GENEL - 13 Ağustos 2019 Salı 11:57

Sakal bakımı hakkında doğru bilinen yanlışlar

A
A
A
Sakal bakımı hakkında doğru bilinen yanlışlar

Sakal bakımında doğru bilinen yanlışlar paylaşıldı.

Sakal bakımında doğru bilinen yanlışlar paylaşıldı. Sakal taranmasında plastik tarak kullanımının sakala zarar verdiği bilgisi verildi.


Erkeklerin tarz oluşturmada sakala önem veriyor. Sakallarının daha bakımlı görünmesini amaçlayan erkekler çeşitli yöntemler kullanıyor. Bu yöntemlerin bazıları işe yarıyor bazıları ise yaramıyor. Saat ve gözlüğün ardından son dönemlerde erkeklerin yeni tutkusu haline dönüşen sakal ve bakımıyla ilgili tüm ihtiyaçları karşılayan e-ticaret platformu sakalbaba.com, sakal bakımında doğru bilinen yanlışları sıraladı.


Sakal bakımında uygulanan yanlış metodlar şu şekilde paylaşıldı:


“Plastik tarak kullanmak


Sakal bakımı denildiğinde akla ilk gelen uygulama tarama işlemidir. Tarak seçimi yaparken en çok yapılan hata plastik tarak kullanmaktır. Plastik taraklar sakalların elektriklenmesine yol açar. Elektriklenen sakal gürlüğünü kaybeder ve kökleri zaman içerisinde zarar görür. Bu sebeple çelik veya ahşap yapımı taraklar tercih edilmelidir.


Sakalları gelişigüzel taramak


Sakal bakımında bir diğer önemli unsur tarama şeklidir. Sakalın gelişigüzel taranması doğru bilinen yanlışlardan biridir. Sakalların taranış yönü her zaman aynı yönde olmalıdır. Aksi takdirde sakal veya bıyıklar dağınık veya seyrek gözükebilir. Aynı yöne doğru tarayacağınız sakallar daha gür ve bütün halde görünecektir.


Sakalları hızlı taramak


Nazikçe ve çekiştirmeden taramak sakalın kırılmasını önler. Hızlı tarama ve baskı uygulama gibi işlemler, sakal zaman içerisinde matlaşmasına neden olur ve sakal gürlüğünü kaybeder.


Sakalı düzenli olarak yıkamamak


Doğru bilinen bir diğer yanlış ise sakalın düzenli yıkanmasının gerekli olmadığıdır. Düzenli olarak yıkanan sakal hem beslenir hem de gürleşir. Sakalın nemli kalması kökleri besler. Bu besleme sonucunda da sakal canlı ve parlak gözükür. Bu işlem düzenli olarak uygulanmalıdır.


Saç şampuanı kullanmak


Saçın yapısına göre sakalın yapısı farklıdır. Bu yüzden saç yıkamada tercih edilen şampuanı kullanmak sakallara zarar vererek beslenmesini önler. Beslenemeyen sakal ise seyrekleşir. Özel sakal şampuanları içerisinde bulunan vitaminler sayesinde sakalınızın ihtiyacı olan vitaminleri karşılayacaktır.


Sakal şekillendiricisi kullanmamak


Sakalı sabit tutabilmek için piyasada bulunan şekillendiricilerin sadece sakal ürünü olmasına dikkat edilmelidir. Sakal veya bıyık bakımı için özel üretilen ürünler kullanılmalıdır.


Ürün seçimi dikkat etmemek


Ürün seçiminde çok dikkatli olun. Sakal ve bıyık bakımında yapılan en büyük yanlış içerisinde paraben, sülfat, vazelin, tuz vb. kimyasalları içeren ürünleri kullanmaktır. Kullanılan ürünlerin saç ürünü değil, yalnızca sakal ve bıyık ürünü olduğundan emin olun. Sakal bakımı için özel üretilen ürünler kırılma, yıpranma gibi olumsuz durumları iyileştirme imkanı sunar. Doğru kullanım ile birleştiğinde doğru ürünler sakallarınızın canlanmasına yardımcı olur."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de ragbi heyecanı Okul Sporları Ragbi Yıldızlar Grup Birinciliği için 18 ilden Kayseri’ye gelen 69 takım zirve mücadelesinde ter döktü. Okul Sporları Ragbi Yıldızlar Grup Birinciliği müsabakalarında 18 ilden Kayseri’ye gelen 38’i erkek, 31’i kız olmak üzere 69 takım zirve için ter döktü. Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı ve kıran kırana yarışla geçen müsabakalarda grup birinciliği elde edecek olan takımlar, Türkiye birinciliği için karşılaşmaya çıkacak. Müsabakaların açılış seremonisinde konuşan Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; “Gençlerimizin gelişmekte olan ragbi branşındaki heyecanını ve katılımını, ülke genelindeki altyapıya çok sevindik. Özellikle sporun tabana yayılmasında büyük mücadelesi olan bakanlığımızın, okul sporlarında da yoğun katılımlarla ülke gençlerinin spor yönelmesini sağlayan ve böyle gelişmekte olan sporlardaki müsabakalara yoğun katılımın olması bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bu alanda emek veren değerli öğretmenlerimize ve antrenörlerimize teşekkür ediyoruz. Ülkemizde yapılmayan branşın olmaması, ülke sporunun siz değerli gençlerle gelecek vaat etmesi ve geçmişten bu tarafa yetenekleri ile kendi ispat etmiş Türk gençliğinin birçok branştaki başarısını görüyoruz” ifadelerini kullandı. "Kayserimiz spor şehridir" Okul sporlarının önemine değinen Kabakcı; “Okul sporlarının da özellikle sporun alt yapı oluşturması ve tabana yayılma olgusunu en iyi şekilde yansıtması anlamında çok önemsiyor ve katılımları destekliyoruz. Kayserimiz spor şehridir. 2024 yılında da Avrupa spor şehri olmuştur. İnşallah geleceğin sporcularını yetiştirmekte başta Kayseri olmak üzere ülkemizin tüm şehirlerinde gençlerimizin sporcu altyapısı ile büyük şampiyonlarda ve olimpiyatlarda sizleri göreceğimiz kanaatimiz her zaman mevcuttur. Bu heyecanla koşturuyoruz” dedi.