GENEL - 11 Ekim 2018 Perşembe 13:39

Öğrencilerden kutu toplayan robot

A
A
A
Öğrencilerden kutu toplayan robot

Maltepe Fen Lisesi’nin öğrencileri, ellerindeki imkanları kullanarak kutu toplayan robot icat etti.

Maltepe Fen Lisesi’nin öğrencileri, ellerindeki imkanları kullanarak kutu toplayan robot icat etti. 3 farklı görevi yapabilen robot, diğer robotlarla birlikte çalışabiliyor.


"Bilim Ağacı" bilim şenliği başladı. Şenliğin en dikkat çekici tasarımı kutu toplayan robot oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyen ve çeşitli özel okul öğretmenleri ve öğrencileri ile işbirliği gerçekleşen Maltepe Fen Lisesi Bilim Şenliği’nde teknoloji ürünleri sergilendi. Atölyelerin bulunduğu şenlikte teknoloji, eğitim bilimleri, doğa bilimleri ve beşeri bilimler alanlarında çalışmalar, seminerler, etkileşimli gösteriler yer aldı. Şenliğin en dikkat çekeni ise robotlar oldu.


Kutu toplayan robot hakkında bilgi veren Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Aslı Çakmak, “Bu robotu yarışmalara katılmak üzere yaptık. Türkiye’de düzenlenen yarışmaya katılacağız. Türkiye’den 64 takım katılıyor bu yarışmaya dünyadan 3 bin 300 üzerinde bir takım katılıyor bu yarışmaya. Ülkeler arası prestijli bir yarışma bizde Fen Lisesi olmamıza rağmen böyle bir robot yapmayı başardık. Bağışlarla sponsorlarımızla birlikte bu robotu yapmayı başardık. Robotun yarışmadan bir görevi var. Kutuları taşıyacak” dedi.


Yaptıkları robotla yarışmalara katılacaklarını belirten Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Enes Topçu, “Biz robotumuzu yarışmalarına katılmak için yaptık. Robotumuz şuanda 3 farklı görevi yapabilmekte yarışmada olan küp taşıma görevini eve aynı zamanda diğer robotlarla da işbirliği içinde çalışma görevleri gibi farklı farklı işlemler yapabilmekte. Biz robotumuzu iki haftalık bir süreçte yaptık. Şuan robotumuz tam bitmese de yarışmanın basit görevini yapabilmekte” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."