ilk Milli Parkı Çamlık’a gezi düzenlediler. Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat çamlığı, havaların ısınmasıyla birlikte doğaseverlerin önemli durak yerlerinden biri olurken, son 10 günlük dönem içerisinde 3 bin 170 araç ve 16 bin 300 kişi ziyaret etti. Yozgat Valiliği, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında organize ettiği farkındalık etkinliğine doğaseverler, motosiklet ve ATV tutkunları ilgi gösterdi. Yozgat Valiliği turizm haftasını da dikkate alarak, doğaseverlere yönelik Türkiye’nin ilk Milli Parkı olan Çamlık’ta etkinlik düzenledi. Valilik binası önünde toplanan doğaseverler, motosiklet ve ATV tutkunları, Lise Caddesi’nden geçerek milli park çamlığa çıkıp tur atarak farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğe Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi de katıldı. Etkinlikte konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin her bölgesini turizme açmak için çalıştıklarını söyledi. Doğaseverlerle, motorcu arkadaşlarla, ATV tutkunlarıyla Çamlık Milli Parkı’mızda bir tur düzenlediklerini dile getiren Özkan, Yozgat Çamlık Milli Parkı’nın Türkiye’nin ilk milli parkı olma özelliğinin yanı sıra Yozgat’ın da ayrı bir değeri olduğuna dikkat çekti. Ormanlar içerisinde, ağaçlar içerisinde, güzellikler içerisinde turlarının tamamladıklarını anlatan Vali Özkan, ‘’İlimiz turizmde hizmet sunumunu geliştirmek, kaliteyi artırmak üzere Oran Kalkınma Ajansı’mız ve İl Kültür Müdürlüğümüz, Kültür Turizm Müdürlüğümüz bünyesinde de otellerde eğitimlerimiz devam ediyor. Yozgat’ı bir tarım, hayvancılık, sanayi kenti olmasının ötesinde bir de turizm kenti haline dönüştürmek, bu vesileyle de Kazankaya Kanyonu’nda Orman Genel Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz ve Oran Kalkınma Ajansımızla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Akdağmadeni Belediyesiyle beraber, onların güzel bir projeleri var ki; bizler de katılıyoruz o projenin içerisine, oraları da hayata geçirip, kuzey kısmında bir doğa ve gezi turizmi hattı rotası oluşturmak istiyoruz. Bu istikamette de gerek Çamlığımızda, gerek Spor Vadisinde gerekse şehir merkezinde ve diğer ilçelerimizde bir tarih, kültür turizmi rotası oluşturmak istiyoruz. Buna benzer çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.