SPOR - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 12:08

Red Bull Cliff Diving’in Dublin etabında seyirci rekoru kırıldı

A
A
A
Red Bull Cliff Diving’in Dublin etabında seyirci rekoru kırıldı

Dünyanın en prestijli atlayış serilerinden Red Bull Cliff Diving’de 2019’un ikinci durağı İrlanda’da gerçekleştirildi.

Dünyanın en prestijli atlayış serilerinden Red Bull Cliff Diving’de 2019’un ikinci durağı İrlanda’da gerçekleştirildi. İlk kez Dublin’de yapılan ve 145 binle rekor sayıda izleyicinin takip ettiği yarış nefes kesti. Erkeklerde Romen Constantin Popovici, tarihin en yakın farkla geçen mücadelesinde Gary Hunt’un 5 yarışlık galibiyet serisini sonlandırdı. Kadınlarda ise geçen yılın şampiyonu Avustralyalı Rhiannan Iffland yine kazanan oldu.



Sivri ve yüksekliği 30 metreyi bulan kayalıklardan serin sulara atlayan sporcuların adresi Red Bull Cliff Diving’de ikinci durak İrlanda’ydı. Bu yıl 11’inci kez düzenlenen ve rekabetiyle nefesleri kesen şampiyonada sporcular ilk kez Dublin’de mücadele etti. 145 bin kişinin yerinden izleyerek rekor kırdığı, kıyasıya rekabetinin yanı sıra görsel açıdan da büyük bir şölen sunan yarışın İrlanda şampiyonları erkeklerde Constantin Popovici, kadınlarda ise Avustralyalı Rhiannan Iffland oldu.


Toplamda yedi yarıştan oluşan şampiyonanın Dublin ayağında mutlu sona olan Romen Popovici, Gary Hunt’ın 5 yarışlık galibiyet serisini de sona erdirmiş oldu. Sezonun açılış yarışı olan Filipinler’de ikinci sırayı elde eden Popovici, kariyerinin ikinci birinciliğine Red Bull Cliff Diving tarihinin en yakın farkı olan 1.85 puan farkla uzandı. Dublin’de erkeklerde Hunt ikinci, ABD’li David Colturi ise üçüncü oldu.


Kadınlarda ise beklenen sonuç ortaya çıktı. Son şampiyonu Iffland, Filipinler’de olduğu gibi podyumun en üst basamağına çıktı. Avusturalyalı sporcuyu, Kanadalı Lysanne Richard ve Meksikalı Adriana Jimenez takip etti.


Bu sonuçla Britanyalı Gary Hunt, erkeklerde 200 puanla şampiyona liderliğini korurken, Rhiannan Iffland da aynı puanla kadınlarda zirvede yer aldı. Red Bull Cliff Diving, 2 Haziran’da İtalya’da Polignanı a Mare’de devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de ortaya çıktı, "dron" ile görüntülendi: Kızıl tuygun çiftçilerin dostu oldu Kırıkkale’de, nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi olarak bilinen yırtıcı kuş "kızıl tuygun", dron ile görüntülendi. Saz delicesinin görüldüğü bölgede çiftçilik yapan Emre Doğan, "Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz" dedi. Kırıkkale’de ’saz delicesi’ olarak da bilinen yırtıcı kuş kızıl tuygun, Kızılırmak nehrinin beslediği Kapulukaya Barajı kıyısındaki tarım arazileri üzerinde dron ile görüntülendi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi, genellikle sazlık ve sulak alanlarda görülüyor. Saz delicesi, tarım arazilerindeki sürüngen, böcek, fare ve küçük memeliler ve kuşlar dahil olmak diğer birçok etçil hayvan gibi leşle de beslenebiliyor. Tarım arazilerinde bulunan ve mahsullere zarar veren farelerle de beslenen saz delicesi, çiftçilerin dostu durumuna geldi. Karakeçili ilçesinde çiftçilik yapan Emre Doğan (30), İHA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım arazisinde çalışırken kendilerine moral ve motivasyon sağladığını belirterek, keyifli çalışma ortamı oluşturduklarını söyledi. Doğan, "Burası onların evi bizim de ekmek kapımız. Burada avlanıyorlar, besleniyorlar. Biz de burada çalışıyoruz, çalışırken de arkadaşlık ediyorlar. Biz de kendileri hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz. Fareler mahsullerimize zarar veriyor, onlarda bize yardımcı oluyor. Doğanın dengesi gereği" dedi. Kırıkkale Valiliğinin teklifi ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün oluruyla, sulak alanların korunması yönetmeliği çerçevesinde 30 Ocak 2024 tarihinde mahalli öneme haiz Çeşnigir sulak alan olarak ilan edildiği bildirildi. Bin 213 hektar büyüklüğünde olan Çeşnigir sulak alanı, göçmen su kuşlarına da ev sahipliği yapıyor.