ÇEVRE - 13 Ocak 2022 Perşembe 12:24

Kartal Aydos’ta kar yağışı başladı, tadını ördekler çıkardı

A
A
A
Kartal Aydos’ta kar yağışı başladı, tadını ördekler çıkardı

Kartal Aydos’ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğle saatlerine doğru etkisini arttırdı.

Kartal Aydos’ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğle saatlerine doğru etkisini arttırdı. Ormanlık alan ve evlerin çatısı beyaza büründü. Ördeklerin kardaki oyunu ise yüzleri gülümsetti. Beyaza bürünen Aydos Tepesi’nin son hali havadan görüntülendi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından dün sabah saatlerinde sulu kar olarak başlayan yağışlar yerini kara bıraktı. İstanbul’un yüksek noktalarından biri olan Kartal Aydos’ta ise kar yağışı öğle saatlerinde etkili oldu. Çevredeki ormanlık alan, araç ve evlerin üstü beyaza büründü. Hava sıcaklıklarının eksiyi gördüğü İstanbul’da ördeklerde karın keyfini çıkardı. Kar içerisinde oyunlar oynayan ördeklerin hali yüzleri gülümsetti.


Öte yandan beyaz gelinliğini giyen Aydos Tepesi havadan görüntülendi.



"Kar yağışını özlemiştik"


