EKONOMİ - 08 Mart 2018 Perşembe 16:27

Samsung ve Boreas, Türkiye iklimlendirme sektörünün mühendis kadınlarını buluşturdu

A
A
A
Samsung ve Boreas, Türkiye iklimlendirme sektörünün mühendis kadınlarını buluşturdu

Boreas ve Samsung firmaları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘İklimlendirme sektörünün mühendis kadınları konuşuyor’ adlı panel organize etti.

Boreas ve Samsung firmaları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘İklimlendirme sektörünün mühendis kadınları konuşuyor’ adlı panel organize etti.



8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Boreas ve Samsung firmaları ‘İklimlendirme sektörünün mühendis kadınları konuşuyor’ adlı panel düzenledi. Panelde Samsung Sistem Klima Ülke Müdürü Okan Tutcu, Açık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Açık, FNP Mühendislik’ten Filiz Pehlivan, Polimeks İnşaat’tan Elif Çalımlı, Çevre Yapı İnşaat’tan Esra Kendüzler, Metta Proje’den Özlem Açıkgöz, AE Arma Elektropanç’dan Ayten Demirtaş ve Essa Mekanik’den Esma Sarıaslan Divrikli konuşmacı olarak yer aldı. Panelde kadınların kadınlar gününün tarihi ve iş dünyasında kadının önemi anlatıldı. Açılış konuşmasının Boreas A.Ş. Pazarlama Müdür Ezgi Temocin ile Samsung Sistem Klima Ülke Müdürü Okan Tutcu’nun yaptığı panelde 300’den fazla katılımcı yer aldı.



Esma Sarıaslan Divrikli: “Kadınları mühendislikte daha fazla görmek istiyoruz”


28 yıldır kendi firması olduğunu söyleyen Esma Sarıaslan Divrikli, “Essa Mekanik Mühendislik firmasının sahibiyim. Sektörümüzde ilk defa böyle bir oluşum söz konusu. Bu nedenle çok heyecanlıyız. Bunların çok daha fazla olması lazım. Sektörde kadın sayısı az. Daha fazla olursa daha güçlü hissedeceğiz kendimizi. Erkeklerin çok olduğu bir meslek dalı. Zihinsel gücümüzle yaptığımız bir mesleğimiz var. Bedensel bir güce ihtiyacımız yok. Bu meslekte kadınları daha fazla görmek istiyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günüdür. Anma günü değil” diye konuştu.


Türkiye’de kadının olmanın zor olduğunu vurgulayan Ayten Demirtaş, “Ben şantiyeciyim. Şantiyede kadın olmak biraz daha zor. Bütün kadınların yaşadığı zorluklar var. Hepsinin ayrı zorlukları var” dedi.



Elif Çalımlı: “Kadınlar en az erkekler kadar iyi yapar”


28 yıldır bu sektörde olduğunun altını çizen Elif Çalımlı, “Makine mühendisiyim. Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Kadınlar, ekonomide ne yazık ki erkeklerin bir adım gerisinden geliyor. Bütün dünyada böyle. Artık çağımız teknoloji çağı. Beyin gücü olan ülkeler ayakta kalıyor. Türkiye’de yarı potansiyelini kadınlar oluşturuyor. Üretim ve ekonominin dışında olmaması lazım. Bizler meslekte çok azız. Kadınlar mühendis, mimar olabilir. En az erkekler kadınlar kadar iyi yapalar. Bu panel için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Esra Kendüzler: “Böyle panellere ihtiyacımız var”


Kadınlar gününün önemine değinen Esra Kendüzler, “Ülkemizde ve dünyada kadınlar ne kadar değer verilmesi gerektiğini biliyorsunuz. Kendini ispat edememiş kadınlarımıza öncü olmak adına böyle panellere ihtiyacımız var. Samsung ve Boreas firmasına teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.


Özlem Açıkgöz de kadınlar Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Güne katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Bu güne güzel değil, her gün inşallah kadınların değeri bilinir” diye konuştu.



