GENEL - 05 Haziran 2020 Cuma 12:01

“Okumak Güzeldir” yarışmasında dereceye girenler başarılarının sırrını açıkladı

A
A
A
“Okumak Güzeldir” yarışmasında dereceye girenler başarılarının sırrını açıkladı

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı’nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak amacıyla “Okumak Güzeldir” sloganıyla düzenlenen yarışmanın kazananları belli oldu.

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı’nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak amacıyla “Okumak Güzeldir” sloganıyla düzenlenen yarışmanın kazananları belli oldu. Yarışmada 2 bin 414 saniyede 45 soruya doğru olarak cevap vererek birinci olan Huriye Nurefşan Yarımoğlu 4 kişilik (Kazanan kişi ve 3 yakını) 7 gece 8 gün Endülüs gezi turu kazandı.



“Endülüs gezisine ailemle katılacağım”


Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü son sınıf öğrencisi olan Huriye Nurefşan Yarımoğlu, yarışma ve kazandığı Endülüs gezi turu ile ilgili şunları söyledi: “Liseden arkadaşım böyle bir yarışma olduğunu söyledi. Ödüller de çok ilgi çekici olduğu için bunu kaçırmamalıyım diye düşündüm. Birinci olunca çok mutlu oldum. İspanya, gezmek istediğim ülkeler arasındaydı. Ailemle birlikte gezebilecek olmak da güzel bir fırsat oldu. Kitapların gençlere ve yetişkinlere yönelik olması ve ödülün de gezi olması motive ediciydi. Ayrıca bu tarz ödüller kitap okuma alışkanlığının kazanılmasında önemli faktör oluyor. Daha çok okumaya sevk ediyor. Kitaplar da güzel seçilmişti. Ayrıca kitap okuma yarışmasının pandemi sürecine denk gelmesi kitap okumamı da olumlu yönde etkiledi. Kitap okuma açısından daha verimli geçti. Böyle bir yarışmaya vesile oldukları için Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e teşekkür ediyorum. Umarım devamı gelir ve başka insanlar da faydalanır” dedi.



Yarışmanın İkincisi Osman Akgündüz


2 bin 759 saniyede 45 soruya doğru cevap vererek ikinci olan Osman Akgündüz ödül olarak 4 kişilik (Kazanan kişi ve 3 yakını) 4 gece 5 gün Kudüs gezi turu kazandı.



“Kitapların hepsini iki defa okudum”


Osman Akgündüz yarışma ve kazandığı Kudüs gezi turu ile ilgili şunları söyledi: “ Mart ayının başlarında okumaya başladım ama zaten Osmancık, Memleket Hikayeleri ve Beş Şehir daha önceden okuduğum kitaplardı. Yoksulluk İçimizde ve Esir Şehrin İnsanları kitaplarını da bu vesileyle ilk defa okumuş oldum. Bu süreçte süre boldu, kitapların hepsini iki defa okudum. Korona virüs süreciydi, evdeydik, okula gidip gelemedik. Öğrencilere online ders verdik. Pandemi süreci olmasa, belki o kadar vaktimiz olmasa bir defa okurduk, çıkardığımız notlarla yetinirdik. Ama vakit bol olduğu için bir defa daha okuyalım diye baştan döndük. İyice hazmetmiş olduk. İlk defa yurt dışına çıkmış olacağız. Bu da Kudüs gibi bizim için oldukça önemli bir mekanı bize sunacak. Tabii ki bir yarışmaya girerken hedef birincilik olur ama Kudüs çok güzel bir yer. Allah’a şükür, Peygamber Efendimizin (S.A.V) yeryüzünde ziyaret edilmesini bize tavsiye ettiği üç mekandan birisi. Biz de Mescid-i Aksa’ya Kudüs’e gitmiş olacağız, inşallah diğerlerine de gitmek nasip olur. Bu yüzden Belediye Başkanımız Deniz Köken beye ve çalışma arkadaşlarına müteşekkiriz. Belediye Başkanımız Deniz Köken beyin Eyüpsultan için yaptığı çalışmaları görüyoruz, takip ediyoruz, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah başarılarının devamını nasip eylesin.”



