SPOR - 18 Temmuz 2021 Pazar 16:53

Kalle Rovanpera, Dünya Ralli Şampiyonası’nın ralli kazanan en genç pilotu oldu

A
A
A
Kalle Rovanpera, Dünya Ralli Şampiyonası’nın ralli kazanan en genç pilotu oldu

Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) 2021 sezonunun yedinci yarışını Red Bull sporcusu Kalle Rovanpera kazandı.

Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) 2021 sezonunun yedinci yarışını Red Bull sporcusu Kalle Rovanpera kazandı. Rovanpera elde ettiği bu zaferle Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarış kazanan en genç pilot olarak tarihe geçti. Ralli pilotu Harri Rovanpera’nın oğlu olan 20 yaşındaki Kalle Rovanpera, ralli kariyerine çok genç yaşta başlayıp, 19 yaşındayken Toyota Gazoo Racing takımında direksiyon başına geçmişti.


Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) 2021 sezonunun yedinci yarışının heyecanı Estonya’da yaşandı. 24 etap üzerinden koşulan ralliye, Red Bull sporcusu Kalle Rovanpera damga vurdu. Estonya Rallisi’ni toplamda 2 saat 51 dakika 29 saniyede tamamlayan 20 yaşındaki Red Bull sporcusu Rovanpera, Dünya Ralli Şampiyonası’nın en genç ralli kazanan pilotu olarak tarihe geçti. Ralli kariyerine çok genç yaşta başlayan Rovanpera, bu zaferiyle hem Estonya Rallisi’ne hem de WRC tarihine imzasını attı.


2019 yılında WRC2 Pro’da şampiyon olan Rovanpera, bu sezonun ikinci yarışı olan Finlandiya Rallisi’nde podyumun ikinci basamağına çıkarak, pilotlar sıralamasında birinci sıraya yerleşmişti. Genç yetenek, elde ettiği bu sonuçla tarihin en genç şampiyona lideri unvanını kazanarak tarihe geçmişti.


