SPOR - 23 Kasım 2021 Salı 16:53

Sergen Yalçın: “Prestij için oynayacağız”

A
A
A
Sergen Yalçın: “Prestij için oynayacağız”

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, yarın oynanacak olan Ajax maçı öncesinde grupta hedefleri olmamasına karşın mücadeleye ciddi baktıklarını söyleyerek, “Grupta kalan 2 maçımızı da kazanmak için sahaya çıkacağız” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, yarın oynanacak olan Ajax maçı öncesinde grupta hedefleri olmamasına karşın mücadeleye ciddi baktıklarını söyleyerek, “Grupta kalan 2 maçımızı da kazanmak için sahaya çıkacağız” dedi.


UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Ajax’ı konuk edecek olan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Oynanan 4 maç sonunda istenilen noktada olmadıklarını ifade eden Sergen Yalçın, “Hepimizin heyecanlı olduğu, ‘acaba’ dediğimiz bu grupta, ‘bir şeyler yapabilir miyiz’, ‘nasıl pozisyon alırız’ diye plan yaptığımızı düşündüğümüz grupta oynanan 4 maç sonunda şu anda istediğimiz sonuçları alamayıp hedefsiz duruma düştük. Kalan iki mücadele camia için, ülke puanı için, prestij için oynayacağımız maç haline geldi. Hedefleri ne kadar yukarıya koyarsanız hayal kırıklıkları da o kadar büyük olur, o yüzden çok fazla hayal kırıklığı yaşamamak lazım. Önemli nedenler yaşadık, sakatlıklar bizi grupta sıkıntıya soktu, şans faktörünü de ortaya koyarsak, belki iki maçı kazanabilirdik. Bireysel hatalar ve basit goller istediğimiz yerde olmamızı engelledi. Yarın da zor bir takıma karşı oynayacağız. Takım olarak iyi durumda değiliz. Hem lig hem de Avrupa’da aldığımız sonuçlar beklentinin altında kaldı. Camianın beklentisinin uzağındayız ve bunun farkındayız. Amacımız inişin önünü kesmek ve bir an evvel camiayı olması gereken yere döndürmek. Bu biraz zaman alacak, belli bir süreç gerektirecek gibi gözüküyor. Oyunculardan sürekli aynı performansı alamayabiliriz. Doğal olarak onlar da maç yapıyor, zaman zaman performans düşebilir. Bunun uzun olması bizi zora sokuyor. Bir süre bu olabilir ama süre uzadığında takım olarak bizi sıkıntıya sokuyor” ifadelerini kullandı.



“Sonuçlar her tarafa yansıyor”


Alanyaspor maçı öncesinde de yaklaşık 1,5 aydır kötü görüntü verdiklerini söyleyen Sergen Yalçın, “Sonuç anlamında karşılığını alamamamız, doğal olarak oyuncuların motivasyonunu düşürüyor ve psikolojik olarak bizi aşağı çekiyor. Bu durum her tarafa yansıyor. Oyuncu, teknik heyet, tesis personeli... İşin gereği bahane üretmek değil, bir an evvel çözüm üretmek. Beşiktaş 100 yılı aşkındır var olan bir camia. Her zaman düştüğü yerden kalkmıştır. Böyle durumlar yaşanabilir, tekrar ayağa kalkmak bizim elimizde. Bunu yapabileceğimizi düşünüyorum, yapabilecek gücümüz ve oyuncu kalitemiz var. Her şeye sahibiz. Umarım yarınla beraber hafta sonunda da oynayacağımız lig maçıyla yavaş yavaş normalleşme sürecine girmek istiyoruz. Bu gidişat böyle devam edemez. Birlikte hareket edip oyuncularımızla beraber, taraftarlarımızla, yönetimimizle bu sıkıntının altından kalkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.


Oyuncuların saha içinde tartışmaya girmesiyle ilgili de konuşan Yalçın, “İşler iyi gitmediği zaman doğal olarak oyun içinde tartışmalar oluyor. Oyun içindeki tartışmaların ben çok da olmaması gerektiğini düşünmüyorum. Tartışabilirler, birbirlerine pozisyonu anlatabilirler, çok hararetli olmadıktan sonra, ikili diyaloğa girmedikten sonra, önemli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçlar ve oyunların herkes farkında, oyuncular da farkında, biz de farkındayız. Onlar da üzülüyor. Uzun süre oldu, 2 aydır bu sıkıntının içindeyiz, toparlanmamız gerektiğinin farkındayız. Daha fazla mücadele etmeliyiz ve birbirimize daha çok güvenmeliyiz, yardım etmeliyiz” diye konuştu.



