GENEL - 22 Haziran 2022 Çarşamba 09:16

Sağlık ocağı ile Afrika’da Şehit Ömer Halis Demir adı yaşatılıyor

A
A
A
Sağlık ocağı ile Afrika’da Şehit Ömer Halis Demir adı yaşatılıyor

Şefkat Eli Derneği, Afrika’nın Çad ülkesinde açtığı sağlık ocağında Şehit Ömer Halis Demir’in adını yaşatıyor.

Şefkat Eli Derneği, Afrika’nın Çad ülkesinde açtığı sağlık ocağında Şehit Ömer Halis Demir’in adını yaşatıyor.



Afrika’nın Çad ülkesine, Şehit Ömer Halis Demir adına yapılan sağlık ocağının açılışı gerçekleşti. Afrika’daki ihtiyacı olan insanların sağlık haklarından yararlanabilmeleri adına Şehit Ömer Halis Demir adı verilen sağlık ocağı ile yardımcı olunuyor. Dernek, bu hizmeti ile Afrika’daki vatandaşlara sağlık konusunda yardımcı oluyor.



Yapılan çalışmalar hakkında şu bilgiler verdi:


Çad ülkesinde, 6 odalı 26 bin kişiye verilecek olan sağlık hizmeti için sağlık ocağı açıldı. Afrika’da açılan sağlık ocağı ile birlikte bütün Afrikalı vatandaşlar, sağlık hizmetinden faydalanabiliyor. Şefkat Eli Derneği, Afrika’daki tüm vatandaşlara yardımcı olmaya ve sağlık konusunda onlara destek olmayı planlıyor. Özellikle sağlık konusunda yardıma muhtaç olan Afrikalı vatandaşlar sağlık ocağının açılması ile birlikte sevinç yaşadı.



6 odalı sağlık ocağı hizmette


Şehit Ömer Halis Demir Sağlık Ocağı toplamda 225 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. 6 odalı olarak açılan sağlık ocağı Afrika’da yardıma muhtaç olan ve sağlık hizmetine gereksinim duyan vatandaşlara hizmet sunmaya başlayacak. Sağlık ocağında hastaların genel durumu ile alakalı muayene hizmetleri ve tedavi hizmetleri sunulacak.


Yeterli düzeyde olmaya çalışılan sağlık ocağı Afrikalı vatandaşlar için sağlık haklarını da beraberinde getiriyor. Hastalarla alakalı muayeneler yapıldıktan sonra ise hastalar gerekli alanlara sevk edilerek tamamen hijyenik şekilde gerekli alanlara yönlendirilecek. Şefkat Eli Derneği öncülüğünde başlatılan hizmet, pek çok Afrikalı vatandaşların yüzünü güldürdü.



Sağlık ocağında eczane hizmeti


Afrika’daki vatandaşların ilaçları kolay temin edebilmesi adına dernek tarafından eczanelerin açılması da düşünüldü. Sağlık ocağının içerisinde muayeneler haricinde acil odası ve doğumhane gibi odalar da var. Eczane hizmetiyle birlikte doktorların verdiği ilaçları kısa süre içerisinde çabucak temin etmek de mümkün hale geliyor.



Sağlık ocağının içerisinde doktorların rahat etmesi adına, onların dinlenebileceği özel odalar da bulunuyor. Hastalar için de ayrı olarak özel bir bekletme odası da mevcut. Dernek, burada doktorlar ve gelen hastalar için her detayı düşündü. Dernek sağlık ocakları ile en iyi hizmete sunmaya hazırlanıyor. Ayrıca sağlık ocaklarının dışında da dernek, farklı ve yeni yardım kampanyalarına da imza atmak için hazırlıklar yapmaya devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Seymenli çocuklara park müjdesi Yeşil alan sayısının artırıldığı Başiskele’de, Seymen Mahallesi Başarı Sokak’taki 2 bin metrekarelik alana park inşa ediliyor. Basketbol, voleybol ve tenis sahalarının bulunacağı park, çocuklar ve gençlerin tüm ihtiyacını karşılayacak. Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bir yanda park ve bahçelerin, millet bahçelerinin, mesire alanları gibi yeşil alanların bakım onarım, çim biçme, yabani ot temizleme ve mıntıka temizliğini gerçekleştirirken; diğer anda ilçeye yeni parklar kazandırıyor. Bu kapsamda, Seymen Mahallesi Başarı Sokak üzerindeki 2 bin metrekarelik alana yeni park yapılıyor. Parkta basketbol, voleybol ve tenis oynanabilecek saha, 2 kameriye, çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve otopark alanları yer alacak. Tamamlandığında yalnızca çocuklar ve gençlerin değil, yeşil alanıyla büyüklerin de nefes alacağı park, bölge sakinlerinin büyük ihtiyacını karşılayacak. Seymen Mahallesinde yapımı devam eden park çalışmalarını yerinde inceleyen Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Başiskele’mizde güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Bu sosyal alanımızı en kısa zamanda tamamlayıp genç kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Geleceğimizin hazinesi olarak gördüğümüz çocuklarımız ve gençlerimiz için nice güzel işleri ve eserleri kentimize kazandırmayı sürdüreceğiz" dedi Öte yandan, belediye ekipleri Döngel Mahallesi’nde Kadife Çiçeği ve Elmas Hanım Sokak arasında kalan çocuk oyun parkını, oyun grupları ve zeminiyle birlikte baştan sona yeniledi. Daha güvenli, konforlu ve eğlenceli hale getirilen park rengarenk görüntüsüyle çocukları şimdiden cezbetmeye başladı.