SPOR - 13 Şubat 2020 Perşembe 09:46

Okan Buruk, Sergen Yalçın’a karşı ilk galibiyetin peşinde

A
A
A
Okan Buruk, Sergen Yalçın’a karşı ilk galibiyetin peşinde

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ile Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, daha önce farklı takımların başında 6 defa birbirlerine rakip oldu.

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ile Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, daha önce farklı takımların başında 6 defa birbirlerine rakip oldu. Bu müsabakaların 4’ünü Yalçın kazanırken, Buruk ise galibiyetle tanışamadı.


Süper Lig’in 22. haftasında Başakşehir, yarın saat 20.00’de başlayacak müsabakada evinde Beşiktaş ile karşılaşacak. Turuncu-lacivertliler, galip gelerek hem geçtiğimiz hafta Sivas deplasmanında bıraktığı 2 puanı telafi etmek hem de zirveyle arasını korumak isterken, siyah-beyazlılar ise son haftalarda yakaladığı çıkışı Fatih Terim Stadı’nda elde edeceği galibiyetle taçlandırmak istiyor.



Buruk ilk galibiyetin peşinde


Bu zorlu mücadele iki takımın teknik adamları için de büyük önem arz ediyor. Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ve Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, bu zamana kadar değişik takımlarla birbirlerinin karşısına 6 kez çıktı. Söz konusu maçlarda Yalçın, Malatyaspor, Alanyaspor, Sivasspor ve Gaziantepspor’u çalıştırmış, Buruk da Başakşehir, Rizespor, Elazığspor, ile Sergen Yalçın gibi Gaziantepspor’un başında yer almıştı.


Bu karşılaşmalarda 47 yaşındaki Yalçın 4 kez gülen taraf oldu. 2 müsabaka da beraberlikle sonuçlandı. Okan Buruk ise hiç üç puanla tanışamadı.


İki teknik adam, en son ligin ilk yarısında Yeni Malatyaspor - Başakşehir mücadelesinde karşı karşıya gelmiş ve kazanan 3-0’lık skorla Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Malatya temsilcisi olmuştu.



Sergen Yalçın ve Okan Buruk’un çalıştırdığı takımlar arasındaki maçlarda alınan sonuçlar şöyle:


Yeni Malatyaspor: 3 - Başakşehir: 0 (2019-2020)


Alanyaspor: 1 - Rizespor: 1 (2018-2019)


Rizespor: 1 - Alanyaspor: 1 (2018-2019)


(O.B.) Gaziantepspor: 1 - Sivasspor: 3 (2014-2015)


(O.B.) Gaziantepspor: 0 - Sivasspor: 2 (2014-2015)


(S.Y.) Gaziantepspor: 3 - Elazığspor: 1 (2013-2014)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.