GENEL - 07 Nisan 2021 Çarşamba 09:15

Pendik’te araç motoruna sıkışan kedi, belediye başkanının ihbarıyla kurtarıldı

A
A
A
Pendik’te araç motoruna sıkışan kedi, belediye başkanının ihbarıyla kurtarıldı

Pendik’te esnaf ziyaretine çıkan Belediye Başkanı Ahmet Cin, cadde üzerinde park halinde duran bir aracın motor kısmında kedi sıkıştığını öğrenince, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Pendik’te esnaf ziyaretine çıkan Belediye Başkanı Ahmet Cin, cadde üzerinde park halinde duran bir aracın motor kısmında kedi sıkıştığını öğrenince, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekiplerin tüm müdahalelerine rağmen olay yerinde çıkarılmayan kedi, içerisinde sıkıştığı araçla birlikte tamirhaneye götürülerek yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonrası sıkıştığı yerden kurtarıldı.



Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçe esnafına ziyaretlerde bulunmak üzere cadde üzerinde seyir halindeyken, park halinde duran bir aracın motor kısmında kedi sıkıştığını öğrenince durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen itfaiye ekipleri ve Başkan Cin’in tüm çabalarına rağmen araç motorunda sıkışan kedi olduğu yerden çıkarılamayınca, Pendik Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından olay yerine getirilen çekici aracılığıyla, kedinin mahsur kaldığı araç tamirhaneye götürüldü. Tamirhanede yapılan müdahaleler sonrası yaklaşık 3 saat boyunca aracın motor kısmında mahsur kalan kedi kurtarıldı.



“Durumu itfaiye ekiplerine bildirdik”


Olayla ilgili konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Belediyeden çıkarak esnaf ziyaretleri gerçekleştirmek üzere yola düştük. Cadde üzerinde bir arkadaşımıza ait aracı fark edince bizde aracımızdan indik. Arkadaşımızın yanına gittiğimizde kedinin araç motoruna kaçtığını öğrendik. Durumu itfaiye ekiplerine bildirdik ama şu ana kadar başarılı olamadık. Zabıta ekiplerimizde aracı servise çekerek kediyi kurtarma adına operasyonu orada yapacaklar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Ünlü: “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız” 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası sebebiyle, İI Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cihan Dirik, Manisa Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Ramazan Satır, Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Naim Dilki, Suat Gökbel ve İnanç Atılgan’dan oluşan heyet Vali Enver Ünlü’yü ziyaret etti. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Sudak ve beraberindeki heyet, Turizm Haftası münasebetiyle Manisa’da düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Ünlü’ye bilgi verdi. Manisa’da ticaretin, sanayinin ve tarımın yanında turizm alanında daha da gelişmesi için güzel yatırım ve çalışmaların yapıldığını belirten Vali Ünlü, “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız. Bu konuda İI Kültür ve Turizm Müdürlüğü, dernekler, acenteler olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Valilik olarak bizimde öncelik haline getirdiğimiz konulardan bir tanesi turizm. Standartların arttırılması daha fazla turistin ilimize gelmesinin sağlanması temel görevlerimiz arasında gözüküyor. Bu konuda herkesin ortak aklıyla kentin, bütün dinamiklerinin katkılarıyla bunu ileri taşınmamız gerektiğini düşünüyorum. Turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür ederek, turizm sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile sektör çalışanlarının Turizm Haftasını kutluyorum” dedi.