EĞİTİM - 13 Eylül 2021 Pazartesi 13:37

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ‘siber güvenlik lisesi’nin eğitim öğretim açılış törenine katıldı

A
A
A
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ‘siber güvenlik lisesi’nin eğitim öğretim açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, siber güvenlik ağırlıklı eğitim veren Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2021-2022 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Burada öğrenciler hitap eden Demir, “Sizler siber akıncılarımız, geleceğin akınlarını inşallah hep beraber yapacağız” dedi.


Siber güvenlik ağırlıklı, bilişim teknolojileri ve ağ işletmenliği gibi dallarda eğitim veren Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 eğitim öğretim yılı açılış töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu ile öğrenciler katıldı.


Törende konuşma yapan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Güvenlik ve savunma bir ülkenin savunması için çok amaçlı bir kavramdır şu an bunun başında siber dünya geliyor. Sizler siber akıncılarımız, sizlere gerekli teçhizatı donatımı ve eğitimi verecek yapı burada. Sizlerin de bileğinize ve zekanıza kuvvet, geleceğin akınlarını inşallah hep beraber yapacağız. 3-4 sene sonra siz çok aranan elemanlar olacaksınız. Tabii ki üniversiteye gitme idealiniz olur fakat şunu unutmayın burada kazanacağınız yetenekler sizleri gelecekte ihtiyaç duyulan elemanlara dönüştürecek. Belki bir kısmınız üniversiteye gitme ihtiyacı bile hissetmeden çok başarılı işler yapacak, belki şirketler kuracak, ve belki çok büyük şirketlerde çalışacaksınız. Burası geleceğe şimdiden açılan bir kapı olacak. Bizler de bu yolda sizlerle beraber yürümeye and içtik ve çalışacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."