GENEL - 19 Ocak 2020 Pazar 09:37

Sömestr tatilinde öğrenciler Buzfest’e akın etti

A
A
A
Sömestr tatilinde öğrenciler Buzfest’e akın etti

Sömestr tatilinin girmesiyle birlikte Kadıköy’de gerçekleşen ’Buzfest’e öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Sömestr tatilinin girmesiyle birlikte Kadıköy’de gerçekleşen ’Buzfest’e öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kalamış Parkı’nda kurulan buz pistinde konser eşliğinde buz pateni gösterisi düzenlendi.


Kadıköy Belediyesi, çocukları kış sporlarına teşvik etmek amacıyla Kalamış Parkı’na buz pisti kurmuştu. Buzfest kapsamında ise etkinliklere devam eden Kadıköy Belediyesi bu kez ise konser eşliğinde Olimpik 2023 Spor Kulübü sporcuları figür paten gösterisi düzenledi. Yoğun ilginin olduğu konser ve patent gösterisinde en çok sömestr tatiline giren öğrenciler yer aldı. Ara tatilin tadını kayarak geçirmek isteyen öğrenciler buz pistine yoğun ilgi gösterdi. Sadece öğrencilerle de kalmayıp yetişkinler de öğrencilerle doyasıya kaydı.


Olimpik Spor Kulübü sporcularından olan Ceren Karaş, “Çok güzel bir organizasyondu müzik eşliğinde yaptık o yüzden daha da bir zevkli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


Konser ve patent gösterisini izlemek için gelen vatandaşlardan birisi ise, “Çok güzel bir etkinlikti çok teşekkür ediyoruz. Sömestr tatili, çocuklar da çok eğleniyor. Hem konser hem müzik spor ve müziği birleştirmişler harika bir organizasyon olmuş” diye konuştu.


Konser ve buz pateni gösterisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşadılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.