GENEL - 22 Haziran 2022 Çarşamba 11:44

Şehit Sercan Baş’ın Kağıthane’deki baba ocağı bayraklarla donatıldı

A
A
A
Şehit Sercan Baş’ın Kağıthane’deki baba ocağı bayraklarla donatıldı

Pençe-Kilit Operasyonu sırasında teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş’ın acı haberi Kağıthane’de bulunan baba ocağına ulaştı.

Pençe-Kilit Operasyonu sırasında teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş’ın acı haberi Kağıthane’de bulunan baba ocağına ulaştı. Şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.


Pençe- Kilit Operasyonu bölgesine terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş (26) şehit olmuştu. Şehidin acı haberi Kağıthane Şirintepe Mahallesi’nde bulunan baba ocağına ulaştı. Şehidin baba ocağı Şirintepe Mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş, yarın öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazına müteakip Edirnekapı Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlanacak.



“Helalleşip gitmişti”


Şehit Piyade Uzman Çavuş’u bir ay önce gördüğünü ve giderken helallik istediğini dile getiren şehidin aile dostu Mustafa Gürsoy, “Başımız sağ olsun. Ne diyebiliriz ki, üzgünüz. Ben en yakın aile dostlarıyım. Hain bir saldırı sonucu şehit olmuş. Çok iyi ve sevecen, cana yakın biriydi. Allah rahmet eylesin. En son bir ay olmuştu onu göreli. Çay içmiştik beraber. Helalleşip gitmişti. Allah rahmet eylesin. Yarın Edirnekapı Şehitliği’ne defnedeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.