Yüksel Açık: “Kızların makine mühendisliğini tercih etmesinde farkındalık yapmak istiyoruz”


Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün 107 yıl önce başlayan bir hareket olduğunu ifade eden Yüksel Açık, “Benim de son derece katıldığım bir görüş. Tüm kadınlar zaten emekçidir. Panelle ilgili Boreas ve Samsung firmaları bir araya geldik. İklimlendirme sektöründe farkındalık yapmak istedik. İklimlendirme sektöründe erkek egemenlik bir yapı olduğunu görüyoruz. Ben de kadın mühendislerin etkinliğini artırmasını istiyorum. Daha fazla kalite, estetik ve etik anlayış getirmekle ilgili kadın mühendislerimizin sayısını artırmak istiyoruz. Daha çok kız öğrencilerin makine mühendisliği bölümlerini tercih etmede farkındalık yapmak istiyoruz. Panele gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Okan Tutcu: “Boreas ile farkındalık yapmak istedik”


Boreas firması ile sektörde kadınlar sayısını artırmaya yönelik farkındalık yapmak istediklerini belirten Okan Tutcu, “Makine mühendisiyim. İzmir doğumluyum. İstanbul Teknik Üniversitesi makine fakültesi mezunuyum. Mühendis olduğunuz için fakülteye girince kadın oranı sınıfınızda çok fazla olmuyor. İklimlendirme mühendisliği sektöründe kadın oranının ne kadar aşağıda olduğunu gördük. Boreas ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin bir kıvılcım olmasını arzu ediyoruz. Sektörümüze kadınların ilgisi daha fazla olacak bundan sonra. Biz sadece kadın katılımcılar olsun istemedik. Kadın ve erkeklerin yer almasını istedik. Bizim sektörümüzde kadının değerine dikkat çekmiş olacağız” dedi.


