- 12 Ekim 2021 Salı 10:18

Karantinadaki Rana’ya muhtardan doğum günü sürprizi

A
A
A
Karantinadaki Rana’ya muhtardan doğum günü sürprizi

Sultangazi’de karantinada olduğu için doğum gününü kutlayamayan Rana’ya ailesi ve mahalle muhtarı sürpriz doğum günü yaptı.

Sultangazi’de karantinada olduğu için doğum gününü kutlayamayan Rana’ya ailesi ve mahalle muhtarı sürpriz doğum günü yaptı. 9 yaşına giren Rana hem çok mutlu olduğunu, hem de çok şaşırdığını ifade etti.


Sultangazi’de yaşayan ve önceki gün 9 yaşına giren Rana Karabayır, her yıl ailece kutladıkları doğum gününü karantinada oldukları için bu yıl kutlayamadı. Küçük kızın üzüldüğünü fark eden baba Orhan Karabayır ise mahallenin muhtarı ve aynı zamanda da çocukluk arkadaşı olan İsmail Karcıoğlu ile süpriz doğum günü düzenlediler. Kapıyı açtığında elinde bir pasta ile muhtar amcasını ve eşini karşısında gören küçük Rana ise çok mutlu oldu ancak karantinada oldukları için kapı önünden kendisi için özel olarak hazırlanan pastanın üzerindeki mumları üfleyerek söndürdü o anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.



“İsmail Bey geldi kendisinden yardımcı olmasını istedim”


Kızının mutluluğuna sevinen baba Orhan Karabayır, "Kızımın doğum günü vardı ancak ailece karantinada olduğumuz için planladığımız doğum gününü yapamadık ve kızımın üzüldüğünü fark ettim aklıma muhtarımız İsmail Bey geldi kendisinden yardımcı olmasını istedim o da kırmadı Allah razı olsun" dedi.



“Bizde eşim ile birlikte yeğenim Rana’ya bir sürpriz yaptık”


Mahalle muhtarı İsmail Karcıoğlu, "Orhan kardeşim benim çocukluk arkadaşım önceki gün beni aradı ve kızımın doğum günü var ama biz ailece karantinada olduğumuz için dışarıya çıkamıyoruz diye üzülüyor. Kızıma bir sürpriz yapar mısın? dedi. Bizde eşim ile birlikte yeğenim Rana’ya bir sürpriz yaptık. İyi ki yapmışız hepimiz çok mutlu olduk Rana’ya bir ömür boyu mutluluklar diliyorum her zaman onun yanındayım" ifadelerini kullandı.



“Benim doğum günüm yaklaşmıştı fakat ertelemek zorunda kalacaktık çok üzülüyordum”


Küçük Rana ise, "Sınıfımızda Korona virüs çıktığı için ailece karantina sürecine girdik benim doğum günüm yaklaşmıştı fakat ertelemek zorunda kalacaktık çok üzülüyordum sonra İsmail amcam yetişti ve bana sürpriz yaptı muhtar İsmail amcama teşekkür ederim" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.