GENEL - 30 Temmuz 2020 Perşembe 12:35

Kurban Bayramı arefesinde sosyal mesafeli bıçak bileme kuyruğu

A
A
A
Kurban Bayramı arefesinde sosyal mesafeli bıçak bileme kuyruğu

Pendik’te Kurban Bayramı’nın arefe gününde bıçak bileme tezgahlarında yoğunluk başladı.

Pendik’te Kurban Bayramı’nın arefe gününde bıçak bileme tezgahlarında yoğunluk başladı. Bıçaklarını biletmek isteyen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyarak kuyruk oluşturdu.


Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme ustalarının yoğun mesaisi başladı. Pendik Velibaba Mahallesi’nde de bayram arefesinde bıçaklarını biletmek isteyen vatandaşlar bıçak bileme ustalarının yolunu tuttu. Yıllardır bıçak bileme işi yapan İsmet Çetinkaya’nın dükkanının önünde kuyruk oluştu. Korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde sıraya girdikleri ve maske kuralına da özen gösterdikleri görüldü.



“Günde ortalama 400 kişi geliyor”


Bıçak bileme ustası İsmet Çetinkaya, “Velibaba’da arkadaşların, komşuların bıçaklarını bileme işlemi yapıyoruz. Sosyal mesafeyi koruyarak gelip sıraya giriyorlar. Balta, bıçak, satır hepsini itinalı bir şekilde bilemeye çalışıyoruz. Günde aşağı yukarı 400 kişiye hizmet veriyoruz. Bayram öncesi arefe gününe kadar getiriyorlar. Biz bunları güzel bir şekilde, müşteri memnun olacak ve kesime hazır olacak şekilde bileme yapıyoruz. Önemli noktası, bunu bilerken makinenin tuzu az olması lazım. Uzmanlık ister yani bu yılları alır. Bazı bileyiciler var piyasada, onlar bıçakların ağzını yakıyor. Benim burada bilediğim şeylerin hepsi keçe ve kösüre. Yani özellikle bunlarda olması gerekiyor. Öbürleri kösürelerde değil bileme taşlarında yaptıkları için bıçakları yakıyor. Yaktığı zaman bıçaklar kör oluyor ve kesmiyor” dedi.



"Bıçaklarını uzman bileyicilere versinler"


Çetinkaya, “Kurban kesecek olanlara önerim bıçakları çarkçılara değil uzman bıçak bileyicilerine versinler. O gün kurbanı keserken kurban kesildiğini bile anlamasın. Yani hayvana eziyet vermemek için bıçaklarını uzman bıçak bileyicilere götürsünler. Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum. Vatandaşlara da tavsiyem şu, pandemi nedeniyle sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Kurbanlarını temiz ve hijyen bir şekilde belediyemizin kesim yerlerinde kestirsinler” diye konuştu. Bıçaklarını biletmek için gelen vatandaşlar ise her Kurban Bayramı’nda düzenli olarak geldiklerini ve memnun olduklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaşıyor. A’dan Z’ye hemen herkesin ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan projeler arasında bilhassa Ilıca Mahallesi’nde bulunan Pulur Çayı’nın ıslahı da dikkatlerden kaçmıyor. Tavlaşoğlu, göreve geldiklerinde Ilıca’nın tam ortasından geçen Pulur Çayı’nın sel ve taşkın risklerine karşı ıslahının yapılacağını, buranın halkın dinlenme ve mesire alanı olacağını söyledi. Yapılacak çevre düzenlemesi sayesinde vatandaşların buralardan istifadesinin sağlanacağını dile getiren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, “Büyükşehir Belediyesinin de destekleri ile Pulur çayının etrafında halkın oturup dinleneceği kamelyalar ve çocuk oyun alanları kuracağız. Yıllarca Ilıca’da piknik yapmak için mesire alanlarını kullanan vatandaşlarımız, Pulur çayının çevresine yapacağımız çağdaş makyajla, görsel güzelliğe sahip bir alanda dinlenme imkanı bulabilecekler. Emsalleri batı illerinde var olan dere ıslahlarının daha da güzelini Ilıca’ya kazandırmak istiyoruz. Nasip olur 31 Mart tarihinde halkımız bize yetki verirse en kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu. “Ilıca yeni çarşı yolu ana artere bağlanacak” Cumhur ittifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, Ilıca gezilerinde sürekli olarak gelen talepler arasında Yeni Çarşı yolunun ana artere bağlanma talepleri geldiğini de hatırlattı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı hazırlanan Yeni Çarşı yolunun seçimlerin ardından ana artere bağlanacağını söyleyen Tavlaşoğlu, “Ilıca Bahçelievlerde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla birlikte Yeni Çarşıda oluşan yoğunluk yolun ana artere bağlanmasını zaruri hale getirecek. Böylelikle Yeni Çarşı esnafının ticari aksı da istenilen düzeye ulaşmış olacak. Bu yol üzerinden toplu ulaşım araçlarının geçmesi ile de çarşı ekonomik canlılığını kazanmış olacaktır.” dedi.