GENEL - 23 Kasım 2021 Salı 18:32

İstanbul’da yağmur trafiği felç etti, yoğunluk yüzde 87 seviyesine ulaştı

A
A
A
İstanbul’da yağmur trafiği felç etti, yoğunluk yüzde 87 seviyesine ulaştı

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle megakentin trafiği adeta felç oldu.

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle megakentin trafiği adeta felç oldu. İBB trafik yoğunluk haritasına göre, yoğunluk yüzde 87 seviyelerine ulaştı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da gün içerisinde etkili olan sağanak yağış akşamüzeri etkisini artırarak devam etti. Megakentte mesai saatinin bitimiyle birlikte evlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar, trafikte yoğunluğa neden oldu. İstanbul’un durma noktasına gelen trafiği adeta felç olurken, İBB verilerine göre ise trafik yoğunluğu yüzde 87 seviyelerine ulaştı.


Öte yandan, yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak yağış uyarısını dikkate alan vatandaşlar şemsiyeleriyle yoluna devam ederken, tedbir almayan vatandaşlar ise köprü altlarına ve duraklara sığındı. Toplu taşıma araçlarında ve duraklarında ise yoğunluk oluştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Canik’te 23 Nisan Coşkusu Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, çocuklara bayram hediyesi verdi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, çocukların ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik etti. İlçede çocuklarla birlikte otobüs turu gerçekleştiren Başkan İbrahim Sandıkçı, çocuklara birbirinden güzel hediyeler verdi. Canik’te düzenlenen otobüs turunda çocuklarla birlikte vatandaşları selamlayan Başkan İbrahim Sandıkçı, çocukların bayram sevincine ortak oldu. Bayram sevinçle kutlandı Canik Belediyesi’nin gerçekleştirdiği programlarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçede coşku ve sevinçle kutlandı. Canik’te balkonlara Türk bayrağı asan vatandaşlar, otobüs turu gerçekleştiren çocuklarla birlikte 23 Nisan marşlarına eşlik etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çocuklara armağan edilen ilk ve tek evrensel bayram olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımızın bayram sevincine ortak olduk. Çocuklarımız bilgileri ve yetenekleriyle toplumumuzu daha güçlü hale getirecekler. Bilim, sanat ve teknoloji başta olmak üzere, ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacaklar. Bizler çocuklarımızla ve gençlerimizle olan gönül bağımızla örnek nesiller yetiştirmeye, onlar için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.
Antalya Türk Yıldızları’nın nefes kesen gösterisi on binlerce vatandaşı sahillere doldurdu Türk Yıldızları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Antalya’da gösteri gerçekleştirdi. On binlerce insan dünyaca ünlü sahile akın ederken, tim nefes kesen akrobatik hareketler sergiledi. Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, 23 Nisan’a özel Antalya semalarında gösteri gerçekleştirdi. Konyaaltı Sahili ve varyant seyir terasına saatler öncesi gelen vatandaşlar alanı hızla doldurdu. On binlerce Antalyalı ve yabancı turistin heyecanla beklediği gösteri saat 16.00’da başladı. Bir anda Akdeniz açıklarından sahil kısmına gelen Türk Yıldızları, sahildeki vatandaşları coşturdu. Nefes kesen akrobatik hareketler sergileyen timinn o anlarını vatandaşlar ve yabancı turistler cep telefonlarıyla kaydetti. Yaklaşık yarım saat süren gösteriyi sahildeki kalabalığa giremeyen vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerinden de takip etti. “Göğsümüz kabardı” Gösterinin kendini çok heyecanlandırdığını belirten İdris Orçan, “Çok güzeldi, göğsümüz kabardı. Biz izlerken korktuk, çarpışacaklar sandık. Milli bir gurur” dedi. “Ne mutlu Türk’üm diyene’ dedirttiler” Sabri Titiz ise “Ailemle takip ettik, Samsun’da da takip ediyorduk. Bugün burada izledik. Her zaman ki gibi göğsümüz kabardı, onlarla gurur duyuyorum. Yaptıkları o hareket bana nir sahne oyunu gibi geliyor. Her seferinde maşallah diyorum. Rabbim onları kazadan beladan korusun. Dünyanın en güzide gösteri timidir. ‘Ne mutlu Türküm diyene’ dedirdiler. Çok güzel bir kalabalık var. Atmosfer çok iyiydi” dedi
Muğla Başkan Mandalinci, Makam koltuğunu temsili olarak devretti Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu ortaokul öğrencisi Yiğit Erdoğan’a devretti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta okullar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanırken 23 Nisan’la özdeşleşen çocuklara koltuk devir teslimi, Bodrum Belediyesinde de gerçekleşti. Başkan Mandalinci koltuğunu ortaokul öğrencisi Yiğit Erdoğan’a devretti. 23 Nisan kutlamaları kapsamında gerçekleşen devir teslim törenine Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, altıncı sınıf öğrencisi Yiğit Erdoğan ile basın mensupları katıldı. Törende açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Atatürk’ün Türkiye ve dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarında Cumhuriyetin geleceği çocuklara bu duygunun yaşatıldığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Bugün ne mutlu ki bu duyguyu Yiğit kardeşime yaşatmak, Bodrum Belediye Başkanı olarak bana nasip oldu. Bugün Bodrum Belediye Başkanı Yiğit başkanımız” dedi. Başkanlık koltuğunu kendisine bırakan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye teşekkür eden ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Yiğit Erdoğan, “Dünyadaki tüm çocukların savaştan uzak, barış içinde, kardeşçe yaşadığı bir dünya istiyorum. Ben de Bodrum Belediye Başkanı olarak tüm çocukları mutlu etmek için çalışacağım” dedi. Yiğit Erdoğan konuşmasının devamında çocukların hem eğlenip hem yeteneklerini keşfedebileceği eğlence atölyeleri, sportif faaliyet alanları, bilimsel araştırma merkezleri gibi yerler açıp bu alanlarda çocukların daha çok bilgiye ulaşmasını diledi. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve deniz bırakmak için gerekli tedbirleri alacağını, daha yeşil bir doğa için ağaçlandırma projelerine önem vereceğini de sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Yiğit Erdoğan’ı tebrik ederken, “Bugünün minikleri, yarınımızın geleceği ve Cumhuriyetimizin temel taşı, teminatıdır. Onların iyi eğitim alması, temiz çevreyle birlikte bu yaşamı sürdürmesi, onlara eğitimde, kültürde, bilim ve sanatta fırsat eşitliğinin sağlanması bizim yarınlarımızın daha aydınlık, güven dolu olmasını sağlayacak. Ben başkanıma düşünceleri için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Küçükken 23 Nisan’da kendisinin de başkanlık koltuğuna oturduğunu belirten Başkan Tamer Mandalinci, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ben çok hevesli bir şekilde ikinci sınıftayken oturmuştum o koltuğa. Aradan çok zaman geçti ve Bodrum Belediye Başkanı olarak bugün, Bodrumlulara hizmet etmekten büyük şeref ve onur duyuyorum.” Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, başkanlık koltuğunu devralan Yiğit Erdoğan’a teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.