Kar yağışını özlemle beklediklerini belirten çevre esnafı Ceyhun Arslan, “Uzun süredir kar yağmasını bekliyorduk. Dün yağmurla karışık başladı. Bugün sabah geldiğimizde yerlerin kar tuttuğunu gördük. Özlemiştik karı. Sularımız dondu ama yine de memnunuz. İnsanlar buraya manzarayı izlemeye fotoğraf çekmeye geliyorlar. Burası yüksekte olduğu için talep fazla. Aileler gelip kar topu oynuyor. Güzelce vakit geçiriyorlar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na bıraktı. Uluslararası alanda Türkiye’yi solist olarak temsil etmeyi hayal ettiğini belirten 10 yaşındaki Nizamoğlu, “Paylaştıkça Her Şey Güzel” şarkısını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına miras bıraktığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu Konak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na devretti. Makamında eşi Öznur Tugay ile birlikte baba Onur Nizamoğlu, anne Ebru Nizamoğlu ve Alya Ada’nın kardeşleri Kemal Deniz ve Mustafa Güneş’i ağırlayan Başkan Dr. Cemil Tugay aileyle sohbet etti. Başkan Tugay, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli günü çocuklara armağan ettiğini hatırlattı. Tugay, çocuklara Atatürk büstü ve çeşitli hediyeler verdi. Kayıt stüdyoları İzmir’e yayılacak Sohbet sırasında Alya Ada’nın müziğe ilgisi olduğunu öğrenen Başkan Tugay, yeni yeteneklerin keşfi için Karşıyaka’da kurulan kayıt stüdyosunu kentin farklı bölgelerinde yaygınlaştırılacağını aktardı. Daha sonra koltuğunu Alya Ada’ya emanet eden Başkan Tugay, “Hayırlı olsun, artık belediye başkanısınız, başarılar dilerim” diye konuştu. Türkiye’yi temsil etmek isteyen Alya’dan makamda şarkı Uluslararası alanda Türkiye’yi solist olarak temsil etmeyi hayal ettiğini belirten Alya Ada Nizamoğlu, Başkan Tugay’dan devraldığı makamında önerilerini sıraladı ve şarkı söyledi. “Paylaştıkça çiçek güzel, paylaştıkça sanat güzel, paylaştıkça hayat güzel, paylaştıkça her şey güzel” sözlerinin öne çıktığı şarkısıyla Ada Nizamoğlu, 23 Nisan’da barış mesajı verdi. Önerilerini sıralayan Nizamoğlu, “Yeteneklerimizi keşfetmeye yönelik ücretsiz kursların, hayvan sevgisini hissedebilmek için sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına yönelik bütçenin, sanatı ve sanatçıyı daha iyi gözlemleyebilmemiz için çocuklara yönelik etkinliklerin arttırılmasını, hareket sağlıktır düşüncesiyle yürüyüş günlerinin düzenlenmesini öneriyorum” dedi.
Mersin Mezitli Devlet Hastanesi inşaatında çalışmaların yüzde 40’ı tamamlandı AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, Mezitli Devlet Hastanesi inşaat sahasında incelemelerde bulunarak, “Yaklaşık 11 ay önce yapımına başlanan hastane inşaatımız bir yıl tamamlanmadan yüzde 40 seviyesine ulaştı. Proje tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar bu şekilde devam ederse 2025 yılı sonuna kalmadan hastane inşaatı tamamlanmış olacak” dedi. Kıratlı, geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Mezitli Devlet Hastanesi inşaat sahasını ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Kıratlı, hastane inşaatının 2025 yılı sonuna kalmadan tamamlanacağı müjdesini verdi. Mersin’de Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına başlanan 150 yatak ve istenildiği takdirde 200 yatak kapasitesine yükseltilebilen hastane ile 50 ünitlik Ağız Diş Sağlığı Merkezi de bulunan inşaat alanında incelemelerde bulunan Kıratlı, çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade etti. Kıratlı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Mersin’e çok önem veriyor. Mersin’e yatırımlar devam edecek. 50 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplamda 280 bin metrekare alan üzerine yapılan hastane inşaatından dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. "Bu proje, Mezitli için olmazsa olmaz projedir" Mezitli Devlet Hastanesi projesinin mimarlarından ve yakından da takipçisi olan Kıratlı, “Yaklaşık 11 ay önce yapımına başlanan hastane inşaatımızın her bir aşamasını yakından takip ediyoruz. Buradaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir yandan depremin yaralarını saran devletimiz, diğer yandan da vatandaşlarımıza söz verdiğimiz yatırımlara ara vermeden devam ediyor. Bu hastanemiz Mezitli için çok kıymetli. Nüfusu 250 bine yaklaşan Mezitli ve komşu ilçemiz Erdemli için olmazsa olmaz bir projedir. Bu yüzden de muhakkak hayata geçirilecektir” şeklinde konuştu. Mezitli Devlet Hastanesinin tamamlandığı takdirde Mersin’de birçok alanda önemli hizmetler vereceğini vurgulayan Kıratlı, “Bu hastanemiz 150 yataklı, talep edildiği takdirde 200 yatak kapasitesine çıkarılabilen, 50 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de bulunan devasa bir kompleks. İçerisinde ameliyathaneler, yoğun bakım ve ameliyathane odaları, acil müşahede odaları, laboratuvar, diyaliz ve fizik tedavi üniteleri gibi birçok imkanın olduğu bir yapı. Bu projeyi inşallah 2025 yılı bitmeden hayata geçireceğiz” dedi. Mersin’e yatırımların her fırsatta devam edeceğinin altını çizen Kıratlı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da birbirinden kıymetli bakanlarımız da ve biz Mersin milletvekilleri de Mersin’e çok önem veriyoruz. Mersin’e yapılan ve yapılacak olan tüm projelerin takipçisiyiz. Anamur iskelesinin de Anamur’a kazandırdığımız Ağır Ceza Mahkemesinin de olduğu gibi Türkiye’mizin ikinci yüzyılında, Mersin’e yapılması planlanan tüm projeleri gerçekleştireceğiz. Mersin’de taş üstüne taş koymak bizim en önceliğimiz olacak” ifadelerini kullandı.
Aydın Yeşil sahalara girişi yasaklandı, vinç kiralayıp maçı izledi Aydın’da 365 gün hak mahrumiyeti cezası aldığı için stadyuma girişi yasaklanan 34 yaşındaki yönetici Osman Aklık, şampiyonluğa oynayan takımının maçını izleyebilmek için vinç kiraladı. 90 dakika boyunca stadın dışında vincin kabininde müsabakayı takip eden Aklık’ı görenler şaşkınlarını gizleyemedi. Aydın Süper Amatör Lig’de play-off grubunda şampiyonluk mücadelesi veren lider Kuyucakspor’un kulüp yöneticisi Osman Aklık, 2023 yılının ekim ayında Kurtuluşspor ile oynadıkları maçta çıkan olaylardan dolayı 365 gün hak mahrumiyet cezası almıştı. Cezadan dolayı stadyumlara girişi yasaklanan Aklık, şampiyonluğa oynayan takımının maçlarını izleyebilmek için ilginç bir yöntem geliştirdi. Takımının iç ve dış saha maçlarında yalnız bırakmayan 34 yaşındaki Aklık her maç öncesi vinç kiralayıp, stadyum dışından maçları izliyor. Takımın maçlarını kaçırmayan Kuyucakspor sevdalısı Aklık, son olarak Davutlarspor ile oynadıkları mücadeleyi vinç kabininde 90 dakika boyunca takip etti. Futbolseverler ise Aklık’ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kuyucakspor’un 4-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçın ardından açıklamalarda bulunan Osman Aklık, ortalama her maç için vinç kiralamanın maliyetinin 2 bin TL’yi bulduğunu söyleyerek, “Geçen yıl ekim ayında oynadığımız Kurtuluşspor maçında çıkan olaydan dolayı jandarma, taraftarımıza müdahale etti. Bununla ilgili işlem yapacağını söyleyince taraftarımız ceza almaması için sorumluluğu üstüme aldım. 6222 sayılı sporda şiddet yasasından dolayı şahsıma 365 gün hak mahrumiyet cezası verildi ve stadyumlara girişim yasaklandı. Vanspor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Feyat Kıyak da böyle bir ceza almıştı ve vinç kiralayıp takımının maçını izlemişti. Bundan esinlenerek ben de vinç kiraladım ve takımının maçlarını stadyum dışından izliyorum. İzlemezsem içim rahat etmez. Çünkü şampiyonluğa oynuyoruz. Play-off grubunda 3’te 3 yaparak liderlik koltuğunda oturuyoruz. Sezonun sonunda Bölgesel Amatör Lig’e çıkacağımıza inanıyoruz. Maçların bitimine 3 maç kaldı. Bu maçlarda da vinç kiralayıp takımımızın maçlarını izlemeye devam edeceğim. Kuyucakspor sevgisi bizde hiçbir zaman bitmez” dedi.