Yarışmanın Üçüncüsü Mert Eroğlu


Mert Eroğlu ise yarışmada 2 bin 347 saniyede 44 soruyu doğru olarak cevaplayarak üçüncü oldu ve 4 kişilik (Kazanan kişi ve 3 yakını) 3 gece 4 gün Saraybosna gezi turu kazandı.


“Kitapları 2.5 ay gibi bir zamanda okudum”


Yarışmada 3. olarak 3 gece 4 gün Saraybosna gezi turu kazanan 20 yaşındaki Mert Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi. Eskişehir’de yaşayan Mert, yarışmadan üniversiteden bir arkadaşının vasıtasıyla haberdar olduğunu belirterek, şunları söyledi.“Katılma amacım ilk üç arasına girip gezi ödülünü kazanmaktı. Çünkü gezmeyi ve yeni yerler görmeyi çok seviyorum. Buna ulaşmanın yolunun kitap okumaktan geçtiğini görünce düşünmeden katılmaya karar verdim. Yaklaşık 2.5 ay gibi bir zamanda kitapları okudum. Osmancık’ı daha önce lisede okumuştum. Kitapları okuduktan sonra önemli kısımları bir deftere not aldım bilgisayar başındayken telefon geldi ve üçüncü olduğum söylendi. Tabii ki çok sevindim”


“Geziye, annem, babam ve kardeşimle gideceğim”


Daha önce hiç yurt dışına çıkmadığını, bu geziyle ilk defa yurt dışı deneyimi yaşayacağını açıklayan Mert Eroğlu, “ Geziye annem, babam ve kardeşimle gitmeyi düşünüyorum. Başkanımıza böyle güzel bir uygulamaya öncülük ettiği ve güzel kitapları okumama vesile olduğu için teşekkürlerimi iletirim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.
İzmir İzmir’de doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı İzmir Şehir Hastanesinde “katliam” yapacağını söyleyen ve sağlık çalışanlarını tehdit ettiği iddiasıyla hakkında "beyaz kod" verilen, aracında yapılan aramalarda ise pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre, bir süre önce İzmir Şehir Hastanesinde tedavi gören ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen C.Y.’nin (50) dün öğlen saatlerinde pompalı tüfekle hastaneye geleceği ihbarı üzerine hastane polisi ve jandarma ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri alındı. Gelen aracı tespit eden polis ve jandarma ekiplerince C.Y. hastane otoparkında etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda aracın bagajında pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirildi. Emniyete götürülen C.Y. buradaki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Tutuklandı Akşam saatlerinde tekrar hastaneye gelen C.Y.’nin "C Blok Kat 9 da katliam yapacağım" demesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edildi. Adrese gelen polis ekipleri, acil girişin önünde otoparkta sandalyede oturan C.Y.’nin yanına gitti. Burada polislere ‘gırtlak kanseri kontrolü için patoloji örneği verdiğini, 12 saatte bir defa aspire edilmesi gerektiğini ve kendisi ile ilgilenilmediğini’ söyleyen C.Y. muhafaza altına alındı. Doktor ve diğer sağlık çalışanlarının kendilerini odaya kilitleyerek “beyaz kod” verdiği ileri sürülen olayda, hastanenin acil nöbetçi doktoru B.G.’nin kendisini tehdit ettiğini söylediği C.Y.’den şikayetçi olduğunu beyan etmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Y. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
Ankara AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de görüşmesi hakkında “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesi hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akbaşoğlu görüşme ile ilgili, “Bu konuyla ilgi tabi ki daha önceden de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu sene inşallah yerine gelmiş olacak. Karşılıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Bugüne ilişkin bir resepsiyon. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104’üncü yaşında hep beraber burada güzel bir ambiyans oluşturduk. Bütün milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın resepsiyona teşrifleri ile hep beraber, bütün milletvekilleri ve davetliler ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldiler. Daha sonra da içerideki odada değerli siyasi partilerimizin genel başkanları ve temsilcileri ile görüştü. İçeride milletvekillerimiz, CHP Genel Başkanı, Hüda-Par Genel Başkanı, DSP Genel Başkanı AK Parti Grup Başkanı, Meclis Başkanvekillerimiz ve Meclis Başkanımız tabi ki, MHP Grup Başkanvekili vardı. Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” şeklinde konuştu.