“Kötü gidişatın ilk sorumlusu benim”


Herkesin farklı sorumlulukları olduğuna dikkat çeken Sergen Yalçın, “Hepimizin sorumlulukları var. Teknik direktör olarak benim sorumluluğum var. Arkamızda ciddi taraftar desteği var, taraftarımıza karşı, yönetime karşı sorumluluklar var, bunları yerine getirmek zorundayız. İhtiyacımız olan en önemli şey taraftarımız. Yukarı çıkmak için oyuncuların, taraftar desteğine ihtiyacı var. Taraftarlarımız, zor süreçte 2 kupa alan takımlarını yalnız bırakmayacaktır, desteğini verecektir. Beşiktaş taraftarı bunu her zaman yaptı, yine yapar” dedi.


Grupta kalan 2 maça da ciddi gözle baktıklarını söyleyen Yalçın, “İki maç da önemli. Hedefimiz olmasa da Şampiylonlar Ligi maçı oynuyoruz, en iyisini yapmak istiyoruz. Kritik noktada Batshuayi’yi oynatmayacağız. Maç oynayacak fizik gücüne sahip değil. Sakatlıktan çıktı. Belki hafta sonunda lig maçında kullanabiliriz. Yarın duruma göre 20-30 dakika kullanabilir miyiz diye bakacağız. Milli takımdan ufak tefek sorunlarla dönen oyuncular var. Giresunspor maçı da önemli, iki maçta 4-5 değişiklikle oynayabiliriz” diye konuştu.


