ASAYİŞ - 16 Ekim 2021 Cumartesi 11:32

İstanbul’da camilere dadanan hırsızlar kamerada: Abdest alacak gibi yapıp muslukları çaldılar

A
A
A
İstanbul’da camilere dadanan hırsızlar kamerada: Abdest alacak gibi yapıp muslukları çaldılar

Kağıthane’de iki hırsız, girdikleri camilerde abdest alacak gibi yaparak şadırvanlardan 21 adet musluk çaldı.

Kağıthane’de iki hırsız, girdikleri camilerde abdest alacak gibi yaparak şadırvanlardan 21 adet musluk çaldı. Hırsızların adeta canından bezdirdiği cami imamı ve cemaati, çalınanların yerine plastik musluk taktı. Hırsızlık anları kameralara yansırken hırsız, Çağlayan Polis Merkezi Amirliğine bağlı bekçiler tarafından yakalandı. Uyuşturucu almak için muslukları çaldığını itiraf eden hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Kağıthane Hürriyet ve Çağlayan Mahallesindeki camilerde yaşanan olayda camilere dadanan 2 hırsız, camilere dikkat çekmemek için abdest alacak gibi yaptı. Şadırvanda bir süre bekleyen hırsızlar sonra muslukları söküp çalmaya başladı. Camilerdeki muslukların çalışması imam ve cemaati adeta canından bezdirdi. Yaşanan olaylar üzerine cami imamları durumu polis ekiplerine bildirdi.



İmam ve cemaat çalınanların yerine plastik musluk taktı


İhbar üzerine olay yerine gelen Kağıthane ilçe Emniyet Müdürlüğü Çağlayan Polis Merkezi Amirliği ekipleri, camilerin güvenlik kamerasını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Camilerde çalınan muslukların yerine ise imam ve cemaat plastik musluk taktı.



Bekçilerim yakaladığı hırsızı suç makinesi çıktı


Camiler üzerinde çalışmalarını sıklaştıran ekipler, gece saatlerinde hırsız Ferhat U.’nun Hürriyet Mahallesindeki bir camiye geldiğini fark etti. Çağlayan Polis Merkezi Amirliğine bağlı “Gece Kartalları” diye tabir edilen bekçileri fark eden hırsız kaçmaya başladı. Bir süre yaşanan kovalamaca sonrasında hırsız yakalanarak gözaltına alındı. Polis ekipleri yaptıkları incelemelerin ardından hırsızlardan bir tanesinin emniyette çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olan Ferhat U. olduğunu tespit etti.



Uyuşturucu almak için muslukları çalmış


Hırsız Ferhat U.’nun emniyette “uyuşturucu madde ticareti”, “evden ve araçtan hırsızlık”, “gasp” gibi suçlardan 26 adet kaydı olduğu, bunların yanı sıra da “uyuşturucu madde almak” suçundan arandığı öğrenildi. Gözaltına alınarak emniyete götürülen hırsız Ferhat U. ilk ifadesinde uyuşturucu madde almak için muslukları hurdacıya sattığını itiraf ettiği öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Ferhat U. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Musluk hırsızları kamerada


Kağıthane’de camilere dadanan hırsızların muslukları çaldıkları o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hırsızların camiye girişleri ve şadırvana gelerek bir süre bekleyip muslukları söküp çaldıkları görülüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.