GENEL - 09 Şubat 2018 Cuma 11:14

Sevgililer Günü öncesi çiçekçiler uyardı: “Siparişlerinizi son güne bırakmayın”

A
A
A
Sevgililer Günü öncesi çiçekçiler uyardı: “Siparişlerinizi son güne bırakmayın”

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde çiçekçiler o gün teslimat karışıklığı yaşanmaması açısından vatandaşları siparişlerini son güne bırakmaması konusunda uyardı.

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde çiçekçiler o gün teslimat karışıklığı yaşanmaması açısından vatandaşları siparişlerini son güne bırakmaması konusunda uyardı.



14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala çiçekçiler vatandaşları sipariş konusunda uyardı. Türkiye Çiçekçiler Birliği (TÇB) Başkanı İsmail Başaran son gün verilen siparişlerin 14 Şubat günü teslimat noktasında problem oluşturduğuna dikkat çekti.



Birlik üyesi çiçekçilerin malzeme yatırımlarını tamamlayarak 14 Şubat’a hazır olduğunu belirten TÇB Başkanı İsmail Başaran, “Nasip olursa artık, Ya Bismillah deyip satışa başlayacağız” dedi. Başaran, atmosfer olarak Sevgililer Günü’nün yoğun ve stresli bir süreç olduğunu söyleyerek, “Bu streste mağazaların yorulmaması, müşterilerin de çiçeklerinin zamanında gitmesi için ikazlarımız oluyor. Tercihler daha çok güle yönelik olduğundan dolayı hazırlıklar ona yönelik yapılıyor. Ardından ürünlerde dizayn bölümü başlıyor. Hazırlanan ürünler ayın 14’ünde sevkiyata çıkarılıyor” şeklinde konuştu.



En çok kırmızı gül tercih ediliyor


Başaran, her yıl olduğu gibi bu sene de 14 Şubat’ta çiçek hediyelerinde kırmızı gülün en çok tercih edileceğini beklediklerini dile getirdi. Kırmızı gülün yanı sıra pembe, mor, lila ve beyaz renkli güllerinde alıcılar tarafından tercih edildiği belirten Başaran, “Orkide ve diğer mevsim çiçekleri de 14 Şubat’ta tercih edilebiliyor” dedi.



2 milyon adet gül satışı bekleniyor


Gül satışlarında her 14 Şubat Günü satışların adeta patladığını aktaran Başaran, bu yıl 2 milyon gül satışı beklediklerini söyledi.



En ucuz gül 10 lira


Başaran arz ve talebe göre fiyatların 14 Şubat’tan 10 gün öncesinde artışa geçtiğini söyledi. Başaran, “Her sene gülün kalitesine göre, gülün fiyatını 10 lira ila 20 lira arasında değişen fiyatlarda öngörüyoruz” dedi.


14 Şubat Günü müşteri taleplerini karşılamada problemler yaşandığına dikkat çeken Başaran, “Bu mağduriyetler bizim genel merkezimizi ve çiçekçi mağazalarımızı yoruyor. Sipariş numarasını bilmeyen online sipariş veren müşteriler çiçeği gitmediği zaman nereye ulaşacaklarını şaşırıyor. Bizim bu konuda halkımızdan isteğimiz mahallesindeki çiçekçilerden siparişlerini vermeleri hatta birkaç gün önceden gidip mağazacıyla bu işlemi konuşup çözmeleridir” şeklinde konuştu.



Ortalama 100 lira civarında güzel bir gül buketi alınabilir


Sevgililer Günü için genellikle birinci tercihin gül olduğunu belirten çiçek mağazası sahibi Arif Kaya, "Bunun alternatifleri orkide ve bunun diğer çalışmaları oluyor. Sevgililer Günü’nde favori çiçeğimiz genellikle gül ve orkidedir" ifadelerini kullandı. Kaya, gül fiyatlarının yerli ve ithal olarak kendi içerisinde bir ayrımı bulunduğunu söyleyerek, "Minimum 10 lira civarında başlıyor. Kalitesine göre 20 liraya kadar değişebiliyor. Ortalama 100 lira civarında güzel bir buket alabilirsiniz. Bunun üzerinde de tamamen sizin zevkinize ve bütçenize kalmış şeyler olabilir" dedi.



Bu durumun orkide içinde geçerli olduğunu ifade eden Arif Kaya, "Orkide de kendi içerisinde bir ayrımı var. Teklisi, çiftlisi gibi türleri var" diye konuştu. Kaya, orkidelerin de 100 lira civarından başlayıp değişik fiyatlarda bulunduğunu sözlerine ekledi.



Çiçek mağazası sahibi Arif Kaya son dakika verilen siparişlere yönelik şunları kaydetti: "Hazırlıklarımızda müşterimize en iyi hizmeti, en iyi kalitede teslimatları yapabilmek için oluyor. Ama maalesef Türkiye’de müşterimiz son dakika da sipariş verdiği için, son dakikalarda verdiği siparişlerde cevap veremememiz, hem de zamanında işlerin teslim edilememesi meydana geliyor."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi