İhlas Haber Ajansı

SON DAKİKA

TGRT Haber Canlı İzle

Popüler bulut depolama servisi lifebox'a yeni özellikler eklendi

Turkcell’in bulut depolama servisi lifebox, kullanıcılarına artık görmek istemediği kişilerin fotoğraflarını tek tuşla silme ya da gizleme özelliği sunmaya başladığını duyurdu.

Turkcell'in bulut depolama servisi lifebox, kullanıcılarına artık görmek istemediği kişilerin fotoğraflarını tek tuşla silme ya da gizleme özelliği sunmaya başladığını duyurdu. lifebox'la bundan böyle, yapay zeka yardımıyla gruplandırdırılan kişi, nesne veya yer fotoğrafları arşivden kaldırılması mümkün olacak.



Rehber yedekleme, telefon hafızasında yer açma gibi birçok özelliğiyle kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıran Turkcell'in kişisel bulut depolama servisi lifebox, şimdi de eski sevgilinizin fotoğraflarını tek tuşla ‘hayatınızdan çıkarma' seçeneği sunduğunu duyurdu. Yapılan bilgilendirmede; 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi bunları eğlenceli hale de getiren lifebox, fotoğrafta sevmediğiniz kişinin fotoğrafını animasyonla kesiyor hatta yakıyor. Daha önce kullanıcılarına yapay zeka teknolojisiyle akıllı albüm oluşturma seçeneği sunan lifebox, şimdi bu özelliğe istenmeyen fotoğrafları silme ya da gizleme seçeneklerini de ekledi.


Kullanıcılar seçtikleri kişi, nesne veya yer fotoğraflarını tek tuşla çöp kutusuna gönderecekleri gibi, dilerlerse bu fotoğrafları ‘gizli' bir klasör altında da saklayabilecekler. Silinen fotoğraflar kullanıcının kararını değiştirme ihtimaline karşı 30 gün süreyle çöp kutusunda tutulacak. Bu süre zarfında geri yüklenmeyen içerikler 30'uncu günün sonunda cihazdan tamamen silinecek.



Fotoğraflara eğlenceli sticker'lar


lifebox'a eklenen bir diğer özellik ise 'eğlen' butonu oldu. Kullanıcılar bu butonla diledikleri fotoğrafa animasyon ve sticker ekleme imkanı bulacak. ‘Eğlen' butonundan tüm lifebox kullanıcıları ücretsiz faydalanacağı belirtilirken, silme ve gizleme özelliklerinden ise uygulamada yüz ve nesne gruplama özelliğini açan kullanıcılar yararlanabilecek. Yüz ve nesne gruplama özelliği, standart kullanıcılar için lifebox'a yükledikleri ilk 100 fotoğraf için geçerli olacak.

BUGÜN NELER OLDU?

GERİ BİLDİRİM

Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.