ASAYİŞ - 06 Aralık 2018 Perşembe 12:02

İstanbul’da asker uğurlamasında terör estiren maganda yakalandı

A
A
A
İstanbul’da asker uğurlamasında terör estiren maganda yakalandı

Maltepe’de asker uğurlama konvoyunda kiralık otomobil ile trafikte onlarca aracın arasında “drift” diye tabir edilen yanlama hareketi yaparak trafiği tehlikeye düşüren maganda sivil trafik ekipleri tarafından yakalandı.

Maltepe’de asker uğurlama konvoyunda kiralık otomobil ile trafikte onlarca aracın arasında “drift” diye tabir edilen yanlama hareketi yaparak trafiği tehlikeye düşüren maganda sivil trafik ekipleri tarafından yakalandı. Ehliyetine el konulan magandaya, bin 2 lira para cezası kesildi.


Maltepe sahil Yolu Turgut Özal Bulvarı üzerinde asker uğurlaması yapan bir grup maganda, sahil yolunda trafikte “drift” diye tabir edilen yanlama hareketi yaparak trafiği tehlikeye düşürmüştü. Hem kendi hem de sürücülerin canını tehlikeye atan maganda, o anları bir de sosyal medyada yayınlamıştı.



Kiralık araçla “drift” yapmış


Görüntülerin yayınlanmasının ardından harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri, magandanın kullandığı otomobilin kiralık olduğunu belirledi. Plakasından firmaya ulaşan polis, olayın yaşandığı günü tespit ederek aracı kiralayan kişinin İlkan T. (23) olduğunu belirledi. Bunun üzerine maganda polis ekipleri tarafından adresinde yakalandı.



Ehliyetine el konuldu, para cezası kesildi


Şubeye götürülen magandanın burada işlemleri yapıldı. İlkan T.’ye “trafiğin güvenliğini tehlikeye sokmak” suçundan bin 2 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca magandanın ehliyetine 2 ay süreyle el konuldu. Şubede işlemleri tamamlanan maganda, adli işlemleri yapılmak üzere Küçükyalı Polis Merkezine teslim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısı ile ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali Sarı ve İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesini ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri Necmiye Simliova, Mehmet Döğer, Yılmaz Tezcan, Ertal Küçükaslan, Nizam Aksoy ile beraber Şehit Ali Sarı’nın annesi Nihal Sarı ve ağabeyi İbrahim Sarı ve şehit Özcan Mutlu’nun annesi Süheyla ve babası Necmi Mutlu ile bir araya gelerek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci’de İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in ailesini ziyaret etti. Meclis üyeleri Nevin Sayman, Güneş Durgut, Erdoğan Dursun ile birlikte Şehit annesi Serpil Özdil’e başsağlığı dileklerini iletti. Toplum olarak şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, “Şehitlerimizin fedakarlıklarını ve vatanımız için canları pahasına gösterdikleri ulvi mücadeleyi bir kez daha anma fırsatı bulduk. Ailelerimizin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri başımızın tacıdır. Emanetlerinin her daim yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.