Filiz Pehlivan ise Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ve panelin önemine değindi. Meslek örgütleri içinde kadınların daha aktif görev almaları gerektiğini vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Başkan Akın su ve Sürdürülebilirlik zirvesinde konuştu Balıkesir’de düzenlenen Su ve Sürdürülebilirlik Zirvesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın konuşma yaptı. Başkan Akın, Su ve Sürdürülebilirlik Zirvesi’nde “tasarruf”, “verimlilik” ve “sürdürülebilirlik” konularına ilişkin önemli mesajlar verirken, “Hakkını vere vere sürdürülebilir, tasarruflu, verimli bir belediyecilik ile suyu verimli, ekonomik kullanan bir anlayışı Balıkesir’imizde inşa edeceğiz” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “tasarruf”, “verimlilik” ve “sürdürülebilirlik” konularında önemli mesajlar verdi. Büyükşehir Belediyesi’ni devraldıktan sonra ele aldıkları ilk konunun suyun verimli kullanımı olduğunu söyleyen Başkan Akın, “Su konusunda dünyanın her yerinde maalesef büyük bir sıkıntı var. Sıkıntı ne? Vahşi sulama. Aynı şey Balıkesir’imizde de geçerli. Bunun dünyadaki uygulamalarını inceledik. Daha öncesinde de çalışmıştık; ne yapabiliriz diye. Ve bir hedef belirlemiştik, bu hedef ışığında ilerliyoruz, ilerlemeye de devam edeceğiz” dedi. Tarımda vahşi sulamanın sona erdirilmesi konusunda önlemler aldıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Akın, bunun yerine damlama sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya yönelik yatırım yapacaklarını söyledi. Bu kapsamda vahşi sulamanın yapıldığı tarlalarda, çiftçilere damlama sulama borusu hediye edeceklerini belirten Akın, “Bu aslında çiftçinin bize hediyesi” dedi. Büyükşehir olarak kısa süre içerisinde su yönetimi noktasında önemli adımlar atacaklarını ifade eden Başkan Akın, “Suyun kaynağından itibaren en son noktaya kadar olan gidişatın verimli olması üzerine çalışmaları başlattık” açıklamasında bulundu. ‘Tasarruf öncelikli model’ Gri su kullanımı önemsediklerini vurgulayan Başkan Ahmet Akın, “Yağmur sularından ve atık sulardan elde edilen gri suyu ve bunun enerjiye dönüşümünü önemsiyoruz. Bunlar üzerine tasarruf öncelikli bir çalışma modeli başlattık. Konuyla ilgili çok değerli hocalarımızdan destek ve yardım alıyoruz” dedi. ‘Verimli belediyecilik’ “Sürdürülebilirlik kavramını gerçek anlamda yüreğimize, hayatımıza işledik” diyen Başkan Ahmet Akın, her şeyin sürdürülebilirlik adı altında ele alınmasının, bu kavramın değerini ucuzlattığını söyledi. Başkan Akın, “Hakkını vere vere sürdürülebilir, tasarruflu, verimli bir belediyecilik ile suyu verimli, ekonomik kullanan bir anlayışı Balıkesir’imizde inşa edeceğiz” açıklamasında bulundu.
İstanbul Hutbede yapılan duaya tepki gösteren genç, Atatürk’e hakaretten 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı Gayrettepe’de cuma namazı sırasında Atatürk’e dua edilmesine tepki gösterip Atatürk’e ve imama hakaret eden şahıs, 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı. Gayrettepe’de bulunan bir camide 10 Kasım 2023 günü Mustafa Kemal Atatürk’e ve Atatürk için dua eden imama hakaret eden A.B.’nin yargılanmasına devam edildi. Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı. "Puşt kelimesini güvenilmez manasında kullandım" Duruşmada esasa ilişkin savunma yapması için söz verilen A.B., “Attığım bir kaç tweet ekran görüntüsü alınmış ama bunların atıldığına dair bir kanıt yok. Hakkımda atmadığım bir çok tweet var. ’Sinkaf ederim’ tweeti atmadığımı belirtmek istiyorum. Puşt kelimesini hakaret etmek amacıyla değil, güvenilmez manasında kullanmıştım. Ceza alacağım bir husus görmüyorum. Video çektim. İslamiyet’e göre inançsız ölen bir kişinin arkasından dua edilmemesi gerekir. Beraatımı talep ediyorum” dedi. “Daha fazla ne ceza verilebilir bilmiyorum” Son sözü sorulan şahıs, “2 ay cezaevinde tek başıma kaldım. Bu eylemim için yeterince ceza aldığımı düşünmekteyim. Daha fazla ne ceza verilebilir bilmiyorum. Beratımı talep ediyorum” dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, A.B.’yi "Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı.
Ankara Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: “Sözler tutulsun, mülakat kaldırılsın” Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kamuya personel alımlarında mülakat yapılmasına ilişkin, “Sözler tutulsun, mülakat kaldırılsın” dedi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kaldırılacağı açıklanan ancak uygulanmaya devam edilen sözlü sınavların (mülakat) devlet memuru olacaklar ile mevcut kamu görevlilerinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında can yakmaya, emekleri zayi etmeye devam ettiğini söyledi. Yazgan, bir an önce mülakatların kaldırılarak, adayların girdikleri yazılı sınav sonucuna göre atamalarının yapılması gerektiğini dile getirdi. Mülakatın emeklerin zayi olmasına ve idareye karşı güvenin azalmasına sebep olduğunu ifade eden Yazgan, “Ülkemizin kritik bir süreçten geçerken ihtiyaç duyduğu, süreç sonrası uygulamadan kaldırılacağı açıklanarak uygulamaya konulan mülakat sisteminin halen kaldırılmamasının yol açtığı hak kayıpları ve huzursuzluk her geçen gün daha da artıyor. Kamuya atama bekleyen memur adayları ile mevcut kamu görevlileri, bir an önce mülakat sisteminden vazgeçilmesini ve insanların bilgiye dayalı sınavlarda aldıkları puana göre değerlendirmelerin yapılmasını istiyor” ifadelerini kullandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan görevde yükselme sınavından örnek veren Yazgan, 62 kişinin yazılı sınavda 85 ve üzeri puan almasına karşın mülakatta düşük puan alarak atanamadığını belirtti. Yusuf Yazgan, “Yazılı sınavda 98.72 puan alan adaylar, mülakatta 64, 65, 55 puan verilerek eleniyor ve atanması gerçekleşmiyor. İki sınav arasında bu kadar farkın olması, liyakat beklentisi içindeki insanlarda hayal kırıklığına yol açıyor. Demek ki bu iki sınavdan birisinde sorun var. Bu sorunu, bu şaibeyi kaldırmak için yapılması gereken tek şey mülakatı kaldırmak, bilgiye dayalı yazılı sınav sonucuna göre atamaları gerçekleştirmek” şeklinde konuştu.