SPOR - 18 Ocak 2020 Cumartesi 15:04

Mustafa Cengiz: "A harfi gündeme gelmedi"

A
A
A
Mustafa Cengiz: "A harfi gündeme gelmedi"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Teknik Direktör Fatih Terim ile yapılan transfer toplantısında Arda Turan’ın gündeme gelmediğini belirterek, "A harfi gündeme gelmedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Teknik Direktör Fatih Terim ile yapılan transfer toplantısında Arda Turan’ın gündeme gelmediğini belirterek, "A harfi gündeme gelmedi. Bize intikal etmiş bir şey yok. Devamlı sosyal medya üzerinden bunu işlemek ne derece doğru bilemiyorum. Biz ciddi bir kulübüz. Biz bize intikal etmeyen bir konuda ahkam kesmeyiz" dedi.


Galatasaray Spor Kulübü’nün yeni üyelerinin berat törenin ardından Başkan Mustafa Cengiz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transfer konusunda teknik, idari ve sportif kadrolarının gereğini yapacağını belirten Cengiz, “Bu konuda teknik heyet, yetkili ve sorumludur. İkinci yarının bütün Türk milleti için hayırlara vesile olmasını dilerim. Sporun barış, kardeşlik, eşitlik, dürüstlük, kurallara uygunluk içinde kardeşçe yarış olduğunu unutmayalım. Ben özellikle yönetici kardeşlerimize bu konuda sağ duyulu, hoş görülü davranışlar diliyorum. Kendimiz de dahil. Türk halkının içinde bulunduğu coğrafyada bu kadar sıkıntıda stres atabileceği tek unsur olan futbol için güzellikler ve doğruluklar diliyorum. Yenilebiliriz, yenebiliriz. Yenilince üzüntüye katlanmasını bilmeliyiz. O da onurlu bir davranıştır. Yenince de dengeli sevinmeliyiz. Camialar kardeştir. Bizleri ayıran din, dil, ırk, siyasi ve sosyal sınıflar değildir. Değişik renklere gönül vermiş futbolseveriz. Bütün camialara en derin saygılarımı sunuyorum. Fakat onları yöneten yönetici kardeşlerimizin diğer camialara karşı kelime sarf ederken daha dikkatli olmalarını diliyorum. Hepsine sevgim ve saygım sonsuz” diye konuştu.



"Cumhurbaşkanımız ‘Spora siyaseti karıştırmayın’ dedi"


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı ‘Spor Kulüpleri ve Federasyonlar Çalıştayı’ hakkında konuşan Cengiz, "Çok önemli bir çalıştaydı. Cumhurbaşkanımız bizi kabul etti. Görüşlerimizi ilettik ve bildirdik. Cumhurbaşkanımızın tarihi bir konuşması oldu. Yabancı sınırlaması ile ilgili TFF Başkanımız sınırlamadan söz ederken bir şekilde Cumhurbaşkanımızın adını zikretti. Cumhurbaşkanımız buna iyi bir tepki verdi. Bizi şaşırtan ama çok mutlu eden müthiş bir konuşma yaptı. Bir devlet adamı ferasetiyle duruşuyla dedi ki, ‘Arkadaşlar lütfen spora siyaseti karıştırmayın. Lütfen benim adımı da Cumhurbaşkanı’nın görüşü de bu şekilde diye ifade etmeyin. Ben bir şey söyleyeceksem bunu doğrudan söylerim. Aracıya ihtiyacım yok’ dedi. Hepimiz çok etkilendik, mutlu oldu. Devlet adamı olarak bizleri uyardı, spor camiasını uyardı. Gösterdiği yol için kendisine teşekkür ederim. Burada birbirimize karşı çok saygılı olmamız gerek. Spora siyaseti sokmamız gerek. Rica ediyorum" şeklinde konuştu.



"Basireti bağlanan hakemleri istemiyorum"


Çaykur Rizespor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçındaki hakemlerin performansı ve maçtan sonra Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ile konuşup konuşmadığının sorulması üzerine Mustafa Cengiz, "Ben Zekeriya Alp ile hiç görüşmedim. Hayatım da bir kere rastlaştım. Onu da Zekeriya Bey olduğunu görünce baş selamı verdim. Rize maçına gidemedim, basket maçındaydım. Benim yüreğim burkuldu. Sadece Galatasaray değil, Rize’nin de olabilirdi. İnsanın içi burkuluyor. Bu kadar 100 milyonlarca lira harcıyorsunuz, yüzlerce insan maçı izliyor. Siz orada göz göre göre Galatasaray için demiyorum bir takımın hakkını gasp ediyorsunuz. Bunu yapmamanız gerek. Vicdanlı olun, korkmayın, cesur olun. Ben hakemlere bunu söylüyorum. Gördüğünüzü çalın, adalet dağıtmayın. Adalet dağıtmaya çalışırsanız o işin içinden çıkamayız. Futbol dürüst, mert ve doğru bir oyundur. Fair bu anlamda Türkçe’ye eksik çevrilmiştir. Sadece adil oyun demek değildir. Mert oyun, doğru oyun demektir. Hakemi aldatmaya yönelik hiçbir hareketi de tasvip etmiyorum. Kendi takımımdan da olsa onaylamam. Ben çok kötü, art niyetli olduklarına inanmak istemiyorum. Basireti bağlanan hakemleri istemiyorum. Bu hakemler devamlı aynı hataları yapsa da iyi niyetle de olsa kesinlikle lige problem yapar. Milyonlarca insanın haksızlığa mevcut düzene, disiplinli yürüyüşe karşı inancını kaybettirir. Bu tehlike var. Bu konuda çok dikkatli olmalarını istiyorum. Federasyon da alacağı tedbirlerde yanlış yapanı affetmemesini istiyorum ve diliyorum" diye cevap verdi.



"A harfi gündeme gelmedi"


Teknik Direktör Fatih Terim’in Arda Turan ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından görüşüp, görüşmediklerinin sorulması üzerine Başkan Cengiz, "31 Aralık’ta yılbaşı için aradı. Görüştük, ben kendisine sordum. ‘Bir gazeteci soru sordu, onu yanıtladım’ dedi. ‘İntikal eden bir şey olsa başkanım bize size getiririz’ dedi. Ayın 2’sinde de 6 kişi 4 saat toplantı yaptık. Transfer stratejisini belirledik. A harfi gündeme gelmedi. Bize intikal etmiş bir şey yok. Devamlı sosyal medya üzerinden bunu işlemek ne derece doğru onu bilemiyorum. Biz ciddi bir kulübüz. Biz bize intikal etmeyen bir konuda ahkam kesmeyiz" açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp kapıyı ateşe verdi Fatih’te iddiaya göre, psikolojik sorunları olan bir kişi sesten rahatsız olduğu için üst komşusunun kapısını önce balyoz ve matkapla kırmaya çalıştı, başarılı olamayınca 4 kişinin bulunduğu evin dış kapısını ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay, saat 01.30 sıralarında Fatih İskenderpaşa Mahallesi Feyzullah Efendi Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, 5 katlı binanın 4’üncü katında oturan psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşularının çıkardığı sesten rahatsız olunca eline aldığı balyoz ve matkapla üst komşusunun kapısına vurarak açmaya çalıştı. 5’inci katta oturan komşuları neye uğradıklarını şaşırarak panik içinde polise haber verdi. Kapıyı balyoz ve matkapla açamayan saldırgan başarılı olamayınca kapıyı ateşe verdi. Özel harekat polisleri saldırganı etkisiz hale getirdi Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri balyoz saldırgana müdahale etmekte güçlük çekince olay yerine polis özel harekat ekipleri sevk edildi. Özel harekat ekiplerinin çalışmasıyla saldırgan etkisiz hale getirilirken dairede bulunan 4 kişi itfaiye ekiplerince evin camından merdiven aracıyla tahliye edildi. Binadan dışarı çıkmak istemeyen saldırgan polis özel harekat tarafından etkisiz hale getirilerek sedye ile binadan dışarı çıkarıldı. Sedye ile dışarı çıkarılan saldırgan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alt komşularının saldırısına uğrayan 4 kişi, saldırgandan şikayetçi olmak ve ifade vermek için polis merkezine götürüldü. Saldırı anında dairede olan ev sahibi Muhammet Enes, “Alt kattaki komşu eve matkapla içeri girmeye çalıştı, evin kapısını yaktı. Balyozla kapıya vurdu. Polisi aradık polis geldi. Camdan bağırıyorum ben polislere, yardımcı olsanıza adam kapıyı yakıyor. Adamı almıyorlar. Özel harekat geldi, tek bir adam ancak alabildi. Saldırgan benim alt komşum, daha önce hiçbir tartışma yaşamadık. Ruh hastası kendisi kuruluyor. Daha önce de biz polis çağırmıştık. Çevik kuvvet gelmişti kapıyı koçbaşıyla kırmıştı. Kapısını biz mi kırdık zannediyor artık. 2-3 akşamda bir geliyor. Daha önce 4-5 defa şikayetçi olduk. Birinci kattaki komşu onu da rahatsız ediyor, saldırıyor. O da şikayetçi oldu ama almıyorlar” dedi. Yanan kapı içeriden cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi Görüntülerde, evde yaşayan 4 kişinin yaşadığı panik anları ve dışarıdan yanan kapının dumanlarının daireden içeri girdiği anlar görülüyor. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen saldırganın daha önce de aynı daireye matkapla saldırdığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan saldırganın hastanedeki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenilirken ekiplerin olayla ilgili çalışmaları sürüyor.
Aksaray Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı Aksaray’da önüne aniden bir otomobilin geçmesi üzerine fren yapan tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada otobüs sürücüsüyle birlikte toplam 8 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakır’a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, önüne aniden geçen Şammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakalı otomobili son anda fark ederek ani fren yaptı. Ani fren yapmasıyla birlikte tırın arkasından seyreden İstanbul - Adıyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakalı yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. 21 yolcunun bulunduğu otobüs kazasında otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Yaşanan kazayı anlatan tır sürücüsü Muhammet T., “Şahin bir gitti bir geldi derken, ben tanımıyorum sürücüsünü ama önüme durdu. Durunca da ben fren yaptım. Çok sert fren yapmadım aslında yavaştım ben, otobüs de vurmuş arkamdan. Ben Ankara’dan Diyarbakır’a gidiyordum” dedi. Otobüste bunulan yolculardan Kadir Göçer (54) ise “Şahin taksi tırın önünde ani fren yaptı. Tır şoförü de ona vurmamak için ani fren yapıyor. Otobüste ona vurmamak için sağa kırınca duvara vuruyor. İyi ki de duvara vurmuş. Direk tıra vursaydı çok kötü olurdu” diye konuştu. Kazanın ardından yolcular otobüs firması tarafından olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.