Kariyeri Red Bull Racing takımının başarılı pilotu Max Verstappen’in kariyerine benzetilen genç yetenek Rovanpera, 82 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Pilotlar sıralamasında bir diğer Red Bull sporcusu Ogier 148 puana ulaşırken, efsane pilotu 111 puanla Elfyn Evans takip ediyor. Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) takviminin sekizinci yarışı 15-18 Ağustos tarihleri arasında Belçika’da gerçekleştirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kağıthane’de 23 Nisan coşkusu Kağıthane’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” büyük bir coşku ile kutlandı. Kağıthane Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk şenliği düzenlendi. Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinliklerde; geleneksel oyunlar, şişme oyun grupları, beceri atölyeleri, jonglör gösterileri, palyaço şov ve çocuk şarkıları yarışmaları yapıldı. Etkinlik alanında çocukların seveceği ikramlar da Kağıthane Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunuldu. Ayrıca Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Gültepe Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Programda çocuklar birbirinden güzel şarkı, şiir ve dans gösterileri ile bayramlarını kutladı. Düzenlenen programa; Kaymakam Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı ve çok sayıda vatandaş çocuklarıyla beraber katılım gösterdi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çocuklarımız ile beraber 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladık. Çocuklarımız aileleriyle beraber güzel vakitler geçirdiler. Bugün aynı zamanda milletimizin inancının ve iradesinin temsilcisi meclisimizin kuruluşunun 104. Yıldönümü. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum” dedi. Başkan Öztekin; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kağıthane Belediye Başkanlığı görevini temsili olarak İsmail Erez İlkokulu öğrencisi Taha Mert Aydın’a devretti.
Antalya Dünya çocukları Antalya’dan barış mesajı verdi Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı “23 Nisan Çocuk ve Uçurtma Festivali” ile dolu dolu kutladı. Çocuklar için müzik ve dans gösterileri, yarışmalar ve pek çok etkinliğin yer aldığı Çocuk ve Uçurtma Festivali’nde dünya çocukları Antalya’dan barış mesajı verdi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Antalya’da coşkuyla kutlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 25’incisini düzenlediği, 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Uçurtma Festivali’nde Antalyalı çocuklar büyük bir heyecanla bayramlarını kutlarken, doyasıya eğlendi. Resmi geçit töreni Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan program kapsamında, Cam Piramit Kral Yolu’nda resmi geçit töreni düzenlendi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte çocuk vali ve çocuk başkanın da katıldığı törende, Antalya’nın farklı okullarından gelen öğrenciler, halk oyunu, dans, bando ve mehter gösterileri sergiledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Antalya’da 12 farklı ülkeden, 500 öğrenci ağırlandı. Azerbaycan, Gürcistan ve Özbekistanlı öğrenciler, Cam Piramit Kral Yolu’ndaki sahnede, ülkelerine özgü dans gösterilerini sergiledi. Çocuk ve Uçurtma Festivali kapsamında gün boyu Cam Piramit Kral Yolu’nda düzenlenen etkinliklerde de Antalyalı çocuklar, bayramlarını coşkuyla kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de etkinlik alanını ziyaret ederek, çocukların ve ailelerin coşkusun ortak oldu. Bubble Show, jonglör gösterisi, dev maskotlar, şişme oyun parkları, ahşap oyun istasyonları, yüz boyama, balon katlama, tahta bacaklar ve çizgi karakterler, çocuklara eğlenceli saatler yaşattı. Gökyüzü şenlendi Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası ve İsmail Baha Sürelsan Çocuk Korosu da etkinlikler kapsamında konser verdi. Festivalle gökyüzünün adeta şenlendi. Çocuk moda günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, ayrıca “Yeni Jenerasyon Çocuk Moda Günü Defile Programı” Antalyalılar ile buluştu. Cam Piramit Kral Yolu sahnesinde, Kazakistan’ın Astana şehrinden gelen tasarımcılar Dayana Alimbayeva, Ayaulym Nursultan ve Dar Diamond’un tasarladığı geleneksel ve modern kıyafetler 16 çocuk model tarafından beğeniye sunuldu. 25. Uluslararası Antalya Çocuk ve Uçurtma Festivali kapsamında dünya ülkelerinden şehrimize gelen misafir çocuklar Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliği ile Dokuma Park’ta gösteriler gerçekleştirdi. Dünya çocukları, ülkelerine özel müzikleri seslendirerek barış mesajı verdi. Antalyalı çocuklar unutamayacakları bir bayram yaşadı.
İstanbul Çekmeköylü çocuklar 23 Nisan Şenliği’nde gönüllerince eğlendi Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe katılan aileler ve çocuklar bayram heyecanını doyasıya yaşadılar. Çekmeköy Belediyesi’nin Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’nda düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde çocuklar ve aileler doyasıya eğlendi. Birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı şenlikte; sihirbaz, kukla şov, DJ performansı, zumbakids ve halk oyunu ekipleri sahnede heyecan dolu gösteriler sergiledi. Yüz boyama, kum boyama, resim çizme, mozaik, toka yapma, tohum topu atölyelerinde keyifli anlar geçiren minikler, alanda bulunan maskotlar ile fotoğraf çektirip dans ettiler. Şenlik alanında çocuklarla buluşan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Bugün bir asır önce ülkemizin karanlıktan çıkıp aydınlığa yönelmesi, Gazi Mustafa Kemal Paşamızın, çocuklara armağan ettiği güzel bir bayram. Bugün onun sevincini yaşıyoruz. Mühim olan, Çekmeköy’de sevgiyi, barışı ve huzuru aşılamamız. Bugün burada insanların gerçekten gülmeye ihtiyacı olduğunu görüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum. Harika bir bayram. Çocuklar geleceğimiz, gelecek nesillerimiz. Bizimde onlara bir gelecek hazırlamamız en büyük görevlerimizden bir tanesi. Bugün çocuklarımızı bir araya getirdik. Müzikler eşliğinde harika bir şenlik var. Çocuklarımız ve ailelerimiz bayramın ruhuna uygun şekilde eğleniyorlar. Şenliğimizin finalini akşam Aydilge konserimizle yapacağız. Herkesin doyasıya eğlendiği güzel bir gün olmasını diliyorum” dedi. Şenliğe katılan çocuklardan Taha Yılmaz, "Çok güzel eğleniyoruz. Aktiviteler var ve gayet eğlenceli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ediyoruz, çünkü bugünü bize armağan etti. Bugün çocukların günü çocuklar eğlenmeli” şeklinde konuştu. Binlerce Çekmeköylünün katıldığı çocuk şenliği Masal Bozanlar grubunun konseriyle sona erdi.