Son olarak yaşanan süreçteki çözüm hakkında konuşan Sergen Yalçın, “Teknik direktör olarak burada sorumluluk benim. Sıkıntı yaşıyorsak doğal olarak bunun birinci sorumlusu benim. Takımı ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz. İstediğimiz sonuçlar için her şeyi yapıyoruz. Özellikle bu hafta oyuncularımızın olumsuz duruma tepki vermelerini ve dönüşlerini bekliyoruz. Herkes hazır. İyi oyun, iyi mücadele ve sonrasında galibiyetin gelmesi herhalde hepimiz için iyi olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Çocuklar ilk defa havalı tüfekle atış yaptı, körling oynadı Mersin’de özel ve kırsalda eğitim gören dezavantajlı çocuklar için Avrupa’nın en büyük atış poligonunda düzenlenen etkinlikle 23 Nisan’ı kutladı. Çocuklar, düzenlenen etkinlik sayesinde ilk defa profesyonel sporcuların havalı tüfekleri ile tanışarak atış yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Mersin’in Erdemli’de bulunan Avrupa’nın en büyük atış poligonu da ilçede ilk defa özel ile kırsalda yaşayan dezavantajlı çocuklara yönelik düzenlenen ’1. Çocuk Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Erdemli Sosyal Hizmet Merkezi koordinesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen etkinliğe yüzlerce çocuk katıldı. Çocukların bir çoğu ilk defa körling oynadı, profesyonel sporcuların desteğiyle havalı tüfekle atış yaparak hedefi tutturmaya çalıştı. Birbirinden farklı oyunlar da oynayan çocuklar güzel bir gün geçirdi. 23 Nisan’ı bayram gibi eğlenerek kutladıklarını ifade eden çocuklar ise çeşitli oyunlar oynayarak güzel bir gün geçirdiklerini dile getirdi. Daha çok dezavantajlı ve çeşitli desteklerden yararlanan çocukları bir araya getirdiklerini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, bayramı bir şenliğe dönüştürmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti. Etkinliğin 1. Çocuk Oyunları Şenliği olarak gerçekleştirdiğine de dikkat çeken Yılmaz, ilerleyen yıllarda da devamlı hale gelip süreklilik kazanmasını umduklarını söyledi. Avrupa ve Türkiye’nin en büyük atış poligonunu da kurum olarak zaman zaman kullandıklarını aktaran Yılmaz," Şuanda burada olan çocuklar ilk defa buraya geldiler. Oyunlardan sonra poligonun tamamını geziyorlar. Neyin ne olduğunu daha detaylı görüyorlar" dedi. Etkinlikleri Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve diğer protokol üyeleri de izleyerek çocuklarla yakından ilgilendi.
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinin iç ve yüksek kesimleri, Manisa ve Antalya’nın kuzeybatısı ile gece saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının güney, iç ve batı kesimlerde 2 ile 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve az bulutlu 22 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak, gece saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20 İzmir: Genellikle çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı 24 Adana: Parçalı, iç kesimleri ile Toroslar mevkii yer yer çok bulutlu 27 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Samsun: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu 22 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, , öğle saatlerinden sonra iç ve yüksek kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 19 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu 19 Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 27
Muş Muş Devlet Hastanesinde bir ilk: Üç kablolu pil ile sağlığına kavuştu Muş’ta kalp problemi nedeniyle tedavi gören hasta, kardiyoloji doktorları tarafından başarılı bir operasyonla kalbine "üç kablolu pil" takıldı. Muş’ta rahatsızlanarak yoğun bakıma alınan hastaya kalp pili takılması önerildi. Kardiyoloji uzmanları tarafından yapılan tetkikler sonucunda 3 kablolu kalp pili takılması uygun görülen hasta, Muş İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kabak’ın girişimleri ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen Doç. Dr. Mehmet Özbek (observer), Uzm. Dr. Ahmet Ferhat Kaya ve Uzm. Dr. Furkan Yetmiş tarafından operasyona alındı. Operasyon için onayı alınan 60 yaşındaki hasta, Doç. Dr. Mehmet Özbek (observer), Uzm. Dr. Ahmet Ferhat Kaya ve Uzm. Dr. Furkan Yetmiş tarafından anjiyo ünitesine alınarak 3 kablolu kalp pili başarıyla takıldı. Takiplerinde herhangi bir problemi olmayan hasta iki günde taburcu oldu. Kalp pillerinin, kalbin yavaş çalışmasına bağlı olarak gelişen sorunları düzeltmede kullanıldığını belirten Doç. Dr. Mehmet Özbek, “3 kablolu kalp pilleri, başlıca sol dal bloğu olan kalp yetmezliği bulunan hastaların tedavisinde kullanılan bir pil grubudur. 3 kablolu denmesinin nedeni, kalbin üç ayrı odacığını uyaran 3 adet kablosunun olmasıdır. Bunun yanı sıra ikinci en önemli özelliği; kalpteki hayati risk taşıyan ani ritim değişimlerini fark etmesi ve bu ritim bozukluklarını şok uygulaması ile düzeltmesidir. Bu tedavi Muş’ta ilk defa yapıldı. Bölgede genelde üniversite hastaneleri haricinde yapılmayan bir tedavidir” dedi.
Ankara Milli Eğitim Bakanı Tekin, çocuklarla Anıtkabir’de Mill Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarla Anıtkabir’i ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. Tekin, 40’ı öğretmen olmak üzere Anadolu’nun 7 bölgesini temsilen gelen öğrencilerden oluşan 100 kişilik heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyetle ile Aslanlı Yol’da yürüyen Bakan Tekin, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Tekin, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: "Ebedi istirahatgâhınız Anıtkabir’de huzurlarınızda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yıl dönümü ve istiklalimiz için verdiğimiz büyük mücadelenin nişanesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, büyük bir coşku ve şükranla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. ‘Hâkimiyet, bilâ-kayd ü şart milletindir.’ ilkesiyle şekillenen bağımsızlık mücadelemizin yarını, evlatlarımızın omuzlarında yükselmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, bu şanlı mirası, bilimle, kültürle, sanatla ve en önemlisi manevi değerlerle bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Çünkü biliyoruz ki ‘dehay-i millîmizin inkişaf-ı ancak böyle bir kültür ile temin olunabilir.’ Sizden aldığımız ilham ve aziz milletimizden aldığımız kuvvetle, bu cennet vatanı daha da ileriye taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun!” Tekin, ardından Anıtkabir’de hazır bulunan öğrenci ve öğretmenlerle fotoğraf çektirdi.