GENEL - 03 Mayıs 2019 Cuma 15:41

Şefkat Eli’nden Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve zekat yardımı

A
A
A
Şefkat Eli’nden Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve zekat yardımı

Şefkat Eli insani Yardım Derneği Başkanı Recep Karakaya, Ramazan ayı öncesi maddi durumu iyi olmayan ailelere "Ramazan Paylaşınca Güzel" sloganıyla yurt içinde gıda yardımı ve zekat bağışları ulaştırıldığını duyurdu.

Şefkat Eli insani Yardım Derneği Başkanı Recep Karakaya, Ramazan ayı öncesi maddi durumu iyi olmayan ailelere "Ramazan Paylaşınca Güzel" sloganıyla yurt içinde gıda yardımı ve zekat bağışları ulaştırıldığını duyurdu.


Türk sivil toplum kuruluşu Şefkat Eli insani Yardım Derneği Başkanı Recep Karakaya yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayı öncesi yapılan yardımların ihtiyaç sahipleri tarafından sevinçle karşılandığını bildirdi. Karakaya açıklamasında, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirtti.


Karakaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yardım çalışmaları kapmasında "Ramazan Paylaşınca Güzel" sloganıyla dünyanın ve Türkiye’mizin dört bir yanında yardıma muhtaç Müslümanların yanında olacağız. Afrika’da Arakanda, Yemen’de, Suriye’de, Filistin ve Gazze’de ihtiyaç sahiplerine Ramazan-ı Şerif ayı boyunca hayırseverlerin desteklerini ve yardımlarını ulaştırılmaya devam edeceğiz. Kumanya dağıtımları gerçekleştirilecek, iftar sofraları kurulacak, fitre, fidye ve zekat dağıtımları gerçekleştirilecek, yapılan bütün bağışlar cinsine uygun şekilde fıkıh kuralları çerçevesi içerisinde değerlendirilecek.


Kumanya bedelini 100 lira


Hayırseverlerin, bağışları ile ramazan çalışmalarını başlatan Şefkat Eli Dünyanın dört bir yanında kuracağı iftar sofralarında Müslümanları bir araya getirecek. Kumanya bedelini 100 lira, iftar bedelini de 15 lira olarak belirledi. Hayır sahipleri bağışlarını, başta online olmak üzere sefkateliderneği. org.tr üzerinden birçok yolla derneğe ulaştırabilecekler.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.