EKONOMİ - 11 Temmuz 2019 Perşembe 16:57

Mektebim Okulları, sermaye artışına giderek büyümesini sürdürme kararı aldı

A
A
A
Mektebim Okulları, sermaye artışına giderek büyümesini sürdürme kararı aldı

Yönetim ve sermaye yapısı değişen Mektebim Okulları, sermaye artışına giderek büyümesini sürdürme kararı aldığını duyurdu.

Yönetim ve sermaye yapısı değişen Mektebim Okulları, sermaye artışına giderek büyümesini sürdürme kararı aldığını duyurdu.



Sancak Group bünyesinde faaliyetlerine devam eden Mektebim Okulları, sermaye artışına giderek büyümesini sürdürme kararı aldığını duyurdu. Yapılan bilgilendirmeye göre, Türkiye’nin sermaye yapısı en güçlü eğitim kurumlarından biri haline gelen Mektebim Okulları sermayesini 150 milyon TL artırdı. Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Sancak, sermaye artışına gitmeye ortaklarıyla birlikte karar verdiklerini, okulun yeni yıla sermayesini büyüterek çok daha güçlü başlayacağını dile getirdi.



Konu hakkında bilgi veren Fuat Sancak, ’’Mektebim’in sermaye yapısında ve yönetim kurulunda değişikliğe gittik. Her geçen gün güçlenen ve eğitim sektöründe önemli bir yere sahip olan okul çalışmalarını emin adımlarla sürdürecek. Geçtiğimiz ay itibariyle eğitim sektöründe uzun yıllar görev yapan, bilgi ve tecrübesine inandığımız Servet Özkök ile anlaşarak Genel Müdürümüz olarak atamasını gerçekleştirdik. Okulumuz, yoluna niceliksel olarak değil, niteliksel olarak büyüyerek ve kendini geliştirerek devam edecek’’ dedi.



’’Kurumsal bir yapı oluşturduk"


Kısa süre önce ortaklık yapısında önemli değişiklikler olan okul, sermaye artışına giderek finansal büyümesini devam ettirdi. Eğitim sektörünün önemli zincir markalarından biri olan Mektebim Okulları Genel Müdürü Servet Özkök, kurumsallaşma çalışmalarını sürdürdüklerini, okulun kabuk değiştirdiğini belirtti. Özkök şöyle devam etti: ’’Okul, kurumsallaşmasını başarılı bir şekilde sürüyor. Sektörün en deneyimli yöneticilerini bir araya getirdik. Kampüs müdürlerimizin yetkilerini artırarak yapımızı güçlendiriyoruz. Finansal olarak gerçekleştirilen 150 milyon TL’lik sermaye artışıyla geleceğe yatırım için daha güçlü bir hale geldik. Sermayemizi önce niteliği daha sonra da niceliği artırmak için kullanacak, eğitim sektörünün en iyi kadrosunu oluşturacağız’’.



’’Okul, yeniliklerle güçlenecek’’


Bu yıl öğretmenlere önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini belirten Özkök, ’’Okul olarak bu yıl itibariyle niteliksel büyümeye önem veriyoruz. Odak noktamızda çocuklarımız, öğrencilerimiz var. Onlara rol model olacak çok daha donanımlı, kişisel ve mesleki anlamda gelişime açık öğretmenlerle yolumuza devam edeceğiz. Öğretmenlerimizi için hazırladığımız “Sana Değer Öğretmenim” projesi kapsamında önemli üniversitelerle iş birliği anlaşması imzaladık. Öğretmenlerimize bu üniversitelerde, eğitim ve yönetim alanlarında yüz yüze ve online yüksek lisans programları düzenliyoruz. Eğitim ve araştırma amaçlı yurtdışı inceleme gezileri gerçekleştirecek ve sertifika programlarına katılmalarını sağlayacağız. Sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için bedenen ve zihnen sağlıklı eğitimcilere ihtiyacımız var. Öğretmenlerimizin hayatlarını önemsiyoruz, sağlıklı olabilmeleri ve eğitim zamanlarını da sağlıklı geçirebilmeleri için tamamlayıcı sağlık sigortası ile onlara ve ailelerine destek olacağız. Okulumuz güçlü, ne istediğini bilen, yenilikçi kimliği ve iyi uygulamalarıyla adından söz ettirecek. Dünyanın en itibarlı eğitim kurumları arasındaki yerini alması için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.